Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ ΣΠΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ


ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ ΣΠΥΡΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΣΙΝ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΡΤΗ 2013  &  το Σάββατο 30 Μάρτη 2013.

Α. Τη Παρασκευή 29 Μάρτη 2013.

1. ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ της Διοίκησης Σπύρου
Προ ημερήσιας διάταξης ο επικεφαλής της  παράταξης Γιώργος Καλούδης  έθεσε 2 σοβαρές καταγγελίες για αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της διοίκησης Σπύρου:
Πρώτον τη παραβίαση της συμφωνίας η διήμερη Σύνοδος να λαμβάνει χώρα Σαββατοκύριακο, και όχι Παρασκευή, διότι με τη μεθόδευση αυτή αναγκαστήκαμε όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες  είχαμε δίκες, δουλειές κλπ, να της αναθέσουμε σε άλλους και έτσι να απωλέσουμε εισόδημα, καθόσον δεν μπορούσα να απουσιάσω από τη συζήτηση για το ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ & ΤΟ ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
 Το ίδιο έκανε ο κ.Μυλωνάς και με την Επιτροπή Πολιτισμού-Τουρισμού που είχε........
χρηματοδοτήσεις σε σωματεία και την έβαλε στις 2 το μεσημέρι.
Σκέφτονται και πράττουν ως αργόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι, λείψανα πρακτικών που έφεραν τη 5η χρεωκοπία του νέο-ελληνικού κράτους.
Δεύτερο τη παραβίαση του νόμου και του Κανονισμού Λειτουργίας του ΠΣΙΝ σε κάθε ημέρα συνεδρίασης να αναγράφεται ένα τουλάχιστον θέμα κάθε παράταξης της αντιπολίτευσης. Είχα ζητήσει να εγγραφούν 6 θέματα και από σκοπιμότητα δεν ενέγραψαν κανένα. Είχαν νομική και πολιτική υποχρέωση να εγγράψουν τουλάχιστον τα δύο πρώτα. Αποδεικνύεται ότι και ο νέος Πρόεδρος δεν είναι Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά υποταγμένος στα αντιδημοκρατικά & μνημονιακά κελεύσματα του κ. Σπύρου.
Επιπλέον αυτών  ο κ.Σπύρου, ο Πρόεδρος και οι αντιπεριφερειάρχες του παραβαίνουν το καθήκον τους, ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΎΝ Τις ΑΠΟΦΆΣΕΙς –ΨΗΦΊΣΜΑΤΑ του ΠΣΙΝ, τα οποία είναι εντεταλμένοι να εκτελούν, και δεν στέλνουν τα ψηφίσματα στους παραλήπτες τους: Πρωθυπουργό, υπουργούς, αρχηγούς κομμάτων, ΜΜΕ  κλπ

Για τους λόγους ψηφίσαμε κατά της επικύρωσης των πρακτικών των προηγούμενων συνεδριάσεων και δεν πρόκειται να ξαναψηφίσουμε επικύρωση πρακτικών, πολύ περισσότερο που δεν μας δίδονται έγκαιρα ούτε ποτέ έστω και μία φορά, ένα  ανά παράταξη, για το αρχείο μας.

 2. Ο Μάκης Φόρτες ανέπτυξε την επερώτησή του για τη προβληματικη λειτουργία της Εταιρείας Τουρισμού Ιονίων Νήσων (ΕΤΙΝ).
 Από την απάντηση του κ. Σπύρου προέκυψε ότι θέλει να τη κλείσει και για τον λόγο αυτό ζητήσαμε,  να έλθει ως αυτοτελές θέμα με οικονομικό και απολογισμό.  


3. Τη συνεδρίαση δικαιολογημένα μονοπώλησαν τα θέματα του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ-ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ «σχέδιο Αθήνα» της τριτοκοσμικής μερκελικής κυβέρνησης της Αθήνας και η 3η  αναμόρφωση του Προυπολογισμού 2013, μέσα σε  … 3 …μήνες !

4. ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Αφού τονίσαμε τις τεράστιες ευθύνες βουλευτών και ειδικά του κ.Σπύρου γιατί έσπειρε εφησυχασμό και επανάπαυση
μετά την ανακοίνωση του «σχέδιου Αθήνα» των μερκελιστών για κλείσιμο σχολών και μάζεμα φοιτητών και πλούτου στην Αθήνα και ερημοποίησης των νησιών μας.
 και δεν δέχτηκε στη συνεδρίαση της 10-2-2013 τη πρότασή μας  για 2ωρη ΠΑΝΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 27-2-2013, να παραιτηθούμε όλοι, βουλευτές, Περιφερειάρχης, Δήμαρχοι, όλοι οι Σύμβουλοι κλπ.
 Ο κ. Σπύρου δέχθηκε πυρά ακόμα και από συμβούλους της παράταξής του ότι στη κάθοδο Ζακυνθίων και Λευκαδίων φοιτητών και συμβούλων έξω από τη Βουλή, …δεν πέρασε ούτε για μισό λεπτό !
 Αποτέλεσμα της ενδοτικότητας Σπύρου και μουγγών  στη  βουλή βουλευτών που βγήκαν να … πανηγυρίζουν διότι .. από τα 8 τμήματα του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΕΚΟΨΑΝ ΤΑ ΜΙΣΑ, τα 4 ΤΜΗΜΑΤΑ, και έκοψαν και 2 τμήματα του Ιόνιου Πανεπιστήμιου.

 Αναλυτικά η τοποθέτησή μας σε αυριανό δελτίο.

Ψηφίσαμε τη δική μας πρόταση:

«Ανάκληση του σχέδιου «Αθήνα».
Ενίσχυση του Ιόνιου Πανεπιστήμιου με τις βαριές πανεπιστημιακές σχολές που είχε μέχρι το 1865: Νομική,Ιατρική,Φυσική,Φιλολογία και εξάπλωσή του σε όλα τα νησιά.
Συνεργασία του Ιόνιου Πανεπιστήμιου με το ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, συστηματοποίηση της συνεργασίας τους και  σύμπραξη σε κοινές ακαδημαικές και ερευνητικές δράσεις,
σύμφωνα με την ιδρυτική πράξη του 83/1984.»

Αυτή τη θέση δεν τη ψήφισαν η παράταξη Σπύρου και άλλες παρατάξεις.

5. ΓΙΑ ΤΗΝ 3Η ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.

Καταθέσαμε ως πρόταση και ζητήσαμε να ψηφισθεί η
«πολιτική δέσμευση» που διατυπώθηκε από τον κ.Σπύρου σε προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΣΙΝ, και δημοσίευσε μόνον σε δελτίο τύπου (χωρίς να τη στείλει στην Αθήνα, άρα δεν παρήγαγε …δεσμεύσεις), ότι  το ποσόν των 70.000€ που προοριζόνταν για παρεμβάσεις στα μικρά νησιά, θα έλθει στο επόμενο συμβούλιο, να προστεθεί στην απόφαση για την αναμόρφωση του προυπολογισμού του Περιφερειακού Συμβούλιου Ι. Ν. , ο κ. Σπύρου απάντησε ότι δεν δεσμεύεται για τίποτα και με εισήγησή του η πλειοψηφία ψήφισε αρνητικά ! στη «πολιτική του δέσμευση» για τα μικρά νησιά ! ! !

 Β. Τη ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΡΤΗ 2013

 Αναπτύχθηκε από τον Επικεφαλής της Παράταξης Γιώργο Καλούδη η επερώτηση για την ασυνέπεια της κυβέρνησης και ειδικά των υπουργών κ.κ. Ρουπακιώτη και Δένδια αλλά και  του κ.Σπύρου, στις 21-9-2012, στα εγκαίνια του νέου μη ευήλιου, μη ευάρεου και αρχιτεκτονικά κιτσαριού νέου Δικαστικού Κτιρίου, ότι … η Π.Ι.Ν. σε πολύ σύντομο διάστημα θα μεταφερθεί στο όμορφο νεοκλασσικό κτίριο
Των Παλιών Δικαστηρίων, ώστε να τονωθεί η κίνηση στη Σπηλιά-Παλιό Λιμάνι και να εξοικονομήσουν  έσοδα  οι Π.Ι.Ν. & το Ελληνικό Δημόσιο.
  Από το γεγονός που παράτυπα δόθηκε ο λόγος και στον κ.Καρύδη και στη κ.Καταβάτη για να απαντήσουν απολογητικά, αναδείχθηκε το θέμα ότι μία ολόκληρη κυβέρνηση και μία «Νέα Δημοκρατία» και η διοίκηση Σπύρου όχι δεν μπορούν να κυβερνήσουν την Ελλάδα και τη Περιφέρεια αλλά έχουν ανικανότητα να μεταφέρουν  δεν μπορεί να

