Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Η Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά για τον απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής

 Αργοστόλι 06-08-2013
Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η εκάστοτε Δημοτική Αρχή καλείται κάθε χρόνο να παρουσιάζει, σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και σε κατάλληλο χώρο, τον απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς.
Η Δημοτική Αρχή του κ. Παρίση, ακολουθώντας «πιστά» τις επιταγές του νόμου, μας καλεί στις 7 Αυγούστου 2013 στην παρουσίαση της έκθεσης πεπραγμένων του έτους 2011.
Αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι αυτή η συζήτηση άργησε κατά 15 περίπου μήνες και ότι φέτος θα έπρεπε να μιλάμε για την περσινή χρονιά και όχι την προπέρσινη, σε ένα μόνο λογικό συμπέρασμα μπορούμε να οδηγηθούμε:

Για ακόμα μια φορά καλούμαστε σε μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τυπικούς και μόνο λόγους, αδιαφορώντας για την ουσία.
Για ακόμα μια φορά η Δημοτική Αρχή, επιλέγει να μας δείξει το αλαζονικό της πρόσωπο και αδιαφορεί όχι μόνο για τις απόψεις και τις προτάσεις της αντιπολίτευσης αλλά και για τους ίδιους τους δημότες.
Πως αλλιώς μπορεί να δικαιολογηθεί ο χρόνος και ο τόπος που επιλέχτηκε;
Η επιλογή της 7ης Αυγούστου είναι αδικαιολόγητη. Είναι αδιανόητο αυτή την μέρα να συγκεντρωθούν οι Κεφαλονίτες στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (περιορισμένης χωρητικότητας) και να συζητήσουν για τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής.
Είναι γνωστό σε όλους, ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου η τουριστική σεζόν στο νησί μας είναι στην κορύφωσή της. Οι Κεφαλονίτες, επιχειρηματίες και μισθωτοί, έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο τουριστικό προϊόν του νησιού μας, επενδύοντας έτσι στο τουριστικό κεφάλαιο με όλα τα επακόλουθα αλυσιδωτά οφέλη για το νησί μας.
Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου δεν υπάρχει χρόνος για τα τοπικά κοινά και δρώμενα. Το πρώτο δεκαπενθήμερο είναι η περίοδος που όλοι δουλεύουν και εντοπίζουν δυσκολίες και προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν την επόμενη χρονιά.
Παρουσιάζοντας αύριο ο Δήμαρχος τον απολογισμό του 2011, το μόνο που θα καταφέρει είναι να χάσει μια πολύτιμη ευκαιρία να έρθει κοντά με την τοπική κοινωνία και να αφουγκραστεί τα προβλήματα και τις ανάγκες της.
Δεν έφτανε η αποξένωση που μας επέβαλλε ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, τώρα έχουμε και την αποξένωση που μας επιβάλλει η Δημοτική Αρχή, αποκλείοντας την πλειοψηφία των Κεφαλονιτών από την παρουσίαση του απολογισμού.
Ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τον Δήμαρχο ότι αν ανησυχεί για το αν θα προλάβει τις ημερομηνίες που ορίζει ο νόμος, είναι ήδη εκπρόθεσμος. Αν ανησυχεί για αυτά που έχουν να πουν οι Κεφαλονίτες, τότε καλώς ανησυχεί.
Οι Κεφαλονίτες έχουν άποψη και όραμα για το νησί τους. Θέλουν η φωνή τους να εισακούεται και να λαμβάνουν μέρος ουσιαστικά στο σχεδιασμό της αναπτυξιακής πορείας και στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων. Αυτοί γνωρίζουν τις δυνατότητες του τόπου τους. Αυτοί ζουν στο νησί.
Τι νόημα έχει η συζήτηση των πεπραγμένων του 2011 χωρίς τη συμμετοχή των συνδημοτών μας και όταν θα έπρεπε ήδη να έχουν συζητηθεί τα πεπραγμένα του 2012;
Θεόφιλος Μιχαλάτος
Επικεφαλής της
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.