Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Μετά την Κερατέα και τη Χαλκιδική, η σειρά της Ηλείας;

Για «βαριά οσμή φασισμού», μιλούν οι κάτοικοι, μόνο που αυτός ο φασισμός δεν φορά τα μαύρα ρούχα της Χρυσής Αυγής, αλλά φέρει τη σφραγίδα του κυβερνητικού αυταρχισμού και της αστυνομοκρατίας.

Όπως λέει ο Ντίνος Σιώτης στην ποιητική του συλλογή «Ποιήματα πυρκαγιάς» που εκδόθηκε το 2007:

«πού πήγαν τα πουλιά και ο Καχτίτσης
πού πήγαν ο Σινόπουλος κι ο Αλφειός
πού κοιμούνται τα φύλλα και οι νεκροί»;

Παραθέτουμε το ρεπορτάζ του ανταποκριτή της Ελευθεροτυπίας Μάκη Νοδάρου από τον ιστότοπο apokalypseis.com:

Των… Σκουριών έγινε σήμερα στις Λίμνες του Αλφειού στην Ηλεία με την αστυνομία να κάνει έφοδο κατά εκείνων που αντιτίθεται στη χωματερή της ντροπής δίπλα από το ποτάμι.

Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν αιφνιδιαστική επέμβαση λίγο πριν τις 7 το πρωί πιάνοντας κυριολεκτικά στον ύπνο τους κατοίκους. Αστυνομικοί εισήλθαν σε ιδιωτική περιοχή και συνέλαβαν συνολικά έξι άτομα μεταξύ των οποίων κι ένα άτομο με ειδικές ανάγκες που βρίσκονταν μέσα σε ένα τροχόσπιτο και στα αυτοκίνητά τους και τους μετέφεραν στην αστυνομική διεύθυνση Ηλείας. Λίγο αργότερα αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι.

Κλούβες της αστυνομίας απέκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί στην χωματερή σε δύο σημεία της γέφυρας του Αλφειού απαγορεύοντας την διέλευση οχημάτων και πολιτών. Ακολούθησε πανδαιμόνιο καθώς οδηγοί οχημάτων που ήθελαν να περάσουν από την γέφυρα και εκατοντάδες εργαζόμενοι αποκλείστηκαν εκεί.

Κάτοικοι κατήγγειλαν ότι κατά την διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας οι κλήσεις μέσω κινητών τηλεφώνων γίνονταν με μεγάλη δυσκολία ενώ το τηλεφωνικό δίκτυο στα Μακρίσια νεκρώθηκε για δύο περίπου ώρες.

«Εδειξα την ταυτότητά μου είπα την ιδιότητά μου και ζήτησα να κατευθυνθώ προς το σημείο όπου υπήρχαν εγκλωβισμένοι από την αστυνομία πολίτες. Δεν μου το επέτρεψαν. Καταγγέλλω δημόσια την πρωτοφανή αστυνομική αυθαιρεσία και την τρομοκρατία σε βάρος μου και σε βάρος των πολιτών. Ζούμε σε μια χώρα όπου έχει καταλυθεί κάθε έννοια νομιμότητας από τους ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες και την διαπλοκή. Καλώ όλους τους πολίτες να μην σκύψουν το κεφάλι τους και απαντήσουν με θάρρος στη βία της αστυνομίας και των αυτοδιοικητικών παραγόντων της περιοχής. Είναι ντροπή να σύρονται στην αστυνομία άτομα με ειδικές ανάγκες. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει», δήλωσε η δικηγόρος των κατοίκων Καλάκου.

Καταγγελίες για αυταρχική και παράνομη συμπεριφορά της αστυνομίας και των ΜΑΤ υπήρξαν και από τους δημοσιογράφους καθώς δεν επετράπη σε κανέναν να πλησιάσει την χωματερή της ντροπής.

«Οσοι αγωνίζονται για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγεία βαπτίζονται τρομοκράτες και παράνομοι. Αυτο που συμβαίνει στην Ηλεία δυστυχώς έχει πολλά κοινά με τους αγώνες των κατοίκων στην Χαλκιδική. Η σημερινή κυβέρνηση με την βοήθεια αιρετών εκπροσώπων επιχειρεί να ποινικοποιήσει τον αγώνα των κατοίκων με μεθόδους πρωτοφανούς τρομοκρατίας», ανάφερε Ηρώ Διώτη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για το Περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.