 Στο 1ο θέμα της Γνωμοδότησης  από το ΠΣΙΝ για το Χωροταξικό Σχεδιασμό-Ανάπτυξη της Π.Ι.Ν.

Μία περίληψη της ομιλίας του Επικεφαλής της Παράταξης Γιώργου Καλούδη:

Το θέμα αναγράφτηκε ως άνω με εισηγητή τον Περιφερειάρχη. Ο νόμος απαιτεί, για να είναι νόμιμη η απόφαση,  να υπάρχει εισήγηση προ 5 πλήρων ημερών. Μέχρι τη Πέμπτη βράδυ, δηλ. μέχρι προ 2 ημερών δεν υπήρχε εισήγηση, και μάλιστα για ένα  τόσο σοβαρό θέμα, από τα πλέον σοβαρά της θητείας μας , που θα δημιουργήσει δεσμεύσεις για γεννιές.
Η  τυχόν λήψη απόφασης είναι νομικά άκυρη και πολιτικά διάτρητη και σκανδαλώδης διότι έρχεται με αόριστη και θολή τρισέλιδη εκπρόθεσμη εισήγηση Σπύρου να ανατρέψει ήδη ληφθείσες αποφάσεις του Συμβουλίου όπως π.χ. για τα Ιχθυοτροφεία, για τις Ανεμογεννήτριες, για Ερημίτη, κλπ
Και σε άλλες περιπτώσεις όπως για τα δάση να αγνοεί το νομικό καθεστώς στην Επτάνησο Πολιτεία  και αυθαιρετούντες δασικοί να δημεύουν  ακκαλιέργητους και δασωθέντες αγρούς.
 Και εκατοντάδες άλλα θέματα κρίσιμα και ζωτικά, χωψρίς να τα γνωρίζουν οι Επτανήσιοι, χωρίς δημοκρατικό προγραμματισμό, χωρίς να αποφανθούν τα Δημοτικά Συμβούλια και οι φορείς της Επτανήσου.
Ζητάμε

Να απορριφθεί σήμερα η εισήγηση, ή , επί το κομψότερο, να αναβληθεί η λήψη απόφασης με σκοπό μέσα σε 3μηνο προγραμματισμό,   με πρωτοβουλία της ΠΙΝ,  να γίνουν οι εξής διαδικασίες ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ:

  «Συζήτηση σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια της Επτανήσου,
 Συζήτηση και κατάθεση προτάσεων από όλους τους τουριστικούς, επαγγελματικούς, αγροτικούς βιοτεχνικούς   φορείς, Επιμελητήρια της Επτανήσου,
 Ειδική σύσκεψη της Π. Ι. Ν.  με τους 6 βουλευτές των Επτανήσων,
  Ειδική σύσκεψη των επικεφαλής των Παρατάξεων για τη μέγιστη δυνατή ομογενοποίηση για τη τελική εισήγηση στο ΠΣΙΝ.»

Τοποθετήθηκαν και πολλοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας με σαφή δήλωση καταψήφισης της εισήγησης.
Ο κ. Σπύρου και μερικοί Αντιπεριφερειάρχες του, όπως ο κ. Μυλωνάς, στη διάρκεια της συνεδρίασης προσπάθησαν να υποτιμήσουν τη δημοκρατική λειτουργία  του θεσμού  και, όπως τόνισε ο Επικεφαλής της Παράταξης Γιώργος Καλούδης,  έχοντας εγκολπωθεί τη θεωρία του τσέλιγκα, δηλ. του μεσαίωνα και του σκοταδισμού, και  επιδιώκοντας να περάσει πάση θυσία αυτό το απαράδεκτο και καταστροφικό για τα Επτάνησα Χωροταξικό, εκβίασαν και απείλησαν συμβούλους με τη φράση   «όσοι Αντιπερειφερειάρχες του δεν μπορούν να μαζέψουν τους συμβούλους τους να φύγουν»
Και μέμφθηκαν τους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξής τους που είχαν εκφράσει αντιρρήσεις για το δημοκρατικό έλλειμμα της όλης διαδικασίας, για σοβαρές ελλείψεις, για ανορθόδοξες επιλογές   και για αποφάσεις που θα ληφθούν  ερήμην του λαού και σε βάρος των νησιών μας.

