Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ: "Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 11 Ιούλη"

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ
Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 11 Ιούλη 
στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ
Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο - οδοστρωτήρας για τους εργαζόμενους

Οι απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων τη διετία 2013 - 2014, που θα προέλθουν από τις 25.000 που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, είναι μόνο η αρχή! Το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή και ενσαρκώνει τις συμφωνίες....
της τρόικας με την κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια περίκοδο μαζικών απολύσεων σε ολόκληρο το στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα!
Με μία απλή υπουργική απόφαση, θα είναι δυνατή πλέον η κατάργηση θέσεων σε όλο το δημόσιο τομέα και το προσωπικό των καταργούμενων θέσεων θα τίθεται αυτομάτως σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Με απλή υπουργική απόφαση επίσης, ένας υπάλληλος μπορεί να μετατεθεί από μία υπηρεσία σε άλλη, χωρίς να είναι σε θέση να προβάλει οποιαδήποτε μορφή αντίδρασης.
Πρόκειται για τις δύο διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, με τις οποίες επιχειρείται η άλωση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, με μοχλό τον εκάστοτε υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Τώρα σε ότι αφορά τα συγκεκριμένα:
·      Καταργούνται οι θέσεις των σχολικών φυλάκων (2.224 εργαζόμενοι)
·      Καταργούνται οι θέσεις της δημοτικής αστυνομίας (3.500 εργαζόμενοι).
·      Καταργούνται ειδικότητες καθηγητών μέσης εκπαιδευσης
·      Καταργούνται οι οδηγοί και τεχνικοί της υπηρεσίας κρατικών Αυτοκινήτων

Ο κατώτατος μισθός...
Στην «ευθύνη» της κυβέρνησης περνά οριστικά η διαμόρφωση του κατώτατου μισθού ο οποίος και θα εξαρτάται άμεσα από την «ανταγωνιστικότητα» της ελληνικής οικονομίας. Δηλαδή, η διαμόρφωση του κατώτατου μισθού θα υποτάσσεται στις εκάστοτε ανάγκες της «ανταγωνιστικότητας» και της κερδοφορίας του κεφαλαίου και οι εκατοντάδες χιλιάδες ανειδίκευτοι εργάτες θα είναι όμηροι των «αναγκών» των επιχειρήσεων, όπως προβλέπει το πολυνομοσχέδιο.
Μέχρι την 1/1/2017 που θα τεθεί σε ισχύ ο νέος μηχανισμός, ο κατώτατος μισθός παραμένει στα εξευτελιστικά επίπεδα των 586 ευρώ μεικτά για τους εργαζόμενους άνω των 24 ετών και των 511 ευρώ μεικτά για τους νέους έως 24 ετών
Η "Ανάπτυξη" των βιομηχάνων, της κυβέρνησης, του κεφαλαίου σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη καταπάτηση των δικαιωμάτων μας. Σημαίνει πείνα για το λαό και μεγαλύτερη ευημερία γι' αυτούς. Η ανάπτυξή τους είναι ανεργία για μας, κατασχέσεις σπιτιών, σύγχρονη δουλεία.

Λέμε όχι στο νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο Κυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ΕΕ και ΔΝΤ και όχι σε ότι σχεδιάζεται:
·         Οι κλαδικοί μισθοί, οι συντάξεις, τα επιδόματα να πέσουν ακόμα περισσότερο με στόχο να φτάσουν το κατώτερο μισθό, οποίος θα μειωθεί ακόμα περισσότερο.
·         Κατάργηση της πενθήμερης εργασίας, ελαστικό 10ωρο, την πλήρη εφαρμογή της διευθέτησης του χρόνου εργασίας και κατάργηση της πληρωμής των υπερωριών.
·         Οι απολύσεις να απελευθερωθούν, επιτρέποντας τις μαζικές απολύσεις και μείωση μέχρι και κατάργηση των αποζημειώσεων.
·         Κατάργηση της κυριακάτικης αργίας!
·         Κατάργηση του δικαιώματος συνδικαλιστικής δράσης, του δικαιώματος για απεργία, με εργοδοτική τρομοκρατία για απόλυση των απεργών χωρίς αποζημίωση. Απαγόρευση ακόμα και της απόφασης για απεργία.

Παράλληλα με όλα τα αντιλαϊκά μέτρα και πάντα στο όνομα της "ανάπτυξης", προκλητικά δίνουν νέες φοροαπαλλαγές, μειώνουν την τιμή του ρεύματος και προσφέρουν απλόχερα χρήμα μέσω προγραμμάτων στους βιομηχάνους και τα μονοπώλια.

Συνάδελφοι,
Αυτοί ξέρουν την τάξη τους, την αστική και την υποστηρίζουν με κάθε τρόπο τσακίζοντας τη δική μας, την εργατική.

Πρέπει να οργανωθούμε, να είμαστε αλληλέγγυοι και να δώσουμε δυναμικά απάντηση σε ότι προετοιμάζουν για μας. Οργανωνόμαστε στο ταξικό σωματείο μας και παλεύουμε με αυτό ενάντια στα σχέδιά τους και τα εργοδοτικά σωματεία και τις ξεπουλημένες ομοσπονδίες που υπογράφουν τις αποφάσεις των αφεντικών τους.

Το δίκιο είναι με το μέρος μας και είμαστε οι πολλοί, εμείς έχουμε τη δύναμη. Δεν υποκύπτουμε στην τρομοκρατία τους. Σπάμε το φόβο, προετοιμαζόμαστε για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των αντιλαϊκών-αντεργατικών νόμων.

·         Δουλειά για όλους
·         Μεροκάματα, μισθοί και συντάξεις με βάση τις ανάγκες μας. Όχι στο γκρέμισμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
·         Σταθερό ωράριο, 5μερο - 7ωρο - 35ωρο με κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Όχι στην κατάργηση της Κυριακής Αργίας.
·         Κάτω οι φόροι
·         Αποδέσμευση από την ΕΕ
·         Ανάπτυξη για το λαό και όχι για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 11 Ιούλη στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κ-Ι

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Κ-Ι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.