Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Για την «Επιχειρηματικότητα Νέων».


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Να μην περάσει η χειραγώγηση της νεολαίας
και ο εθισμός στον καπιταλιστικό μονόδρομο
Το Υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε «συνεργασία» με το Σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων». Καλεί τους εκπαιδευτικούς να προχωρήσουν σε δραστηριότητες καθορισμένες από το «Σωματείο» αυτό, στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΕΠ), των μαθημάτων Οικιακή Οικονομία, Αρχές Οικονομίας, Τεχνολογία και στο πλαίσιο της ερευνητικής εργασίας (project). Το ότι οι μαθητές καλούνται να εμπεδώσουν τον καπιταλιστικό μονόδρομο λέγεται χωρίς περιστροφές.
Ενδεικτικά μαθαίνουν:

-ότι τα οικονομικά του ατόμου και η εξεύρεση εργασίας είναι υπόθεση προσωπικών δεξιοτήτων και ικανότητας επένδυσης.
-ότι μια οικονομία για να είναι «ελεύθερη» πρέπει να αφήνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις ιδιωτικές επιχειρήσεις.
-ότι η μετακίνηση των «πόρων (φυσικών, ανθρωπίνων, κεφαλαιουχικών) ανά τον κόσμο» είναι ένα φυσικό χαρακτηριστικό του διεθνούς εμπορίου.
-ότι πρέπει να «ξοδεύουν έξυπνα – more than money».
-ότι πρέπει να μάθουν να ζουν «στη σκιά των στελεχών».
-ότι πρέπει να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχή λειτουργία των επιχειρήσεων.
-ότι το τραπεζικό – χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι πολύ σημαντικό για κάθε κοινωνία.
-ότι πρέπει να συμβάλλουν στην καινοτομία για την κερδοφορία.
Το σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων» δεν είναι τυχαίο. Το Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται από στελέχη μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Παρελαύνουν σε αυτό στελέχη των Microsoft, APIVITA, Boston Hamilton, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, CHIPITA, S&B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ, Allianz, CEO Soros Hills, Piraeus Equity Advisors, Accenture, GENESIS PHARMA καθώς και δημοσιογράφοι. Με τον τρόπο αυτό, ουσιαστικά, οι επιχειρηματίες μπαίνουν στα σχολεία για να διδάξουν με τον πιο ωμό τρόπο την αξία και την ανωτερότητα του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Για να χειραγωγήσουν ιδεολογικά τη νέα γενιά. Υλοποιείται έτσι η απόφαση της ΕΕ, την οποία είχε προαναγγείλει ήδη από το 1995, με τη Λευκή Βίβλο για την παιδεία, να εφαρμόσει την «επιχειρηματικότητα σαν μια εγκάρσια δεξιότητα». Απόφαση που είχε τη στήριξη όλων των δυνάμεων που ψήφισαν το Μάαστριχτ. Μέσα από όλα τα μαθήματα – και πολύ πιο εύκολα μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και των ερευνητικών εργασιών – κάνουν πλύση εγκεφάλου στα μυαλά των μαθητών.
Τέτοιου είδους προγράμματα θα παίξουν πρωτεύοντα ρόλο στις αξιολογήσεις και θα γίνουν κριτήρια διαχωρισμού των «καινοτόμων» από τους «συντηρητικούς» εκπαιδευτικούς.
1.    Κανείς εκπαιδευτικός να μη δεχθεί να γίνει όργανο των εκμεταλλευτών και της πολιτικής τους προπαγάνδας.
2.    Έξω οι επιχειρήσεις από τα σχολεία.
3.    Αγώνας για ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα τους νέους ανθρώπους και δεν θα τους αντιμετωπίζει σαν αναλώσιμη ύλη για να αυγαταίνουν τα κέρδη των παρασίτων.
 Αργοστόλι 19 Δεκεμβρίου 2012

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος
Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Μαντζουράτος Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.