Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση - Δημοσκόπηση - σοκ: Το_30%_θεωρεί πως «στη Χούντα ήταν καλύτερα τα πράγματα»


[Αφιερώστε λίγο χρόνο και δείτε το πρώτο μέρος την εκπομπή:
 φώτο από "σίβυλλα"
Την κρίση στους θεσμούς και τις αρχές της Δημοκρατίας αναδεικνύουν τα συγκλονιστικά αποτελέσματα του μηνιαίου βαρόμετρου της Metron Analysis που δημοσιεύει η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», όπως αναφέρεται σε δημοσίευση από το newpost.gr

Συγκεκριμένα αναφέρεται:
"Η κρίση, τα μνημόνια και η οικονομική εξαθλίωση έχουν ασκήσει τόση ασφυκτική πίεση στην ελληνική κοινωνία που έχει φτάσει στο σημείο περίπου ένας στους τρεις Έλληνες να πιστεύουν ότι ζούσε καλύτερα την περίοδο της Χούντας.  Στη διατύπωση «στη δικτατορία ήταν καλύτερα τα πράγματα απ' ότι σήμερα», το 30% των ερωτηθέντων συμφώνησε, το 63% διαφώνησε και το 7% απάντησε «δεν γνωρίζω-δεν απαντώ».
Ενδεικτικό της απαξίωσης προς το πολιτικό σύστημα που αισθάνονται οι Έλληνες είναι πως το 97% των ερωτηθέντων ζητά να καταλογιστούν ευθύνες για τα χρέη........
των κομμάτων. 
Κατά τα λοιπά, η έρευνα καταγράφει προβάδισμα 0,6% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει το 18,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,1%, η Χρυσή Αυγή 7,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,6%, το ΠΑΣΟΚ 5,5%, η ΔΗΜΑΡ 3,9%, το ΚΚΕ 3,8% ενώ 21,1% είτε δεν έχουν αποφασίσει ακόμα είτε δηλώνουν πως θα απέχουν. Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ συγκεντρώνει το 48%, έναντι 39% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται -από το 30% των ψηφοφόρων- ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι 14% του Αλ.Τσίπρα. Το 38% πάντως των ερωτηθέντων εκτιμά πως κανένας από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν είναι κατάλληλος για αυτή τη θέση. Το 68% εκτιμά πως τα πράγματα είναι χειρότερα στη χώρα από ότι ήταν πριν από ένα χρόνο, ενώ το 74% θεωρεί πως η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση."  



Το πως φθάσαμε ως εδώ; Τα γεγονότα είναι λίγο πολύ γνωστά. Ένα διαπλεκόμενο σύστημα, με τα "διαφορετικά" πρόσωπα αλλά με την ίδια άθλια πολιτική των ξένων εξαρτήσεων που διαδέχθηκε την περιβόητη επταετία των συνταγματαρχών, γνωστή και ως χούντα, μας έφερε στο σημείο μηδέν.

Σήμερα οι στολές των επίορκων στρατιωτικών αντικαταστάθηκαν από τις γραβάτες τα καλοραμμένα κουστουμάκια και τα ακριβά ταγεράκια των κυρίων και κυριών της δήθεν αντιπροσωπευτικής μας δημοκρατίας. Μετά από 38 χρόνια μεταπολίτευσης με αποκορύφωμα την τελευταία τριετία να έχει αποκαλυφθεί πλήρως η συνέχεια της εξάρτησης του ξένου παράγοντα, παρά το δημοκρατικό μανδύα και τις διαδικασίες των εκλογών, σήμερα μπορούμε να επικαλεστούμε ξεκάθαρα ότι ζούμε σε μία ιδιότυπη κοινοβουλευτική δικτατορία. 
Από αυτό το ελεύθερο βήμα έχουμε επισημάνει πολλές φορές, ότι αυτό που μένει να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς μας είναι και η επίσημη άρση, στα ήδη καταλυμένα άρθρα  του συντάγματος των περισσότερων ελευθεριών του λαού, εδραιώνοντας έτσι ένα κατοχικό φασιστικό καθεστώς με Έλληνες μεν αλλά με την επικυριαρχία των γερμανών μερκελιστών του Δ΄ Ράιχ. ...

