Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΛΜΕ: Ανακοίνωση-Καταγγελία για την προσπάθεια φίμωσης της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς




   Ο.Λ.Μ.Ε.                    
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 33 11 338
e-mail:olme@otenet.gr Αθήνα, 15/9/2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την κλιμάκωση του κυβερνητικού αυταρχισμού και την απαράδεκτη προσπάθεια φίμωσης της ΕΛΜΕ-ΚΙ, από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Γκούση.
Συγκεκριμένα, επιχειρήθηκε η βίαιη απομάκρυνση από αστυνομικές δυνάμεις του προέδρου της ΕΛΜΕ – ΚΙ, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων και του αγιασμού του νέου σχολικού συγκροτήματος στο Αργοστόλι, παρά το γεγονός πως υπήρχε...
πρόσκληση εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής Ιονίων Νήσων και, επίσης, παρά το γεγονός ότι διαχρονικά γίνεται ανάγνωση μηνύματος των ΕΛΜΕ στον αγιασμό στα σχολεία.
Οι αστυνομικές δυνάμεις με εντολή του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Γκούση, περικύκλωσαν το πρόεδρο της ΕΛΜΕ – ΚΙ, τον είχαν υπό επιτήρηση και στη συνέχεια των έσυραν για να τον απομακρύνουν από το χώρο του σχολείου, ενώ την ίδια στιγμή ο ίδιος ο κ. Γούσης διεμήνυε  ότι “απαγορεύονται συνδικαλιστικά και πολιτικά μηνύματα στα εγκαίνια”!
Όλα αυτά εκτυλίσσονταν μπροστά στα μάτια εκπαιδευτικών και μαθητών, παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μπαλάφα, της Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτίνας του Νομού κ. Θεοπεφτάτου και όλων των υπόλοιπων αρχών και επισήμων.
Η προσπάθεια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με μοχλό τον κ. Γκούση, να συγκαλύψει μέσα από τη φιέστα των εγκαινίων τα τεράστια προβλήματα στα σχολεία του Νομού, έπεσε στο κενό. Δεν είναι τυχαίο πως το ίδιο το νέο συγκρότημα στο Αργοστόλι παρουσιάζει μεγάλα προβλήματα στην ασφάλεια και στη λειτουργία του, ενώ τα περισσότερα σχολεία, ειδικά στην Παλική, παραμένουν σε κοντέινερς. Φαίνεται ότι ενοχλούσαν σφόδρα η αποκάλυψη της κυβερνητικής ψευδολογίας περι θετικών αλλαγών στα σχολεία και η καταδίκη της αντιλαϊκής – αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης όπως την ανέφερε στο μήνυμα της η ΕΛΜΕ – ΚΙ.
Τελικά, χάρη στην αποφασιστική στάση της ΕΛΜΕ-ΚΙ, την κατακραυγή από μαθητές – γονείς και εκπαιδευτικούς για το απαράδεκτο σκηνικό, η ΕΛΜΕ-ΚΙ πήρε το λόγο όπως επίσης και άλλοι φορείς (πχ σύλλογος γονέων).
Ο κ. Γκούσης, ο οποίος ήταν μέχρι πρότινος συνδικαλιστής στην ΕΛΜΕ Κέρκυρας συνέχισε να απειλεί «θεούς και δαίμονες» πως θα μιλήσει στον κ. Φίλη και να εγκαλεί τα στελέχη της αστυνομίας πως «δεν κάνουν τη δουλειά τους και θα κάνει καταγγελία στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης»!!!
Συνεχίζοντας τη προκλητική και απαράδεκτη συμπεριφορά του την επόμενη μέρα κάλεσε τον Διευθυντή του Σχολείου που έχει οργανική ο ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ – ΚΙ να απαντήσει εγγράφως και κατεπειγόντως για ποιο λόγο ο εν λόγω συνδικαλιστής βρέθηκε στο στον αγιασμό και στα εγκαίνια του του νέου συγκροτήματος στο Αργοστόλι.
Να το πούμε καθαρά: βρίσκεται σε εξέλιξη μια κανονική διοικητική διερεύνηση, ως μέρος μιας άτυπης πειθαρχικής διαδικασίας. Το μήνυμα που θέλει να δώσει ο Διευθυντής της ΠΔΕ κ. Γκούσης και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι η αποφασιστικότητά τους να μπουν νέα εμπόδια στην άσκηση του συνδικαλιστικού δικαιώματος. Να δείξουν πως δεν διστάζουν να προχωρήσουν σε ΕΔΕ και σε διώξεις.
Οι δηλώσεις του κ. Γκούση ότι «απαγορεύονται συνδικαλιστικά και πολιτικά μηνύματα», η νομιμοποίηση της παρουσίας της αστυνομίας μέσα στο σχολείο, οι εντολές για προληπτικές βίαιες «απομακρύνσεις» συνδικαλιστών, η επίκληση του «νόμου και της τάξης», θυμίζουν «αλήστου μνήμης εποχές».
Η επίθεση σε βάρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ, αφορά όλους τους εργαζόμενους. Η καταστολή και ο αυταρχισμός πηγαίνουν χέρι – χέρι με την άσκηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Το επόμενο διάστημα στόχος της κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέα επίθεση με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, να βάλουν μεγαλύτερα εμπόδια στο Δικαίωμα της Απεργίας, να καταργήσουν συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων.
Κανένας και καμία δεν πρέπει να δεχθεί την καταστολή, τα νέα μέτρα περιορισμού της λαϊκής πάλης. Τους δηλώνουμε ότι θα μας βρουν απέναντι τους, με τον ανυποχώρητο αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί όλες τις ΕΛΜΕ, τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους να καταδικάσουν της απρόκλητη επίθεση σε βάρος του σωματείου, να υπερασπίσουν τα δικαιώματα μας.
Τώρα η αλληλεγγύη να γίνει το δικό μας όπλο, ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή.

Η Πρόεδρος                                        Ο Γεν. Γραμματέας

Ελένη Ζωγραφάκη – Τελεμέ                   Νίκος Παπαχρήστου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.