Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΖΗΤΑΝΕ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΘΑΚΗΣ !!



ΙΘΑΚΗ 04-02-2013
  ΠΡΟΣ                     
ΚΥΡΙΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ Δ.Σ ΔΗΜΟΥ ΙΘΑΚΗΣ
ΘΕΜΑ: ΣΥΓΚΛΗΣΗ Δ.Σ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ  67 ΠΑΡ.2 Ν.3852/2010.
Κύριε Πρόεδρε
Από τις 29-11-2012 και με το υπ' αριθμ. 8911/29-11-2012 έγγραφό μας προς το Δήμο Ιθάκης, ζητήσαμε να μας χορηγηθούν έγγραφα που αφορούν την ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ Δ.Ο.Υ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ,  ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ κ. ΚΑΣΣΙΑΝΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΥΨΟΥΣ 8.447.955,39 ΕΥΡΩ.
Μέχρι σήμερα και παρά τη ρητή επιταγή του νόμου ότι, στους δημοτικούς συμβούλους τα στοιχεία χορηγούνται εντός μηνός από την αίτησή τους,  τα έγγραφα αυτά δεν μας έχουν χορηγηθεί, κατά τη...........
συνήθη τακτική δημάρχου και αντιδημάρχου να στερούν τη πληροφόρηση από τους δημοτικούς συμβούλους, σε κρίσιμα για τον Δήμο  ζητήματα.
Στην ίδια επιστολή μας, αποδεικνύαμε ότι,  στις εκκλήσεις μας , από το καλοκαίρι του 2012,σε δύο συνεδριάσεις του Δ.Σ, να κατατεθούν τα συγκεκριμένα έγγραφα και να λάβουν γνώση οι δημοτικοί σύμβουλοι για το περιεχόμενό τους, δήμαρχος και αντιδήμαρχος εξαπατούσαν τους δημοτικούς συμβούλους ,ισχυριζόμενοι ότι τα αιτούμενα έγγραφα αφορούν δήθεν προσωπικό θέμα του Δημάρχου.
Σήμερα, μέσα από την απολογία του Δήμαρχου ύστερα από την κλήση του από τον κ.Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκηση, όπως δημοσιεύτηκαν και οι  δύο στην ιστοσελίδα του Δήμου, προκύπτουν ότι:
- Από την Δ.Ο.Υ ΑΓ. Δημητρίου, έχει σταλεί στο Δήμο Ιθάκης ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΡΙΤΟΥ  για χρέη του δημάρχου κ. Κασσιανού προς το Δημόσιο,  ύψους σχεδόν 10.000.000,00 ευρώ.
- Την επίδοση της κατάσχεσης ακολούθησε ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΘΑΚΗΣ.
- Το Δημόσιο προχώρησε σε ΑΝΑΚΟΠΗ της αρνητικής δήλωσης του Δήμου, ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κεφαλληνίας!
- Η ΑΝΑΚΟΠΗ εκδικάζεται στις 12-02-2013.
Δηλαδή κύριε Πρόεδρε, όλα αυτά που σας καταθέτουμε από τον Ιούλιο του 2012, είναι απολύτως αληθή και έχουν γίνει ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ. Και όπως κι εσείς μπορείτε να διαβάσετε, ο Δήμος Ιθάκης ΣΥΡΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ κ. ΚΑΣΣΙΑΝΟΥ, ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
Θέση μας είναι ότι ο Δήμος Ιθάκης, ως δημόσιος φορέας αλλά και σαν θεσμός που οφείλει να λειτουργεί με τους κανόνες της Πολιτείας και όχι με μεθόδους ξένες προς τη φιλοσοφία και το σκοπό του, έχει υποχρέωση να παραστεί στην εκδίκαση της υπόθεσης της ΑΝΑΚΟΠΗΣ και να καταθέσει την ΑΛΗΘΕΙΑ. Και συγκεκριμένα να δηλώσει ότι:
Α. Ο Δήμαρχος Ιωάννης Κασσιανός λαμβάνει αντιμισθία από τον Δήμο Ιθάκης.
Β. Η αρνητική δήλωση που εκδικάζεται, έχει υποβληθεί ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ και ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ  ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
Παρακαλούμε λοιπόν ,να συγκαλέσετε το Δ.Σ όπως ορίζει το άρθρο 67 παρ. 2 ν.3852/2010 σε ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ με θέμα:
1. Ορισμός δικηγόρου για να παραστεί στην εκδίκαση της άσκησης ΑΝΑΚΟΠΗΣ του δημοσίου στην αρνητική δήλωση του Δήμου Ιθάκης, που θα συζητηθεί στις 12-02-2013, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Κεφαλληνίας .
2. Έγκριση της προαναφερόμενης δήλωσης, προκειμένου να κατατεθεί κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.
Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε να κατατεθούν στο Γραφείο του Δ.Σ .όλα τα έγγραφα που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα.
Ως ημέρα συνεδρίασης του Δ.Σ προτείνουμε την Παρασκευή  08-02-2013, προκειμένου να προλάβει η υπηρεσία να δημοσιεύσει την απόφαση του Δ.Σ , πρίν την ημέρα συζήτησης της ΑΝΑΚΟΠΗΣ στο δικαστήριο.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΑΘ. ΛΙΒΙΤΣΑΝΗΣ          ΧΡ.ΣΚΛΗΡΟΣ              ΕΠ. ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΣ
ΔΙΟΝ. ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ      ΑΛ. ΤΑΦΛΑΜΠΑΣ            ΓΕΩΡ. ΤΑΦΛΑΜΠΑ
ΣΠ.ΚΑΝΔΗΛΙΩΤΗΣ
ΙΩΑΝ. ΜΑΡΜΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.