Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ "ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ"


ΑΡΑΓΕΣ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ‘’ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ’’ (Θ. ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ) ΜΕΘΟΔΕΥΣΑΝ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ EXPRESS ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
Για άλλη μια φορά η Δημοτική αρχή και τα πολιτικά δεκανίκια τους, βάζουν πλάτη να περάσει η βάρβαρη πολιτική της εξαθλίωσης, του οικονομικού στραγγαλισμού, της πείνας και της δυστυχίας εξυπηρετώντας με ΠΥΓΜΗ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των  επιχειρηματικών συμφερόντων.
Μετά την κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που δεν έγινε λόγω μη συγκρότησης απαρτίας από την πλειοψηφία, ήρθε και νέα κατεπείγουσα συνεδρίαση [6 στις 12 συνεδριάσεις] με ειδοποίηση ελάχιστο χρονικό διάστημα πριν [3ώρες]. Η συζήτηση των 10 θεμάτων [προϋπολογισμοί και ετήσια προγράμματα δράσης του 2013, επιχειρήσεων και οργανισμών του Δήμου] κράτησε 12 λεπτά, δηλαδή 1 λεπτό και 20 δευτερόλεπτα το κάθε θέμα!!!
Με δεδομένο  ότι δεν προσήλθαν Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας [το ίδιο και στην προηγούμενη συνεδρίαση] η Δημοτική Αρχή αναγκάστηκε και ........
βρήκε τους αναγκαίους ψήφους που της έλειπαν, από Δημοτικούς Συμβούλους που εκλέχτηκαν με «αντιπολιτευόμενα» ψηφοδέλτια. Όλοι αυτοί από κοινού επιχειρηματολόγησαν ότι  κόπτονται υποκριτικά για τους εργαζόμενους και τους μικροεπαγγελματίες όταν:

1. Ομολόγησαν για την καθαριότητα ‘’…οι ανάγκες της υπηρεσίας καθαριότητας δεν καλύπτονται από το υπάρχον προσωπικό αλλά και η παραμονή των απορριμμάτων στους δρόμους και η μη έγκαιρη αποκομιδή τους ενέχει κινδύνους για την υγεία των κατοίκων του Δήμου μας…’’.
Αντί να αποφασίσουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα προσλαμβάνουν εργαζόμενους με ημερομηνία λήξης [8μηνα]. Όλα αυτά αφού ιδιωτικοποίησαν και μετέτρεψαν την Διαδημοτική σε ΕΔΑΚΙ Α.Ε, και απολύσανε 22 εργαζόμενους.

2. Στην συγκρότηση της Τουριστικής Επιτροπής  του Δήμου αποφάσισαν να συμμετέχουν με κυρίαρχο ρόλο ξενοδόχοι, εφοπλιστές και επιχειρηματίες με παντελή απουσία εκπροσώπων των εργαζομένων στον τουρισμό και επισιτισμό. Είναι αυτή η επιτροπή που βάζει πλάτη ώστε η διαφημιστική δαπάνη του Δήμου (εκθέσεις κ.λ.π.) να είναι προς όφελος των συγκεκριμένων επιχειρηματικών κλάδων, που σιγοντάρισε στην κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών και δεν έβγαλε τσιμουδιά για τον σφαγιασμό του μισθού των εργαζομένων.  

3. α.)Στο πρόγραμμα δράσης και στον προϋπολογισμό  της ΚΕΔΗΚΕ για το 2013 αποφάσισαν συγκεκριμένα για τις αθλητικές υποδομές : ‘’…ο εκάστοτε φορέας να συμβάλει κατά ένα μέρος στο κόστος των υπηρεσιών που τους παρέχει η ΚΕΔΗΚΕ με ένα εύλογο τίμημα…’’. Δηλαδή θα αθλούνται μόνο τα σωματεία που έχουν χορηγούς ή εκείνα που θα  εισπράττουν νέο μεγάλο χαράτσι από τα μέλη τους.
  β.) Από τον κωδικό 032 του προϋπολογισμού φαίνεται ότι από τα 169.500 ευρώ των Τακτικών Εσόδων της ΚΕΔΗΚΕ τα 155.000 [91%] είναι από πληρωμές των δημοτών για συμμετοχή σε πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.
  γ.)Στο κωδικό 6021.01 έχουν 32.383 ευρώ για τις αποδοχές των εργαζομένων στο ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’ έως 31.03.2013 δρομολογώντας την ουσιαστική απόλυση των εργαζομένων από 1 Απρίλη 2013 και την κατάργηση του προγράμματος. Ενώ παράλληλα τους χρωστούν δεδουλευμένα αρκετών μηνών. 

