Κυριακή, 26 Ιουλίου 2015

Μνημονιακές απαιτήσεις-σοκ για τις συντάξεις: Στόχος τα 72 έτη από την αύξηση των ορίων ηλικίας

Σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας, με απώτατο στόχο τα 72 έτη έως το 2060, απαιτεί η τρόικα.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στο πρωτοδέλιδό της η εφημερίδα «Αγορά», οι δανειστές απαιτούν την αύξηση των ορίων ηλικίας, συνδέοντας το έτος χορήγησης της σύνταξης με το προσδόκιμο ζωής των πολιτών της χώρας.
Με την απαίτηση – σοκ της τρόικας, που πρέπει να συμπεριληφθεί στη συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, τα 67 έτη ηλικίας για τη λήψη σύνταξης, θα αποτελέσουν σύντομα… μακρινή ανάμνηση.
Τα νέα δεδομένα θα προβλέπουν την αυτόματη αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από το 2021, οπότε το όριο θα έχει διαμορφωθεί στα 67,5 έτη. Στη συνέχεια, θα αυξάνεται περαιτέρω, ανά τριετία, με αποτέλεσμα να ανέλθει στα 69 χρόνια έως το 2030, αλλά και στα 72 έως το 2060.
Παράλληλα, οι δανειστές εμφανίζονται να ασκούν ασφυκτικές πιέσεις και για νέα μείωση στο ύψος των συντάξεων, η οποία σε βάθος χρόνου, υπολογίζεται να φτάσει τα 80 ευρώ.
Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.