Τρίτη, 6 Αυγούστου 2013

Συνταξιούχοι το 1/3 του πληθυσμού της χώρας! – Η μηνιαία δαπάνη, η μέση σύνταξη


Τελικά, οι εκάστοτε κυβερνήσεις στην Ελλάδα τα κατάφεραν και οδήγησαν σε συνταξιοδότηση μέσα από τελείως ανορθολογικές πολιτικές σε σχέση με το αν συμφέρει μακροπρόθεσμα τη χώρα, τα Ταμεία και κυρίως τις επόμενες γενεές εργαζομένων, σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού!

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την απασχόληση στην Ελλάδα έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, στο πλαίσιο της παρουσίασης της τρίτης έκθεσης του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ», σύμφωνα με το οποίο έχουν προκύψει τα εξής στοιχεία για τους συνταξιούχους:
• Ο αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2.707.727.
• Ο αριθμός των καταβαλλόμενων συντάξεων ανέρχεται σε 4.454.943.
• Η συνολική μηνιαία δαπάνη για συντάξεις το μήνα Αύγουστο ανέρχεται σε 2.303.466.298,98 €.
• Το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις ανέρχεται στα 921,19 €.

Όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης, η λειτουργία του συστήματος «ΗΛΙΟΣ» βρίσκεται σε άμεση σύνδεση με το σύστημα «ΑΡΙΑΔΝΗ» καθώς μετά την αναγγελία 6.122 θανάτων ανεστάλησαν 8.793 συντάξεις.
Τέλος αυτό το μήνα προχωρήσαμε ένα ακόμα βήμα. Το ΕΤΕΑ ολοκλήρωσε την ενοποίηση 13 ηλεκτρονικών αρχείων πληρωμών συντάξεων του ΤΕΑΔΥ σε ένα αρχείο. Έχω δηλώσει επανειλημμένα ότι η ενοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος αποτελεί γενική πολιτική κατεύθυνση του Υπουργείου καθώς επιτυγχάνεται εξορθολογισμός, διαφάνεια, απλούστευση και σημαντικές οικονομίες κλίμακος που επιστρέφουν στα Ασφαλιστικά Ταμεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.