Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013

Ξεπουλάν τη γη μας - Ξεκίνησαν με την Οξεία.


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ) 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ξεπουλάν τη γη μας - Ξεκίνησαν με την Οξεία.
Να τους σταματήσουμε.
Να μην περάσει η εκποίηση του πλούτου μας!!!
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας στη γη, τον ορυκτό πλούτο και τις υποδομές των νησιών μας. Η διαδικασία αυτή προχωρά από την τρικομματική κυβέρνηση, στο πλαίσιο του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, των συμφωνιών με την ΕΕ και των διακρατικών σχέσεων. Η αρχή έγινε με το ξεπούλημα της Οξείας στον εμίρη του Κατάρ και ακολουθούν κι άλλα νησιά, καθώς επίσης το λιμάνι Αργοστολίου, μια σειρά από μαρίνες, το.......
αεροδρόμιο στις Μηνιές, οι εκτάσεις και τα ακίνητα του πρώην ΕΟΤ, ενώ κυριολεκτικά μάχη γίνεται για τον έλεγχο των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου του Ιονίου. Η πολιτική αυτή, την οποία συνδράμουν και οι τοπικές αρχές, είναι σε βάρος των λαϊκών και κυριαρχικών δικαιωμάτων. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων πάνω στη λεία.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα συμφέρον να διεκδικήσουν ξεπούλημα με διαφάνεια, υψηλότερο τίμημα ή με άλλο μίγμα στην κατανομή.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους συναδέλφους να παλέψουν, μαζί με όλο το λαό, ενάντια στην εκποίηση του δημόσιου πλούτου και να απαιτήσουν να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες που έχουν υπογραφεί ή θα υπογραφούν. Να διασφαλιστεί η λαϊκή ιδιοκτησία στη γη, τα χωρικά ύδατα και τον πλούτο τους. Να εξασφαλιστεί η κοινωνικοποίηση του πλούτου αυτού, όπως και συνολικά η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με μια άλλη εξουσία και έξω από την ΕΕ.
Αργοστόλι 18/03/2013
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης
Γαλιατσάτος Νικόλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.