[φώτο από "greki"]  
Αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει κάθε μέρα,  να ξεπουλιέται απροκάλυπτα η δημόσια περιουσία, να καταστρέφονται από την εξαθλίωση οικογένειες και επιχειρήσεις, να αυτοκτονούν σαν τα κοτόπουλα συνάνθρωποί μας από απόγνωση, μόνο και μόνο για να πάρουν τα  λεφτά τους (χωρίς να έχει προσδιοριστεί επακριβώς το κεφάλαιο, τόκοι, πανωτόκια και που σπαταλήθηκαν αυτά τα χρήματα) οι τοκογλύφοι νταβατζήδες  ντόπιοι και ξένοι, με μία τρικομματική κυβέρνηση να υπολογίζει μέσω ΤΑΙΠΕΔ τι θα πουλήσει και τι θα περικόψει, σε μισθούς συντάξεις και κοινωνικές παροχές,  για να βγει σωστά η δόση, μην και τυχόν λείψει καμιά πεντάρα και διαμαρτυρηθούν τα μεγάλα αφεντικά, δεν έχει ξανασυμβεί ούτε και στις χειρότερες χούντες.
Στο παραπάνω δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας" δεν αναφέρεται ότι στην εν λόγω εποχή δεν είχαμε αυτοκτονίες, κουρέματα καταθέσεων και ομολόγων, αλλά τουναντίον σεισάχθεια για τα αγροτικά χρέη και παραγωγικές επενδύσεις. ΝΑΙ εκεί μπορεί να δημιουργηθήκαν τα νέα τζάκια, Λάτζηδες, Βαρδινογιάννηδες ,  Μιμίκοι και τόσοι άλλοι αλλά με την διαφορά όμως ότι το χρήμα το κινούσαν εντός της χώρας μας, απασχολούσαν έλληνες εργάτες και δεν υπήρξε πογκρόμ εξώσεων και δημεύσεις περιουσιών και φυλακίσεις (εκτός πολιτικών πεποιθήσεων) οφειλετών δημοσίου και ιδιωτών τοκογλύφων και οπωσδήποτε το φαινόμενο των αυτοκτονιών σχεδόν ανύπαρκτο, για τους λόγους που οδηγούν τους σημερινούς αυτόχειρες σε αυτή την απονενοημένη πράξη.
Πουθενά δεν ακούγαμε για νταβατζήδες εργολάβους - καναλάρχες , αλλά για την ΜΟΜΑ και τα κρατικά καναλια ΕΙΡΤ και ΥΕΝΕΔ (που τουλάχιστον αυτά μας λέγαν ότι έκαναν προπαγάνδα με τον Γεωργαλά)  

Πολλοί σήμερα μιλάνε για το φαινόμενο "Χρυσή Αυγή", αλλά σχεδόν κανείς δεν μπαίνει στην βάσανο για να το εξηγήσει. Μπορεί κάποιος να ανέχεται τον φασισμό Βενιζέλου, τον προδοτικό ρόλο Σαμαρά και Παπανδρέου και την ένοχη συμμετοχή Κουβέλη, αλλά  δεν μπαίνουν στην ουσία.
Έχουμε χάσει το μέτρο όπως και την ιστορική μας μνήμη. Φασισμός δεν είναι τα πρόσωπα αλλά οι πολιτικές που αυτά επιδίδονται. Δεν θα υπερασπιστούμε ούτε την χούντα των συνταγματαρχών, αλλά ούτε και αυτή την εθνικιστική ναζιστική πρακτική των χρυσαυγιτών, αλλά δεν μπορούμε όμως να μην δούμε την σύγκριση ως το αποτέλεσμα των πρακτικών της κατοχικής δοσίλογης πολιτικής και των συντελεστών που άρχισε μετά την αναμενόμενη πτώση της Κυβέρνησης Καραμανλή.   
Το ότι η δημοκρατία είναι το πολίτευμα που στηρίζεται στην λαϊκή κυριαρχία και όλα που την συναποτελούν την καθιστά ανυπέρβλητη και αναντικατάστατη είναι γεγονός αναμφισβήτητο, αυτό που σήμερα εμείς και τόσοι άλλοι κατακρίνουμε και λοιδορούμε είναι οι ψηφισμένοι διαχειριστές της που την οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα μονοπάτια της υποτέλειας και της εκχώρησης της εθνικής μας κυριαρχίας. Είναι οι ίδιοι που επιτρέπουν να αναπαράγεται η Χρυσή Αυγή ως πόλος εναλλακτικής εξουσίας και μάλιστα με διψήφια ποσοστά. Αυτοί που δημιούργησαν τον ακροδεξιό πόλο για να εγκλωβίσει τις ακροδεξιές τάσεις που είχαν βρει καταφύγιο σε ένα βερμπαλιστικό κόμμα ανούσιας φλυαρίας και κενολογίας, βασιζόμενο στην ικανότητα του προέδρου του Γιώργου Καρατζαφέρη να μιλάει για τα πάντα και στην ουσία χωρίς να αναφέρει τίποτα το αξιόλογο και το ουσιαστικό, αλλοτρίωσαν αυτόν το χώρο παίρνοντας τους θεωρητικούς του κόμματος (Βορίδη, Γεωργιάδη, Πλεύρη κλπ) και άφησαν τα απολειφάδια να ενσωματωθούν στην Χρυσή Αυγή. Έτσι νόμιζαν ότι έτσι θα ελέγξουν τον ακροδεξιό χώρο παίζοντας στο γήπεδο της κεντροδεξιάς με άρωμα Κουβέλη και Βενιζέλο από μία παραδοσιακή παράταξη που αντλούσε ψηφοφόρους από την κεντροαριστερά.
Το σενάριο σατανικό στην σύλληψη αλλά δεν τους βγήκε στην καθημερινή πράξη. Η Χρυσή Αυγή έπαιξε στο ίδιο γήπεδο με αυτούς τους χώρους αλλά με την βάση της ιστορικής Βαϊμάρης απευθύνθηκαν στις καταπιεσμένες μάζες, θύματα της πολιτικής των μνημονίων. Αν μπει κανείς σε αυτή την ανάλυση θα καταλήξει σε συμπεράσματα του τύπου της "Ελευθεροτυπίας": "ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ; 21η Απριλίου, 46 χρόνια μετά.." με ή χωρίς ερωτηματικά. Όσο και να φαντάζει εξωπραγματικό αυτό, εάν αναλύσει κανείς τον λόγο του Γραμματέα της Χ.Α. (αναδημοσίευση: Ν. Μιχαλολιάκος: Ανένδοτος Αγώνας ενάντια στο Σύστημα του Μνημονίουθα δυσκολευτεί στην απομαγνητοφώνηση, εάν αυτός ο λόγος μπορεί να ειπωθεί από στέλεχος της πατριωτικής αριστεράς.
Το παιχνίδι έχει χαθεί για τις πολιτικές σαλαμάνδρες και δεν σώζεται η τελευταία έστω παρτίδα όταν επιμένουν ακόμη και σήμερα να περιθάλπουν την Χ.Α. με το να την απαξιώνουν και να την υποτιμούν στα ΜΜΕ. Κάθε φορά που κλείνουν τα μικρόφωνα σε αυτούς τόσο τα ποσοστά τους θα ανεβαίνουν. Δημιούργησαν και εξέθρεψαν ένα ακραίο ναζιστικό κόμμα και σήμερα ως λερναία ύδρα δεν μπορούν να το αποκεφαλίσουν.    
Η Χ.Α. θα πολεμηθεί με τα ίδια όπλα που διαθέτει η δημοκρατία, τον διάλογο και το ελεύθερο βήμα. Αλλά αυτό το κάνουν τα δημοκρατικά κόμματα που δεν φοβούνται ούτε τον διάλογο ούτε και την σκληρή κριτική. Πως μπορείς να πείσεις ένα εκατομμύριο εν δυνάμει ψηφοφόρους της Χ.Α. ότι η τρικομματική προδοτική κυβέρνηση των Σαμαροβενιζελοκουβέληδων είναι δημοκρατική σύμπραξη πολιτικών που διαθέτουν λαϊκά ερείσματα... θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι.

