Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΥΜΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΜΕΝ, ΒΟΥΒΟΣ ΔΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ



ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ 
«Mε λογισμό και τ΄όνειρο» 
Διονύσιος Σολωμός 

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ 
Δικηγόρος 
Στον Άρειο Πάγο & στο Συμβούλιο της Επικρατείας 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ 
Στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ 
Αριστοτέλη Σίδερη 3 Τ.Κ. 49 100 – ΚΕΡΚΥΡΑ 
Τηλ.: 26610 37627, fax: 2661 0 48517 
e-mails:yorgoskaloudis@gmail.com, yorgoskaloudis@yahoo.com
Ο κ. Σπύρος Σπύρου στη ΝΕΤ, ως συνήθως: 
ΜΕΡΚΕΛΙΚΟΣ και απολογητικός για το σύστημα μεν, ΒΟΥΒΟΣ για τα αιτήματα-συμφέροντα των ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ δε. 
25-1-2013 
Με πήραν τηλέφωνο ή με συνάντησαν πολλοί φίλοι μου και μου είπαν για τη παρουσία και τα λεγόμενα του Περιφερειάρχη κ.Σπύρου σε μία μεγάλης διάρκειας συνέντευξή του στη ΝΕΤ και μου ζήτησαν να τη σχολιάσω. Δεν την είχα δει και δεν ήθελα να πιστεύσω αυτά που μου είπαν, μολονότι ήταν πολύ σοβαροί άνθρωποι και περίμενα να βρω χρόνο να την ανασύρω από το αρχείο της ΕΡΤ και να την δω: Δεν πίστευα τα μάτια μου και τα αυτιά μου. 
Καμμία λέξη για νησιωτικές πολιτικές. 
Καμμία κουβέντα για ΦΠΑ 5% όπως στη Μύκονο και στα Νησιά του Αιγαίου
Καμμία κουβέντα για επιδότηση της μεταφοράς των αγροτικών προϊόντων των Επτανησίων, όπως και στο Αιγαίο. 
Καμμία κουβέντα για το άθλιο οδικό δίκτυο των νησιών μας, ενώ τα κόμματα της αθηναικής ολιγαρχίας, όπως σωστά τα προσδιόρισε ο Σφήκας, απομυζούν κάθε χρόνο γύρω στα 2,5 δις.€ από τους φόρους επί ......
της βενζίνης. 

Καμμάι κουβέντα για τη μη επιδότηση των αεροπορικών και ακτοπλοικών συγκοινωνιών μας, ενώ οι ελλειμματικές συγκοινωνίες Αθήνας και Θες/κης επιδοτούνται, μαζί με τον ΟΣΕ με 8 δις δρχ κάθε χρόνο, από τον δικό μας πλούτο. 

Καμμία κουβέντα για την ανύπαρκτη συγκοινωνία των νησιών μας με την Ιταλία, ενώ ήταν πολύ καλή και καθημερινή μέχρι εδώ και 10 χρόνια. 

Καμμία κουβέντα που οι κυβερνήσεις Μέρκελ-Γ.Παπανδρέου και Σαμαρά δεν έδωσαν τους θεσμοθετημένους πόρους στη Περιφέρειά μας. 

Καμμία κουβέντα που οι κυβερνήσεις Μέρκελ-Γ.Παπανδρέου και Σαμαρά δεν έδωσαν σταθερούς πόρους στη Περιφέρειά μας από τα κερδοφόρα Αεροδρόμια και Λιμάνια.. 

Καμμία κουβέντα που οι κυβερνήσεις Μέρκελ-Γ.Παπανδρέου και Σαμαρά δεν έδωσαν σταθερούς πόρους στη Περιφέρειά μας από τα τεράστια κέρδη από το ΠΡΟΠΟ-ΛΟΤΤΟ κλπ 

Ο κ. Σπύρου ένας υμνητής της Μέρκελ και του θνήσκοντος πολιτικού συστήματος και Βουβός για τη προβολή και διεκδίκηση των συμφερόντων των Επτανησίων, ως συνήθως. 

Μία νεαρή ιδιοκτήτρια ενός τουριστικού καταλύματος από τη Λευκάδα, η Αργυρώ Καββαδά, έθιξε με ένα περιστατικό το δομικό πρόβλημα του τουρισμού στα Επτάνησα: 

Ένα ζευγάρι Αμερικανών τουριστών – πελατών της έμεινε κατενθουσιασμένο και από τα καταλύματα, και από τη Λευκάδα και από τους Λευκαδίτες. Αλλά μόλις γύρισαν στη Νέα Υόρκη της διαμαρτυρήθηκαν διότι για να επιστρέψουν έπρεπε να πάρουν ταξί από τη Λευκάδα για τα Γιάννενα απόπου θάπερναν το αεροπλάνο για την Αθήνα και από εκεί η επιστροφή για τη Νέα Υόρκη. « Το αεροπλάνο Νέα Υόρκη – Αθήνα μας στοίχισε λιγότερο απότι το ταξί Λευκάδα -Γιάννενα.», διαμαρτυρήθηκαν οι Αμερικάνοι. Εις μάτην αγωνιζόμαστε για αεροπορική σύνδεση των νησιών μας και μεταξύ τους και με τις μεγάλες μήτρες του τουρισμού μας. 

Οι υπουργοί, οι Περιφερειάρχες, οι Αντιπεριφερειάρχες έχουν άλλες ασχολίες που τους παίρνει πολύ χρόνο: Ταξειδάκια συνεχώς και διασπάθιση του δημόσιου χρήματος στη τουριστική προβολή …όταν δεν αγωνίστηκαν ούτε για αξιοπρεπείς συγκοινωνίες για να μπορεί νάλθει ο κόσμος στα νησιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.