Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Σχόλιο για τις δηλώσεις της κ. βουλευτή, σχετικά με την ποσόστωση των μαθητών της Γ΄ Λυκείου.


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ) elme_ki@yahoo.gr
Η κ. βουλευτής του Νομού και γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σε ραδιοφωνική της συνέντευξη, σχετικά με το ζήτημα της ποσόστωσης για τους σεισμόπληκτους μαθητές της Γ΄ Λυκείου στο Νομό δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι το θέμα «είναι νομικό» και ότι «για τρίτο χρόνο είναι πάρα πολύ δύσκολο να στοιχειοθετηθεί αυτή η ανάγκη».
Ρωτάμε:
τι είδους νομικό πρόβλημα υπάρχει; Μήπως ο αποχαρακτηρισμός του Νομού ως σεισμόπληκτου, που προώθησε η συγκυβέρνηση; Μα η ίδια δεν δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι αποχαρακτηρισμός δεν υπάρχει και ότι «τα μέτρα για τους σεισμόπληκτους όχι μόνο διατηρούνται αλλά και επεκτείνονται»; Αναγνωρίζει μήπως ότι το θεσμικό πλαίσιο – λαιμητόμος για την πρόνοια που προωθεί η κυβέρνηση, από κοινού με την ΕΕ και τις ευλογίες του ΣΕΒ, αναπροσδιορίζει επί το χείρον τα κριτήρια της «ανάγκης» για όλους, μαζί και για τους σεισμόπληκτους; Για ποιον λόγο, τέλος, είναι «νομικό πρόβλημα» η διατήρηση των αντισταθμιστικών μέτρων για τους μαθητές και όχι η προκλητική εξαίρεσή τους, την οποία καταδικάζουν μαζικοί φορείς σε όλη την Ελλάδα;
Από την άλλη τι εννοεί η κ. βουλευτής όταν λέει πως είναι δύσκολο να στοιχειοθετηθεί η ανάγκη – δηλαδή η δυσμενής θέση των σεισμόπληκτων; Μήπως εννοεί ότι τα προβλήματα των σεισμόπληκτων και των παιδιών τους σε στέγη, σε συνθήκες μόρφωσης και μετακίνησης έχουν αντιμετωπιστεί; Μήπως αυτή η θέση δεν δρομολογεί ακόμη και την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης; Αλήθεια πού διαφοροποιείται η τοποθέτηση αυτή από την απαράδεκτη ανακοίνωση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ περί προνομιούχων σεισμόπληκτων και σχολείων που είναι σε καλύτερη κατάσταση από αλλού;
Ας μην κοροϊδεύουν άλλο. Στη δήλωση του Υπουργού της Παιδείας (που είχε τεθεί στην κινητοποίηση στην Αθήνα) ότι η ποσόστωση μπορεί να δοθεί φέτος για τελευταία χρονιά με τον όρο «να υπάρχει ανάγκη», η κ. βουλευτής απαντά ότι τέτοια ανάγκη είναι δύσκολο να τεκμηριωθεί. Η δήλωσή της είναι σε ενιαία κατεύθυνση με την ανακοίνωση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ και την τοποθέτηση του κ. Φίλη «να τελειώνουμε με τους παλιούς σεισμόπληκτους». Είναι σε ενιαία κατεύθυνση με όλες τις δυνάμεις της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης πως άλλες πρέπει να είναι οι προτεραιότητες. Η επιστροφή σε μια επίπλαστη κανονικότητα, η ληστεία των χρημάτων των κωδικών για μια σειρά δημόσιες υποδομές στο Νομό, η εγκατάλειψη των σεισμόπληκτων μέσα από το διαχωρισμό τους σε «παλιούς» και «νέους», η παραμονή σε κοντέινερς και σχολεία που δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας, είναι θέμα όχι νομικό αλλά βαθιά πολιτικό. Κι όταν έχεις επιλέξει να δώσεις «γη και ύδωρ» στο κεφάλαιο στερώντας από το λαό και τις ανάγκες του τότε λες «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». Αλλά είναι καλό ότι εν μέσω καρναβαλικών εκδηλώσεων ορισμένοι ρίχνουν τις μάσκες τους.
Αργοστόλι 12/03/2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης
Ποταμιάνου Σοφία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.