Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ!



Συνεχίζεται το πολιτικό «δράμα» στον Δήμο Ιθάκης μετά την δημοσίευση από το γραφείο τύπου του Υπουργού Εσωτερικών κ. Μιχελάκη, της παύσης του Δημάρχου Ιωάννη Κασσιανού.

Η απόφαση της παύσης, που βρισκόταν στο συρτάρι του υπουργού από τις αρχές Αυγούστου, βρίσκει σιγά σιγά το δρόμο της κοινοποίησης προς τον Δήμαρχο Ιθάκης την πρόεδρο του ΔΣ και ταυτόχρονα τον κ. Αγγελάκα και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων, η απόφαση του ΥΠ.ΕΣ. στην οποία συμπεριλαμβάνεται η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου και η λεπτομερής αιτιολογία και σκεπτικό της παύσεως, έπρεπε να κοινοποιηθεί ταχυδρομικά. Αυτό ήταν και το ζητούμενο καθώς θα ήταν σκάνδαλο ο υπουργός να μην επικυρώσει την απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου το οποίο και αποφάσισε κατά πλειοψηφία μελετώντας όλα τα στοιχεία αλλά και κατόπιν την.....
απολογία του Δημάρχου και τις καταθέσεις όλων των εμπλεκόμενων μαρτύρων της υπόθεσης την 11η Ιουνίου.

Η επόμενη Δευτέρα 16/9, που θα βρίσκεται και ο Δήμαρχος στην Ιθάκη, αναμένεται να είναι μια μέρα γεμάτη «δράματα», έντονες πολιτικές δράσεις και ανακατατάξεις. Καθώς όπως διαφαίνεται πλέον στο Ιθακησιακό δημοτικό σκηνικό η παύση είναι δεδομένη και τα σενάρια της επόμενης μέρας δίνουν και παίρνουν, με το συνδυασμό του απερχόμενου Δημάρχου κ. Κασσιανού να χωρίζεται σε 2 τουλάχιστον στρατόπεδα.

Το πρώτο να στηρίζει μια πιθανή Δημαρχιακή υποψηφιότητα της αδελφής του Δημάρχου και πρόεδρο του Δ.Σ Νίκης Παναγιωτοπούλου, η οποία να παραθέσουμε ότι ήταν επιλαχούσα δημοτική σύμβουλος και η οποία μετά από αλλεπάλληλες παραιτήσεις δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας συμπεριλήφθη στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Το δεύτερο στρατόπεδο να προσπαθεί να βρει ένα άλλο πρόσωπο όπως αυτό του κ. Καρτάνου (Αντιπροέδρου του Δ.Σ) ή του κ. Λιβάνη (Αντιδημάρχου) για την θέση του Δημάρχου μέχρι τις επόμενες εκλογές. Μια λύση που φαίνεται να προωθούν και να στηρίζουν σιωπηλά τόσο η πλειοψηφία των πολιτών του νησιού όσο και «πρόσωπα» που είχαν στηρίξει ανοιχτά και ποικιλοτρόπως την προεκλογική υποψηφιότητα Κασσιανού. Μια τρίτη εκδοχή για υποστήριξη της υποψηφιότητας του κ. Ντένη Γρίβα δείχνει να έχει προς το παρών εγκαταλειφθεί.

Από την παύση του Δημάρχου Ιθάκης, πιο πολύ πάντως μοιάζει να έχει ενοχληθεί ο κεφαλλονίτικος τύπος παρά η Θιακιά κοινωνία, ακόμα και η παράταξη της πλειοψηφίας το κάνει καραμέλα με κανένα ίχνος αντίστασης, διαμαρτυρίας αλλά ούτε και ντροπής προς τον Θιακό λαό που τους ψήφισε, ούτε μια παραίτηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ιστορία τουλάχιστον.

Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας έχουν αφήσει μόνο του τον Δήμαρχο τους να δίνει έναν μεγάλο αγώνα δημοσίων σχέσεων (τηλεφωνικά & όχι από την Ιθάκη & από πού άραγε;) κατά της απόφασης της παύσης του από τον ΥΠ.ΕΣ. κ. Μιχελάκη. Από την πρώτη στιγμή με παρεμβάσεις του σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και τηλεοπτικά μέσα διαμαρτύρεται κατά της απόφασης και του τρόπου ανακοίνωσης της δια μέσου δηλαδή του γραφείου τύπου. Αμφισβητώντας την ορθότητα της και την νομιμότητα των επιχειρημάτων όπως αυτά προκύπτουν από το δελτίο τύπου του ΥΠ.ΕΣ.

