Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΧΥΔΑΙΟ ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟ


Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ (ΝΔ-ΑΝ.ΕΛ/ΝΕΣ) ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ, ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ
Η Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς  [ΝΔ-Αν. Ελληνες], μη έχοντας άλλη επιλογή από την διαχείριση των αδιεξόδων της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης[ΝΔ-ΠΑΣΟΚ]-τρόικας-ΕΕ, καταφεύγει καθημερινά και σε κάθε ευκαιρία στη μοναδική διέξοδο που της έχει απομείνει: στον ωμό και χυδαίο αντικομουνισμό, τις αισχρές συκοφαντίες απέναντι στο ΚΚΕ και στο εργατικό-λαϊκό κίνημα.
Τελευταίο παράδειγμα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς στις 5/8/13 και ενώ συζητιόταν τα προβλήματα της Τοπικής Κοινότητας Άσσου, η Δημοτική Αρχή «ανακάλυψε» για άλλη μια φορά ότι η αιτία όλων των προβλημάτων (φυσικά και της Τ.Κ. Άσσου) είναι το ΚΚΕ!!! Με «συντονιστή» της τραμπούκικης επίθεσης τον ίδιο τον «Πρόεδρο» του Δημοτικού Συμβουλίου, εντελώς απρόκλητα αλλά προσχεδιασμένα, με χυδαίο και αισχρό τρόπο, εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου συκοφαντική .......
αντικομουνιστική επίθεση με τραμπούκικους χαρακτηρισμούς.

Είναι προφανές ότι είτε από ένστικτο, είτε από βαθειά γνώση της «αποστολής» της, η Δημοτική Αρχή, ως πολιτικό προσωπικό του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και των επιχειρηματιών, υιοθετεί και προσεταιρίζεται ανοιχτά τις πιο αντιδραστικές μεθόδους, φασιστικού χαρακτήρα και έμπνευσης. Πιστεύει ότι έτσι θα αποπροσανατολίσει και θα διαφύγει από την πολιτική ευθύνη και τα αδιέξοδα της από την μια και από την άλλη θα συκοφαντήσει την μόνη ελπιδοφόρα προοπτική και δύναμη, το ΚΚΕ, που σταθερά και αταλάντευτα παλεύει ενάντια στο μονόδρομο της ΕΕ και των δυνάμεων που την στηρίζουν, ενάντια στο τσάκισμα του λαού για να ξεπεράσει την κρίση του το καπιταλιστικό σύστημα.

Η Δημοτική Αρχή με την τακτική της αυτή επιδιώκει ανεπιτυχώς να αποπροσανατολίσει από το γεγονός ότι λειτουργεί σαν τοπική διοίκηση ως μακρύ χέρι της κυβέρνησης, ακολουθώντας κατά γράμμα την γενικότερη κυβερνητική κατεύθυνση της εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων σε τοπικό επίπεδο (εφοπλιστικού, ξενοδοχειακού, εμπορικού κεφαλαίου κ.λ.π.), φορτώνοντας τα βάρη στην εργατική τάξη, τους φτωχούς αγρότες, τους μικρούς και καταχρεωμένους επαγγελματίες, την νεολαία, τους ανέργους.

Την ίδια ώρα που ως τοπική διοίκηση δίνει γη και ύδωρ στους μεγαλοεπιχειρηματίες, στους εφοπλιστές και το κεφάλαιο :

1.Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες
2.Διαγραφή προστίμων εκατοντάδων χιλιάδων σε ξενοδοχείο
3.Ανείσπρακτες οφειλές νερού μεγαλοεπιχειρηματιών
4.Μη είσπραξη τέλους λατομικών προϊόντων  
5.Αδεια επέκτασης «LIDL»
6.Υπόθεση «Ασπρόχωμα»
7.Διευθέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων πλατείας
Την ίδια ώρα που βάζει πλάτη στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας παιδείας, υγείας και πρόνοιας, του δημόσιου πλούτου και άλλων λαϊκών αγαθών(Ιδιωτικοποίηση : Διαδημοτικής, υπηρεσιών στο Γηροκομείο, υπηρεσιών στην Μελισσάνη, αιγιαλούς, παραλίες, δημόσια και δημοτικά οικόπεδα κ.λ.π.)

Την ίδια ώρα  απολύει εργαζόμενους στην ΔΕΥΑΚ, την Διαδημοτική, συμβασιούχους, μόνιμους υπάλληλους καταργώντας υπηρεσίες στα πλαίσια του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων εφαρμόζοντας την «αξιολόγηση».

Την ίδια ώρα που μειώνει του μισθούς των Δημοτικών υπαλλήλων , που δουλεύουν με απλήρωτες υπερωρίες, που περικόπτει δαπάνες για τις λαϊκές ανάγκες από τον Δημοτικό προϋπολογισμό κατά  30%.......προβαίνει σε χυδαίο αντικομουνισμό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τον λαό της Κεφαλονιάς να βγάλει τα ανάλογα συμπεράσματα καθώς η επίθεση στα δικαιώματα του και στις κατακτήσεις των εργαζομένων κάθε φορά πάνε χέρι-χέρι με τον αντικομουνισμό, τον αυταρχισμό και την καταστολή. Καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν τον αγώνα τους, να απαντήσουν δυναμικά στις παραπάνω προκλήσεις και την επίθεση, με συγκροτημένο ταξικό αγώνα ενάντια στο ενιαίο μέτωπο πλουτοκρατίας-τρόικας-κυβέρνησης-δημοτικής αρχής.

Η Λαϊκή Συσπείρωση τονίζει ότι αυτός ο αγώνας για να είναι αποτελεσματικός και νικηφόρος, για να αποτελέσει τον εφιάλτη στο παραπάνω μέτωπο που τσακίζει συνεχώς την ζωή του, πρέπει να στοχεύσει στην πολιτικοποίηση των αιτημάτων του και στην συγκρότηση μιας πλατιάς λαϊκής συμμαχίας με τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα που πλήττονται σήμερα, που στόχο θα έχει την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων προς όφελος της δικής τους εξουσίας, για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών τους.


                                                                                   Αργοστόλι 6 Αυγούστου 2013


                                                                                  Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς    



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.