Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013

O περονόσπορος «επισκέπτεται» την πατάτα προειδοποιεί ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός


Eνιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός Κεφαλληνίας & Ιθάκης 
«Ε . Α . Σ . Κ . Ι .» 
United Agricultural Cooperative of Kefallinia & Ithaca 
                                               Αριθμ. Πρωτ. 202/14.3.2013                                                                                                                    

Ανακοινώνεται από τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό Κεφαλληνίας και Ιθάκης ότι οι καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών (βροχοπτώσεις) από κοινού με τη διάρκεια και την θερμοκρασία αλλά και οι προβλέψεις για παράταση του άστατου καιρού, δημιουργούν ευνοϊκότερο περιβάλλον για την προσβολή των πατατοκαλλιεργειών από περονόσπορο και η ανάγκη προστασίας είναι ....
απαραίτητη.
Η προστασία της νεαρής βλάστησης είναι σημαντική ώστε να μην εγκατασταθεί η ασθένεια στο χωράφι. Επίσης ιδιαίτερη σημασία έχει ο καλός ψεκασμός και η προστασία της νεαρής αναπτυσσόμενης βλάστησης, όταν  μάλιστα χρησιμοποιούνται σκευάσματα επαφής.
Επισημαίνεται ότι η καταπολέμηση του περονόσπορου της πατάτας είναι προληπτική, γι’ αυτό και πρέπει να είναι συνεχής, και πάντα σε συνάρτηση με τους παράγοντες που ευνοούν την εμφάνισή του, ενώ συστήνεται να προτιμώνται μίγματα με διασυστηματικά προϊόντα.
Τέλος, μετά από πρόσφατα αιτήματα Κεφαλλήνων και Θιακών παραγωγών οι οποίοι δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν έγκαιρα πατατόσπορο ανακοινώνεται ότι διατίθεται η νέα παραλαβή από τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό στο Αργοστόλι. 
    Από τον  Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό Κεφαλληνίας  & Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.