Να σημειωθεί εδώ ότι στο δελτίο τύπου του υπουργείου αναγράφονται οι κατηγορίες με τις οποίες συγκλήθηκε το πειθαρχικό συμβούλιο και όχι η τελική απόφαση του και το σκεπτικό της. Το οποίο και θα γίνει γνωστό φανταζόμαστε από την σελίδα του Δήμου Ιθάκης ή το προσωπικό μπλογκ της αδερφής του στο οποίο και ανεβαίνουν συχνά και άλλα δημόσια έγγραφα. Δημοσιοποιήστε την όταν την λάβετε ώστε να μπει κάθε κατεργάρης στο πάγκο του γιατί το πιθανότερο είναι να την κρύψετε από την δημοσιότητα μέχρι τις επόμενες εκλογές. Αλλά να έχετε υπόψη σας ότι έχουν γνώση οι φύλακες!

Το μόνο που δεν είδαμε ποτέ στο διαδίκτυο είναι το ποινικό μητρώο του Δημάρχου, που παρά το ότι προεκλογικά όλοι οι «δικοί του» πίστεψαν ότι είναι «καθαρό» από την διαδικασία του περιβόητου βουλεύματος για την νομιμότητα της υποψηφιότητας του κ. Κασσιανού διαπιστώνει κανείς ότι μόνο λευκό δεν ήταν. Καθώς ο συντάκτης του πορίσματος κάνει σαφή αναφορά σε αυτό, στο πνεύμα του νόμου και στην ηθική του διάσταση.


Παρά την φυσιολογική κραυγή στα ΜΜΕ, ο κ. Κασσιανός δεν αναφέρει όλα τα δεδομένα και σίγουρα όχι όλη την αλήθεια. Καθώς αφήνει εκτός πολλά αρνητικά για αυτόν θέματα όπως την καυτή πατάτα της παραγκώνισης της Οικονομικής Διευθύντριας του Δήμου, της παρακράτησης της αντιμισθίας του από τις ΔΟΥ, και της χρήσης του μπλοκ επιταγών του Δήμου. Τα οποία και πιθανότατα είναι και το ζουμί της υπόθεσης αφού το δελτίο τύπου και η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου δικαιολογούν την παύση για λόγους δημόσιου συμφέροντος και ότι συνεπάγεται αυτό.

Φυσικά και είναι προσωπική υπόθεση του κ. Κασσιανού οι οικονομικές του υποχρεώσεις και φυσικά καμία σχέση δεν έχουν με τον Δήμο Ιθάκης και το αξίωμα του Δημάρχου, θεσμό τον οποίο σαφώς και πρόβλεψε να προστατέψει ο νομοθέτης, με την αναγκαστική αποχή του Δημάρχου από υποθέσεις όπου το δημόσιο και το προσωπικό του συμφέρον συγκρούονται.

Άλλο ένα σατιρικό σχόλιο είναι ότι ο κ. Κασσιανός προσπαθεί να αναδομήσει ένα παλιό ρητό για όσους έμπλεξαν σε υποθέσεις με το δημόσιο το περίφημο «άντε να αποδείξεις μετά ότι δεν είσαι ελέφαντας». Στη νέα του μορφή το ρητό λέει «αν δεν μου πείτε τι είδος ελέφαντας είμαι και από πού ξεφύτρωσα μην με ενοχλείται για τα χρέη μου».

Όπως και να χει η ουσία είναι ότι η Ιθάκη περνάει ένα βαθύ πολύπλευρο πολιτικό διχασμό, μα αυτό που εμείς προτείνουμε να θυμούνται όλοι οι Θιακοί ψηφοφόροι, δεν είναι το «δεν τον άφησαν να κάνει τίποτα», αλλά είναι το «όποιος πραγματικά θέλει να κάνει κάτι το πραγματοποιεί νομίμως και με την βούλα».

Ελεύθεροι Ιθακήσιοι πολίτες

Εις το επανιδείν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.