Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

“Έφυγε” η ηθοποιός και σκηνοθέτης Κίττυ Αρσένη


“Έφυγε” το πρωί του Σάββατου, μετά από πολυετή και άνιση μάχη με την επάρατη νόσο, η ηθοποιός και σκηνοθέτης Κίττυ Αρσένη, με ενεργό κοινωνική παρουσία, που για την αντιστασιακή δράση της κατά της Χούντας, φυλακίστηκε και βασανίστηκε από το καθεστώς των Συνταγματαρχών.

Η Κίττυ Αρσένη ήταν αδελφή του πρώην υπουργού και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Γεράσιμου Αρσένη.

Γεννήθηκε στο Αργοστόλι, τελείωσε τη Δραματική Σχολή του Καρόλου Κουν και έπαιξε στα περισσότερα θέατρα της Αθήνας. Συμμετείχε σε πολλές κινηματογραφικές, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παραγωγές. Το καλοκαίρι του 1967 συνελήφθη, βασανίστηκε και καταδικάστηκε ως μέλος του Πατριωτικού Μετώπου σε πολυετή φυλάκιση.

Το 1968, μετά την αμνηστία, έφυγε παράνομα από την Ελλάδα και κατέθεσε ως μάρτυς στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Μετά τη δικτατορία γύρισε στην Ελλάδα και έπαιξε και σκηνοθέτησε σε πολλά.......αθηναϊκά θέατρα.

Υπήρξε γενική γραμματέας του ΣΕΗ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ελληνικής Αριστεράς (Ε.ΑΡ), μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Εθνικού Θεάτρου .

Έγραψε το βιβλίο “Μπουμπουλίνας 18″, μια αυτοβιογραφική διήγηση της περιπέτειάς της το 1967 στα κρατητήρια της Γενικής Ασφάλειας, στην οδό Μπουμπουλίνας.

Η κηδεία της θα γίνει το απόγευμα της Τρίτης στο νεκροταφείο Αμαρουσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.