Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Τελικά δε συμφώνησαν Κυβέρνηση-Τρόικα

Ολοκληρώθηκε γύρω τις 21:30 της Τετάρτης η συνάντηση του Πρωθυπουργού με την τρόικα χωρίς ωστόσο να υπάρξει συμφωνία. Οι εκπρόσωποι των δανειστών ανανέωσαν το ραντεβού καθώς θα επιστρέψουν μετά τη Σύνοδο Κορυφής.
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Γ. Στουρνάρας, είπε ότι παραμένουν ανοιχτά κάποια τεχνικά θέματα, αλλά μίλησε για την επίτευξη συμφωνίας τις επόμενες ημέρες σε όλα, συμφωνία η οποία θα ανακοινωθεί μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη και την Παρασκευή και .... αφού ολοκληρωθεί ο γύρος των συνομιλιών με τους ελεγκτές.

Η συνάντηση μεταξύ των δύο μερών άρχισε περί τις 19:00. Εκτός από τον Πρωθυπουργό παρόντες ήταν τα μέλη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, ο κ. Στουρνάρας, ο κ.Σταϊκούρας, ο κ. Χατζηδάκης και ο κ. Ν. Μηταράκης

Υπενθυμίζεται ότι μεγάλα «αγκάθια» στις συζητήσεις με τους δανειστές είναι οι ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία, το ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.
Ορισμένα από τα θέματα αυτά είναι προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ που πρέπει να εκταμιευτεί μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Νωρίτερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου και παρέδωσε την τελική πρότασή του υπουργείου για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο.

Η πρόταση που συμπεριλαμβάνει και τις παρατηρήσεις της τρόικας:

1. Παρουσιάζει εκτιμήσεις για το προσωπικό που θα τίθεται ανά τρίμηνο σε διαθεσιμότητα μέχρι το τέλος του 2013 ώστε να πετύχουμε το στόχο των 25.000 υπαλλήλων που θα υπαχθεί στο νέο καθεστώς.
2. Αναφέρει πως οι αποχωρήσεις θα παρέλθουν από τις υποθέσεις των επίορκων για τις οποίες περιγράφεται η δέσμευση του υπουργείου να προχωρήσει στην εκδίκασή τους άμεσα.
3. Ενσωματώνει πρόταση της τρόικας που έχει κάνει λόγο για την ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο προτάσσοντας την ανάγκη να προσληφθούν με βάση την αναλογία 1-5 κυρίως οι κάτοχοι πανεπιστημιακών τίτλων που έχουν πετύχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.