Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Αίτηση ΕΛΜΕ-ΚΙ για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο υπέρ των σεισμόπληκτων σχολείων του Νομού

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ) elme_ki@yahoo.gr
ΑΙΤΗΣΗ
Προς: κ. Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων
Κοιν.: Επικεφαλής Παρατάξεων
Θέμα: «Ψήφισμα ενάντια στην άρση του σεισμόπληκτου και της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για το Νομό Κεφαλονιάς και για μέτρα που αφορούν τους μαθητές, τιςδημόσιες υποδομές και τα σχολεία»
Κύριε Πρόεδρε.
Κατά την εκτίμηση της ΕΛΜΕ-ΚΙ με το ΦΕΚ 417/Β/22-02-2016, όπου ως σεισμόπληκτες περιοχές ορίζονται μόνο η Ιθάκη και η Έρισος, η κυβέρνηση δρομολογεί αποχαρακτηρισμό του Νομού Κεφαλονιάς ως σεισμόπληκτου. Την ίδια ώρα παραμένουν τεράστια προβλήματα για τους σεισμόπληκτους και τα παιδιά τους και είναι ανοικτά όλα τα μέτωπα που αφορούν τις δημόσιες υποδομές και τα σχολεία. Το ΦΕΚ θα χρησιμοποιηθεί σαν όχημα για την πλήρη εγκατάλειψη των σεισμόπληκτων, μέσα από το διαχωρισμό τους σε «παλιούς» και «νέους», στο πλαίσιο της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής συγκυβέρνησης – ΕΕ.
Η τοπική ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδει πέρα από την ΕΛΜΕ το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και τον κ. Περιφερειάρχη ότι μέτρα για τους σεισμόπληκτους και τα σχολεία δεν παίρνονται. Προκλητικά ισχυρίζεται ότι οι σεισμόπληκτοι πήραν λεφτά (!!!) και ότι, ουσιαστικά, όλα τα έργα βαίνουν καλώς!!! Μάλιστα για τα σχολεία υιοθετεί τον προκλητικό ισχυρισμό ότι η Κεφαλονιά βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από άλλες περιοχές της Ελλάδας και γι’ αυτό δε χρειάζονται αιτήματα για σύγχρονα – ασφαλή σχολεία και αντισταθμιστικά μέτρα υπέρ των μαθητών, όπως η ποσόστωση. Τοποθετείται αρνητικά στο αίτημα που έχει εισηγηθεί ο κ. Περιφερειάρχης στο Υπουργείο Παιδείας για ποσόστωση υπέρ των σεισμόπληκτων μαθητών του Νομού μας αλλά και αρνείται την αρμοδιότητα (!!!) σε οποιονδήποτε άλλο φορέα (συνδικαλιστικοί φορείς εκπαιδευτικών - γονέων και μαθητών, Δήμοι Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων κλπ) πέρα από τους Συλλόγους Διδασκόντων των Σχολείων!!! Κατά τη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ τα αιτήματα υπέρ της ασφάλειας στα σχολεία, πλέον, προκαλούν διασυρμό και εμποδίζουν τις εγγραφές των μαθητών. Ο αναπληρωτής συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό κηρύττει την ΕΛΜΕ-ΚΙ ανεπιθύμητη στο σχολείο που είναι Διευθυντής και χειροδίκησε ενάντια στον Πρόεδρό της, υπερασπιζόμενος τη γραμμή του κόμματός του.
Ουσιαστικά προετοιμάζεται το έδαφος για την άρση και της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Νομό.
Αιτούμαστε τη συζήτηση του παρακάτω ψηφίσματος (που υιοθετήθηκε ήδη από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεφαλονιάς) στο Περιφερειακό Συμβούλιο του Σαββάτου 5/3/2016. Επίσης ζητούμε να υπάρξουν άμεσα παρεμβάσεις προς το Υπουργείο Παιδείας και σε κάθε αρμόδιο για να προωθηθούν οι διεκδικήσεις μας.
ΨΗΦΙΣΜΑ
-        Να παραταθεί ο χαρακτηρισμός του Νομού, ως σεισμόπληκτου, και να διατηρηθεί το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης, μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές σε ατομικές κατοικίες και δημόσιες υποδομές (σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, νοσοκομεία, οδικό δίκτυο, λιμάνια, πολιτιστικά μνημεία, αποχετευτικό δίκτυο, ύδρευση, κλπ).
-        Μέτρα για όλους τους σεισμόπληκτους και τα παιδιά τους (επίδομα ενοικίου, απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ, οικίσκοι για τους άστεγους, νέες εργατικές στο Ληξούρι, αποζημιώσεις κλπ), χωρίς διαχωρισμούς σε «παλιούς» και «νέους».
-        Σύγχρονες – ασφαλείς σχολικές υποδομές με νέα σχολεία, με 100% κρατική χρηματοδότηση, με ουσιαστικούς αντισεισμικούς ελέγχους και θωράκιση παντού. Να δρομολογηθούν τώρα νέο σχολικό συγκρότημα για το Ληξούρι, νέο μηχανουργείο για το ΕΠΑΛ καθώς και τα υπόλοιπα σχολικά συγκροτήματα που εκκρεμούν.
-        Να μην επιστρέψουν τα σχολεία σε ακατάλληλα και πεπαλαιωμένα κτίρια. Να παρθούν μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών στο Γυμνάσιο Μεσοβουνίων. Να ληφθούν μέτρα για το νέο συγκρότημα στο Φαραώ (πχ κλειστό γυμναστήριο, διευθετήσεις χώρων, πρόσθετες ρυθμίσεις για την ασφάλεια των μαθητών).
-        Να ολοκληρωθούν οι μελέτες που εκκρεμούν για τα «κίτρινα» σχολεία με το νέο αντισεισμικό κανονισμό, να προχωρήσουν τα έργα με πλήρη διασφάλιση των πολεοδομικών όρων που προβλέπονται, χωρίς προσχήματα και καθυστερήσεις.
-        Να αποκατασταθεί όλο το εσωτερικό δίκτυο που αφορά τις σχολικές μεταφορές και να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι από βραχοπτώσεις. Να διασφαλιστεί η οδική ασφάλεια στις σχολικές μεταφορές, με τεχνικά έργα στα επικίνδυνα σημεία.
-        Να σταματήσει το αίσχος της ακαταλληλότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη την έκταση του Νομού (κερκίδες Κεραμειών, κεντρικό γήπεδο Αργοστολίου κοκ).
-        Να παραμείνει για σχολική χρήση όλη η έκταση του «Ξενία» και να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίησή του από το ΤΑΙΠΕΔ. Να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση στα Ράγια του Πόρου.
-        Να δοθεί ποσόστωση στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και για τη φετινή χρονιά.
Αργοστόλι 01/03/2016
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος
Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης
Ποταμιάνου Σοφία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.