Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Να στελεχωθούν τα ΕΠΑΛ με το προσωπικό που χρειάζεται!!!


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Να στελεχωθούν τα ΕΠΑΛ με το προσωπικό που χρειάζεται!!!
Καμία περικοπή σε τομείς, ειδικότητες και συναδέλφους!
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ σχετικά με τις ελλείψεις σε προσωπικό και την κατάσταση στα ΕΠΑΛ του Νομού διαπιστώνει οξυμένο πρόβλημα. Η υποστελέχωση, η ελαστικοποίηση των ειδικοτήτων, η εγκατάλειψη της εργαστηριακών υποδομών με χαρακτηριστικό παράδειγμα το γκρεμισμένο από τους σεισμούς βαρύτιμο μηχανουργείο στο ΕΠΑΛ Ληξουρίου, δεν είναι τυχαίες. Οφείλονται στην υποχρηματοδότηση και στις κατευθύνσεις του νέου σχολείου της...
αγοράς και της ΕΕ για την κατάρτιση, που μεταθέτουν την έμφαση στην ενδοεπιχειρησιακή μαθητεία, με τζάμπα εργασία. Η πολιτική αυτή είναι διαχρονική και στόχο έχει την προσαρμογή της εκπαίδευσης στις ανάγκες των μονοπωλίων για μείωση του κόστους και ελαχιστοποίηση κάθε έννοιας γενικής παιδείας.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ προειδοποίησε από το καλοκαίρι για την κατάσταση που έρχεται και κάλεσε σε δράση. Προειδοποίησε για νέες περικοπές τμημάτων, τομέων, για διαρκείς αξιολογήσεις δομών, στο πλαίσιο των «βέλτιστων πρακτικών» της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Απαίτησε, μαζί με τις αιρετές, την πλήρη κάλυψη όλων των κενών και έθεσε στη ΓΣ Προέδρων των ΕΛΜΕ αίτημα που υπερψηφίστηκε για «δύο καθηγητές στα εργαστήρια, ανεξάρτητα από τον αριθμό των μαθητών», το οποίο έθεσε ξανά φέτος στη ΔΣ της ΟΛΜΕ μέσα στο γενικότερο διεκδικητικό πλαίσιο για το Νομό. Το ζήτημα αυτό, που βεβαίως είναι γενικότερο, αφορά και την ασφάλεια σε μια σεισμογενή περιοχή. Απαίτησε με διαρκείς παραστάσεις να μην περικοπεί καμία ειδικότηταεκπαιδευτικού ΠΕ ή ΤΕ, όπως έγινε και με την περίπτωση μη διορισμού αναπληρωτήΤΕ σε κενό αυτής της κατηγορίας στο ΕΠΑΛ Ληξουρίου. Απαίτησε, όταν καταργήθηκε ο τομέας υγείας πριν λίγο διάστημα από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, να επαναλειτουργήσει εκ νέου. Ο αγώνας είχε φέτος αποτέλεσμα να αρθεί η νέα κατάργηση μέσα από τη μαζική – μαχητική δράση μαθητών – καθηγητών του ΕΠΑΛ Αργοστολίου. Απαίτησε να μην συμπτυχθεί κανένα τμήμα και συγκρούστηκε με τα ΜΑΤ για αυτό και άλλα στο Υπουργείο Παιδείας. Για τα ζητήματα αυτά προτείναμε στη ΓΣ Προέδρων καταδίκη του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Γκούση. Το ψήφισμα εγκρίθηκε, ενώ ανάλογο ζήτημα θέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων (με ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής των ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ δεν εγκρίθηκε). Αυτά τέθηκαν και στον Υπουργό Παιδείας κ. Φίλη, ο οποίος βρήκε τα τεκταινόμενα δια χειρός κ. Γκούση αρκούντως ικανοποιητικά…
Είναι φανερό πως κάθε αντιμετώπιση του θέματος σε συντεχνιακή βάση, με κάλυψη της κυβέρνησης στο όνομα των «προβληματικών» υπηρεσιακών παραγόντων, δεν βοηθά τη λύση στο σήμερα ούτε δίνει προοπτική στον αγώνα. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα με οργάνωση και αντιπαράθεση με τη στρατηγική του κεφαλαίου για τα ΕΠΑΛ και την παιδεία, σε αντιπαράθεση με την πολιτική που κλέβει τη μόρφωση από τους μαθητές και αχρηστεύει τους συναδέλφους.
Αργοστόλι 8/12/2015
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης
Ποταμιάνου Σοφία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.