Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Οι Μαθητές του τομέα υγείας του ΕΠΑΛ Αργοστολίου κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά τους

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μαθητές τομέα υγείας του ΕΠΑΛ Αργοστολίου:
Κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά τους
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταδικάζει την κυβέρνηση, που προκλητικά στερεί από τους μαθητές των ΕΠΑΛ το δικαίωμα στη γνώση. Ειδικότερα καταγγέλλει ότι στο ΕΠΑΛ Αργοστολίου οι μαθητές του τομέα υγείας από τις 23 ώρες ειδικότητας διδάσκονται μόνο τις οκτώ. Οι οκτώ αυτές ώρες καλύπτονται από έναν ωρομίσθιο. Μάλιστα, το Υπουργείο Παιδείας απαντά στο αίτημα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς – Ιθάκης για κάλυψη κενών σε άλλες ειδικότητες με νέες προσλήψεις ωρομισθίων, ως εξής: «διώξτε τους ωρομίσθιους που έχετε, αν θέλετε να.....
προσληφθούν άλλοι, γιατί δεν υπάρχουν χρήματα» !!!! Μέσα στις ώρες που δεν έχουν διδαχθεί είναι και εκείνες των μαθημάτων που εξετάζονται πανελλαδικά. Η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη οι μαθητές να κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά τους. Θυμίζουμε ότι τα παιδιά αυτά ήταν σε όλη την επικράτεια οι ξεχασμένοι των εξετάσεων του Σεπτεμβρίου, αφού για τους μετεξεταστέους «δεν υπήρχαν» εκπαιδευτικοί για να διενεργήσουν τις εξετάσεις αυτές.
Την ίδια ώρα οι καθηγητές των μαθητών βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, στην κυριολεξία στον προθάλαμο της απόλυσης.
Η κυβέρνηση προκαλεί. Αντί να απολογηθεί για τη στάση της και να αποκαταστήσει άμεσα τις χαμένες διδακτικές ώρες τάζει στους μαθητές ανάπτυξη, πρωτογενές πλεόνασμα και μαθητεία (δηλαδή τζάμπα εργασία) εδώ και στη Γερμανία.
Απαιτούμε:
1.      Τώρα καθηγητές. Να καλυφθούν οι ελλείψεις με επαναπρόσληψη των εκπαιδευτικών της διαθεσιμότητας. Καμία απόλυση.
2.      Να μην χάσει κανένα παιδί του ΕΠΑΛ Αργοστολίου τη χρονιά του.
3.      Να μην καταργηθεί καμία ειδικότητα, να ξανανοίξουν αυτές που έκλεισαν. Να επαναλειτουργήσουν τώρα όλοι οι τομείς που καταργηθήκαν.
4.      Μόρφωση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλα τα παιδιά.
5.      Να λειτουργήσει εξεταστικό κέντρο για το ΕΠΑΛ Ιθάκης στην Ιθάκη.
6.      Να καταργηθεί το έτος της μαθητείας ως τζάμπα εργασία για τους επιχειρηματίες. Πρακτική άσκηση ενταγμένη οργανικά στη μάθηση.
7.      Να λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών δωρεάν από το κράτος. Πάσο απεριορίστων διαδρομών σε όλους τους μαθητές. Δωρεάν λεωφορεία εκεί που χρειάζονται.
8.      Δωρεάν γεύμα στα σχολεία για όλους τους μαθητές.
Αργοστόλι 21/11/2013
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.