Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Ισχυρή η αντίδραση των εργαζομένων . Σημαντική η παρουσία της Πρωτοβουλίας.


Θετική  ήταν η  ανταπόκριση και των εργαζομένων της Κεφαλονιάς  , όπως και της υπόλοιπης Ελλάδος στην απεργία απέναντι στην καταστροφική δέσμη των μέτρων που ψηφίζουν αυτές τις ημέρες τα κόμματα του συστήματος σε συνεργασία με την τρόικα  και τους τραπεζίτες, καπιταλιστές.

Την αποτυχία του συστήματος και της πολιτικής τους την φορτώνουν για άλλη μια φορά στους εργαζόμενους, στους μικρομεσαίους επαγγελματίες , στους  μικρούς εμπόρους και στην νέα γενιά.
Την ίδια στιγμή που μένουν στο απυρόβλητο για άλλη μια φορά  οι μεγάλοι φοροφυγάδες, και οι διάφοροι καιροσκόποι πλουτοκράτες που κρύβονται στις διάφορες λίστες και στις εταιρίες off-shore.
Τα μέτρα αυτά θα αποτελέσουν την αρχή νέων δεινών για τον ελληνική κοινωνία εκτινάσσοντας την ανεργία σε εφιαλτικά νούμερα, φέρνοντας σε απόγνωση τα νοικοκυριά και καταστρέφοντας τις παραγωγικές -εμπορικές δυνάμεις του τόπου χωρίς καμία ελπίδα ανάπτυξης.
Η ανάπτυξη δεν γίνεται με μείωση του εργατικού κόστους και μάλιστα σε επίπεδα τριτοκοσμικά αλλά με επενδύσεις και ορθολογική οργάνωση  και αξιοποίηση του μορφωμένου  δυναμικού της νέας γενιάς που διαθέτουμε.
Στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και πάλι η Πρωτοβουλία πολιτών έδωσε το...... παρόν με την σημαντική παρουσία της. Τόσο η πετυχημένη  συγκέντρωση στην πλατεία Καμπάνας την Τρίτη όσο και η συμβολή της και η αλληλεγγύη του κλιμακίου της στους απεργούς του Ταχ. Ταμιευτηρίου και της Εφορίας την Τετάρτη έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της απεργίας.
Και όχι μόνο αυτό. Αλλά και η ρεαλιστικότητα των προτάσεών της και ο ενωτικός της ρόλος  με τα άλλα  κινήματα  , είναι η αιτία της συνεχούς ανόδου της στην τοπική κοινωνία.
Ανησυχητικό φαινόμενο ήταν η παρουσία για πρώτη φορά  της αστυνομίας στον χώρο της Εφορίας της Τετάρτη. Τέτοια φαινόμενα τα καταδικάζουμε και προειδοποιούμε ότι οι εργαζόμενοι δεν θα εγκαταλείψουν τον αγώνα τους και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες που έχουν κατακτήσει  ο,τι και αν επεξεργάζονται οι δυνάμεις του μνημονίου.
Προειδοποιούμε τους εργαζόμενους , ότι η μεγάλη μάχη όχι δεν τελείωσε, αλλά τώρα μόλις αρχίζει.
Με την συστράτευση όλων των εργαζομένων, των μικρομεσαίων, της νεολαίας, των ανέργων και των συνταξιούχων, δηλαδή με την Ελληνική κοινωνία , θα ανατρέψουμε τούς νόμους και τις δυνάμεις του μνημονίου και θα ξαναμπεί σε τροχιά ανάπτυξης η Ελλάδα.
ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ.

Η συντονιστική επιτροπή της Πρωτοβουλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.