Τελειώνοντας αυτό το θέμα θα αναδημοσιεύσουμε μία ενδιαφέρουσα εκπομπή που πρέπει όλοι να δείτε.

Νάσος

Αφιερώστε λίγο χρόνο και δείτε το πρώτο μέρος την εκπομπή: 
Τα ψέματα, οι πλαστές υποσχέσεις, οι εκβιασμοί και τα παιχνίδια ενοχοποίησης ενός ολόκληρου λαού. Οι απαντήσεις έρχονται απόψε τα μεσάνυχτα "3 Χρόνια-3 Μνημόνια. Πίσω απ' όσα ζήσαμε".

Μεγάλες αποκαλύψεις και μεγάλη επιτυχία προκάλεσε η εκπομπή «3 χρόνια – 3 Μνημόνια» του Θάνου Δημάδη στον "Alpha".

Ο δημοσιογράφος παρουσίας κάτι τελείως διαφορετικό από τα όσα είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε στην ελληνική τηλεόραση, δημιουργώντας μία εκπομπή που θα αποτελέσει σημαντικό ντοκουμέντο για την ιστορική αποτίμηση του μέλλοντος. Για πρώτη φορά, ο Θάνος Δημάδης συγκέντρωσε σε μία 60λεπτη εκπομπή τις φωνές ξεχωριστών ανθρώπων από το εξωτερικό που μιλούν για το παρασκήνιο των όσων ζήσαμε τα τελευταία τρία χρόνια.

Αναπαράγουμε online την εκπομπή του δημοσιογράφου γιατί έχει αξία ο κόσμος να την δει για να ανοίξει τα μάτια του και να δει πραγματικά τι συνέβη τα τελευταία τρία χρόνια. Ίσως με μία από τις ψυχραιμότερες ματιές που έχουμε δει από δημοσιογράφο στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Να θυμίσουμε ότι ο Θάνος Δημάδης παραιτήθηκε από τον ΣΚΑΪ τον περασμένο Δεκέμβριο καταγγέλοντας απόπειρα λογοκρισίας του ρεπορτάζ του. Λίγες βδομάδες αργότερα μετακόμισε στον ALPHΑ, ο οποίος όπως φαίνεται στηρίζει πολλά στον δημοσιογράφο που τα τελευταία χρόνια κάλυψε την ελληνική κρίση από τα κέντρα λήψης αποφάσεων του εξωτερικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.