Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Νέες περικοπές στις συντάξεις το Φινόπωρο!


Νέο μαχαίρι στις επικουρικές συντάξεις της τάξης του 3% αναμένεται να δουν από το φθινόπωρο περίπου ένα εκατομμύριο ασφαλισμένοι, προκειμένου να καλυφθεί το ταμειακό άνοιγμα που εμφανίζει το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης.
Το έλλειμμα για φέτος ανέρχεται περίπου σε 274 εκ. ευρώ παρά την οριζόντια μείωση του 5,2% που τέθηκε σε...
εφαρμογή τον προηγούμενο μήνα.

Το υπουργείο Εργασίας δεν μπορεί να ζητήσει ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό αφού για το ΕΤΕΑ έχει τεθεί σε ισχύ η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος με αυτόματες περικοπές στις συντάξεις εφόσον τα έσοδα δεν επαρκούν.

Σύμφωνα με τον υφιστάμενο μνημονιακό νόμο, αν προκύπτουν ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία, τότε ενεργοποιείται αυτόματα η αναπροσαρμογή της σύνταξης κάθε τρίμηνο με πρόταση της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής αποκλείοντας κάθε μεταφορά πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σημειώνεται οτι αυτή τη στιγμή το υπερταμείο καλύπτει περισσότερους από ένα εκατομμύριο ασφαλισμένους, ενώ οδηγούνται σε αυτό, αν το επιλέξουν μέχρι το τέλος του έτους, οι ένστολοι, και τον Ιούλιο του 2015 οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.