 Ο κ. Σπύρου πεισματικά όπως και σε πολλά κρίσιμα θέματα στο παρελθόν δεν δεχόταν ούτε αναβολή του θέματος.

Με βάση τα λεχθέντα στη συνεδρίαση από τους ίδιους τους κ.κ. Σπύρου και Μυλωνά,  σε  ρόλο τσέλιγγα ο κ.Σπύρου τσοπάνηδων οι 4 αντιπεριφερειάρχες και ..προβάτων οι περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας !

Την  αρχική εισήγηση  δεχόνταν να ψηφίσει η  παράταξη του κ. Μπεριάτου, πλην Δαγκλή.
Κάτω από τη πίεση των επιχειρημάτων της παράταξής μας για άκυρη απόφαση-γνωμοδότηση χωρίς εμπρόθεσμη εισήγηση του εισηγητή Περιφερειάρχη, με εισήγηση …3 σελίδων γενική και αόριστη για ένα χωροταξικό 800 σελίδων που δεν μπορούσε να κατέβει από το ιντερνετ αλλά και το οποίο ποτέ δεν μας δόθηκε αλλά μας μοιράστηκε μία ώρα μετά την ανάγνωσή της από τον κ.Σπύρου, κάτω από τη βαρύτητα  των επιχειρημάτων μας, ο κ. Σπύρου επέβαλε  στον Πρόεδρο κ. Μηλιώτη και διέκοψε τη συνεδρίαση για …μισή ώρα !
Η διακοπή διήρκεσε …μία ώρα τελικά, σε πλήρη περιφρόνηση του θεσμού, στη διάρκεια της οποίας ο κ.Σπύρου, ακολουθώντας τη γραμμή της Συγγρού, μάντρωσε τους συμβούλους του σε σύσκεψη για να επιβάλλει στους συμβούλους της πλειοψηφίας την άρον-άρον υιοθέτηση του Χωροταξικού που ευνοεί μεγάλα συμφέροντα.

  Τελικά  πολλοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν υπέκυψαν στις πιέσεις του κ. Σπύρου και τον ανάγκασαν να έλθει στη συνεδρίαση με άλλη πρόταση, η οποία, αφού άλλαξε και αυτή με παρεμβάσεις μας σε κρίσιμα-σημεία-λέξεις κλειδιά, διαμορφώθηκε ως εξής και έτσι  ψηφίσαμε την εξής απόρριψη της εισήγησης:

  «1.Διαφωνούμε με τη τακτική των γνωμοδοτήσεων του ΠΣΙΝ και απαιτούμε το Περιφερειακό Συμβούλιο να έχει αποφασιστικό ρόλο για θέματα που αφορούν τη Περιφέρειά μας και τις ανάγκες των πολιτών.
1.    Θεωρούμε αναγκαία και επιτακτικά την αναθεώρηση του υφιστάμενου Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης της Π.Ι.Ν.
2.    Διαφωνούμε με το Α1 στάδιο-παραδοτέο της μελέτης, γιατί εμπεριέχει σφάλματα και παραλείψεις και δεν συμπεριέλαβε, παρά την αναβολή λήψης απόφασης από το ΠΣΙΝ,, για ένα μήνα, υποδείξεις που κατατέθηκαν εγγράφως στο διάστημα αυτό.
3.    Ζητάμε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, να επαναδιατυπωθεί η μελέτη και να συμπεριληφθούν σε αυτήν όλες οι παρατηρήσεις που έχουν κατατεθεί στο ΠΣΙΝ ή πρόκειτα να κατατεθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα.»

 Είναι σαφές ότι πρόκειται για μεγάλη ήττα του κ. Σπύρου.
 Αναλυτικά οι τοποθετήσεις μας σε αυριανό δελτίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.