Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016

Μετασχηματίζεται σε σωματείο η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους


Αποφάσεις για το μέλλον της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους έλαβαν την Τρίτη τα μέλη της Επιτροπής που συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ημερίδας της Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) για το Χρέος και τη Δημοκρατία, με τίτλο «Restructuring Debt-Rebuilding Democracy», που έλαβε χώρα στο Ευρωκοινοβούλιο μετά από πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκου Χουντή, της ανεξάρτητης ευρωβουλευτού, Σοφίας Σακοράφα και του...
Γάλλου ευρωβουλευτή και ιδρυτή του Κόμματος της Αριστεράς, Ζαν-Λικ Μελανσόν.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θίχτηκε το καθεστώς αναστολής της λειτουργίας της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους μετά την απόφαση του νυν προέδρου της Ελληνικής Βουλής, Νίκου Βούτση και αποφασίστηκε ο μετασχηματισμός της σε Σωματείο έτσι ώστε να συνεχίσει το έργο της χωρίς να εξαρτάται από «πολιτικές αποφάσεις» όπως τονίστηκε κατά τη συνέντευξη Τύπου, στην οποία συμμετείχαν η πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα και ο Βέλγος οικονομολόγος και επιστημονικός συντονιστής της Επιτροπής, Ερίκ Τουσέν.
Τα μέλη της Επιτροπής, τα οποία επαναβεβαίωσαν τη διάθεση συμμετοχής τους στην Επιτροπή και στη νέα μορφή της, καθόρισαν και τους επόμενους άμεσους στόχους, οι οποίοι μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την πλήρη ανάδειξη του ρόλου που έπαιξε το τραπεζικό σύστημα στην υπογραφή του πρώτου μνημονίου αλλά και μέχρι την τελευταία ανακεφαλοποίηση των τραπεζών. Στο πλαίσιο αυτό, προτεραιότητα της Επιτροπής Αλήθειας είναι να αναδειχθεί το γεγονός ότι το πρόβλημα της Ελλάδας με το δημόσιο χρέος που οδήγησε στα μετέπειτα μνημόνια, δεν ήταν δημοσιονομικό αλλά τραπεζικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.