Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Η Λαϊκή Συσπείρωση κατά των απολύσεων στο Κοργιαλένειο


ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΛΟΚ-ΑΟΥΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ 
Ως Λαϊκή Συσπείρωση απαιτήσαμε να έρθει το θέμα των απολύσεων των εργαζομένων και του λοκ άουτ που έχει κάνει το Κοργιαλένειο Ίδρυμα εδώ και μερικές εβδομάδες στο Δημοτικό Συμβούλιο. Με την ανοχή της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αλλά και της Δημοτικής Αρχής(ΝΔ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ) που παρά την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Κεφαλονιάς - μετά από πρόταση των εργαζομένων- δεν έκαναν ούτε ένα βήμα για την επίλυση του προβλήματος. 
Υλοποιώντας πλήρως την στρατηγική ΕΕ, τρόικας, κυβέρνησης για την εμπορευματοποίηση και του πολιτισμού με την λειτουργία του με ιδιωτιοικονομικά κριτήρια –εισιτήρια, ελαστικές σχέσεις εργασίας, ΜΚΟ- αποκλείουν ακόμα και από το κοινωνικό αγαθό της γνώσης και της........ έρευνας, την νεολαία και τους εργαζόμενους από την μοναδική βιβλιοθήκη του Αργοστολίου. 

Η εργοδοσία του Κοργιαλένειου κάλυψε μέρος μόνο από τις επί ένα σχεδόν χρόνο απλήρωτες εργαζόμενες. Ταυτόχρονα τρομοκρατικά κοινοποίησε σε αυτές την επιβολή καθεστώτος εκ περιτροπής εργασίας. Στην συνέχεια και αφού με προσωρινή απόφαση υποχρεώθηκε να τις αποδεχθεί με το πλήρες ωράριο εργασίας τους, κοινοποίησε απολύσεις χωρίς αποζημίωση. Το Κοργιαλένειο σήμερα βρίσκεται ουσιαστικά σε καθεστώς ανταπεργίας (λοκ-αουτ), διότι αφού άλλαξε τα λουκέτα, έχει κλειδώσει το χώρο και έτσι δεν επιτρέπει την είσοδο σε κανένα εργαζόμενο και επισκέπτη. 

Απαιτούμε: 

1.ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. 

2. Η Βιβλιοθήκη και το Μουσείο να μετατραπούν σε ενιαίο δημόσιο φορέα που θα λειτουργεί με την πλήρη ευθύνη του κράτους και κάτω από κοινωνικό έλεγχο. 

3.Να καταβληθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό, άμεσα και στο 100% τα δεδουλευμένα και οι ασφαλιστικές εισφορές ΟΛΩΝ των εργαζομένων. 

4.Να διασφαλιστεί η τακτική μηνιαία καταβολή των αποδοχών και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων. 

5.Να διασφαλιστεί η μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. 

6.Να σταματήσει η αυθαίρετη παραβίαση από το Κοργιαλένειο Ιδρυμα του Π.Δ. 611/11.07.1979(ΦΕΚ 181/Α09.08.1979 και 760/Β/05.09.1995) όσο αφορά το οργανόγραμμα λειτουργίας της Βιβλιοθήκης και του Μουσείου με μόνιμο προσωπικό, πλήρους απασχόλησης. 

7.Να μην περάσει η μετατροπή του υφιστάμενου μόνιμου προσωπικού σε έκτακτο, μέσα από την εκ περιτροπής εργασία. 

8.Να μπει φραγμόςην εργοδοτική τρομοκρατία. 

Αργοστόλι 25 Γενάρη 2013 

Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.