4.α.) Στο πρόγραμμα δράσης  του ΟΚΑΠ για το 2013 αναφέρουν για το ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’  [σελ. 4] : ‘’…έχει ήδη εγγραφεί στα ειδικά μητρώα….και ανάλογα με τα δεδομένα θα αναπροσαρμόσει τις δράσεις του...’’. Δηλαδή στην πράξη πλήρη αποδοχή της κατάργησης του προγράμματος ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’.
   β.) Θεσμοθετούν την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία (ότι έχει απομείνει) με την δημιουργία ‘’Εθελοντικής Τράπεζας Χρόνου’’ οδηγώντας περισσότερο στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους με το μανδύα του εθελοντισμού.
   γ.) Ενώ οι ίδιοι ομολογούν ότι οι ανάγκες αυξάνονται συνεχώς (κοιν. παντοπωλείο, παιδικοί σταθμοί κ.λ.π.) μειώνουν τον προϋπολογισμό κατά 10,14%.
   δ.) Δεν έχουν εγγράψει ούτε ένα ευρώ στον προϋπολογισμό του 2013 για να πληρώσουν την συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα ‘’ΑΠΟΠΛΟΥΣ’’ και το ΄΄ΚΟΙΣΠΕΡΟΤΑ’’.
   ε.) Ενώ δεν προγραμματίζουν καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις  στους παιδικούς σταθμούς, από την άλλη συνάπτουν ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ με ΜΚΟ για να αντικαταστήσουν τις απολύσεις και τις μη προσλήψεις με άλλους [διάρκειας 5 μηνών], με μισθούς πείνας και επί μήνες απλήρωτους.
   ζ.) Εξακολουθούν να υλοποιούν την φοροεισπρακτική επιδρομή ενάντια στα νέα ζευγάρια με τα τροφεία που ζητούν   στους παιδικούς σταθμούς.   

5. Για το Δημοτικό Γηροκομείο αποφάσισαν όπως φαίνεται στον προϋπολογισμό του 2013 :
α.) κωδ. 1116 : 1.055.000ευρώ έσοδα από εκποίηση ακίνητης περιουσίας (κτήμα Άνδρου, κτήματα Κεφαλονιάς κ.λ.π.)
β.) κωδ. 1214 : 50.000ευρώ επιχορήγηση από Δήμο Κεφαλονιάς
γ.) την ίδια ώρα  που μόνο 3 ασφαλιστικά ταμεία (δηλαδή το κράτος) ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΓΑ χρωστάνε όπως φαίνεται στον κωδ.: 3219.02 : 800.000ευρώ.

6.Αποφασίσαν να επικυρώσουν την κατάληψη-θέμα 10 της ημ.διάταξης-[από αρχές Μάρτη έως και 17.03.13] με διαδικασίες fast truck της κεντρικής πλατείας του νησιού και του Δήμου στο Αργοστόλι από επιχειρηματικά συμφέροντα, την ίδια ώρα που έχουν τσακίσει τους μικροεπαγγελματίες στα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις για ελάχιστα τετραγωνικά.       
  
Είναι φανερό και ξεκάθαρο ότι μόνο κατεπείγουσα δεν ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων, αλλά αντίθετα έκαναν το παν για να ευθυγραμμιστούν πλήρως με τις κατευθύνσεις ΕΕ, κυβέρνησης τρόικας για την εξασφάλιση της κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών.  

Καλούμε τον λαό της Κεφαλονιάς να μην έχει καμιά εμπιστοσύνη σε αυτούς που υπηρετούν αυτό το σύστημα, που είναι η αιτία των δεινών. Καμιά αυταπάτη μην τρέφουν ότι αυτοί που υλοποιούν χωρίς καμία παρέκκλιση την αντιλαϊκή πολιτική θα είναι οι ίδιοι που θα δώσουν φιλολαϊκές λύσεις. Να μην υπάρχει καμιά αναμονή και εφησυχασμός, γιατί είναι αυτό που επιδιώκουν.

Είναι φανερό ότι η επίθεση αυτή ΕΕ, κυβέρνησης με την ολόπλευρη στήριξη των ντόπιων τοποτηρητών τους πρέπει να έχει την ολόπλευρη πολιτική απάντηση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Με απειθαρχία και ανατροπή να βάλουν πλώρη για την δική τους λαϊκή εξουσία.
                                                                          Αργοστόλι 18 Μάρτη 2013
  Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.