Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 60 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ 1953


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ  ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
 ΣΩΤΗΡΗ ΚΟΥΡΗ  
Αργοστόλι,   6-08-2013
 Αρ. Δελτίου 93
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 60 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ 1953
Με αφορμή την επέτειο των εξήντα ετών από τους σεισμούς του 1953 και με γνώμονα την ανάγκη να διατηρήσουμε αλώβητη στο χρόνο την ανάμνηση των τραγικών εκείνων στιγμών, που χάραξαν ανεξίτηλα την πορεία μας στον χρόνο και κυρίως όλων των προσφιλών μας συντοπιτών που απωλέσθηκαν στην επέλαση του εγκέλαδου, σας προσκαλούμε την Κυριακή τις 11 Αυγούστου, στις εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώνουμε σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας και το Δήμο Κεφαλονιάς όπως παρουσιάζονται ακολούθως:  

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013:
           Πρωί:
·     8.00 Όρθρος και αρχιερατική λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγ. Σπυρίδωνος
·       10.30 Ομιλία του Πρωτοπρεσβύτερου κου  Ιωάννη Μεσσολωρά
·       11.00 Αρχιερατικό μνημόσυνο για τους νεκρούς των σεισμών του 1953
Απόγευμα
·         20.00 Ιερά παράκληση στον Αγ. Σπυρίδωνα
·         21.00 Έξοδος Λιτανείας εκ του Ιερού Ναού
·        21.30 Άφιξη Λιτανείας στην κεντρική πλατεία. Δέηση υπέρ των θυμάτων του σεισμού του 1953. Βράβευση του εκπροσώπου των Ενόπλων Δυνάμεων και των προσκεκλημένων πρέσβεων των χωρών που συνεισέφεραν στις διασώσεις και γενικά στην αποκατάσταση των νησιών μας.
·         23.00 Λήξη της λιτανείας, με  επιστροφή  στον Ιερό Ναό του Αγ. Σπυρίδωνος.
Φέτος επιχειρούμε να συνθέσουμε, με περίσκεψη, σοβαρότητα και ευθύνη τα γεγονότα,  με αντικειμενικότητα και ιδιαίτερη ευαισθησία, την τραγικότητα  και συνάμα την ελπίδα που αναδύθηκε από τα συντρίμμια, αποδίδοντας  παράλληλα φόρο τιμής σε όσους χάθηκαν, τους συμπατριώτες, τους συγγενείς, τους φίλους και γνωστούς, τους δικούς μας ανθρώπους. Όλοι όσοι βιώσαμε τον πόνο της απώλειας συνδεόμαστε συναισθηματικά με εκείνες τις μέρες, εκείνες τις εικόνες, εκείνη την ζοφερή πραγματικότητα με όλα όσα διαδραματίστηκαν τότε, αποτελώντας οι ίδιοι, εκούσια ή ακούσια ο καθένας από εμάς, το ζωντανό κομμάτι της ιστορίας μας, την πύλη διασύνδεσης του τότε με το τώρα.
Η παρουσία σας, στα δρώμενα, είναι ιδιαιτέρως σημαντική. Συνιστά ένδειξη σεβασμού στις ζωές που παρέσυρε η λαίλαπα της καταστροφής. Συνιστά απόδειξη της ενότητας, της ομοψυχίας, όλων αυτών που μας συνδέουν και μας οπλίζουν με κουράγιο και υπομονή να παλέψουμε, να νικήσουμε να αναγεννηθούμε. Συνιστά δήλωση, γνώσης και πίστης. Γνώσης των κινδύνων, γνώσης των δυσκολιών και πίστης, ότι μπορούμε να υπερβούμε και να αντιμετωπίσουμε τα πάντα από κοινού, με αισιοδοξία, εσωτερική δύναμη και αμοιβαιότητα.
Σας ευχαριστούμε για την προβολή του θέματος.
                                                         

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ



ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.