Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Νοσοκομείο Κέρκυρας: "Ο τόπος των δακρύων του Χρυσόστομου Μπούκα"

Σημαντικές και αξιέπαινες οι δράσεις της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Κερκυραίων που κορυφώθηκαν με την εκδήλωση της Κυριακής 18/10/2015 στο χώρο του Νοσοκομείου. Κυρίαρχο αίτημα “Θέλουμε γιατρούς για τα παιδιά μας” γιατί “Καταρρέει η Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας”.
Ο κίνδυνος όμως ελλοχεύει για την πλήρη κατάρρευση του Νοσοκομείου μας. Ο στόχος της δράσης επικεντρώθηκε στην Παιδιατρική Κλινική, η οποία πράγματι δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει κάτω από τις σημερινές συνθήκες. Στόχος όμως πρέπει να είναι όλες οι κλινικές ή τμήματα που σήμερα ή στους επόμενους ελάχιστους μήνες δεν μπορούν να λειτουργήσουν.
Και ασφαλώς, η βιώσιμη για το νοσοκομείο χρηματοδότησή του.
Θέλουμε σήμερα να τονίσουμε ότι το Νοσοκομείο μας είναι ένα ναρκοπέδιο για το οποίο....
διαφαίνεται ότι θα γίνει μεγάλη πολιτική εκμετάλλευση και εν τέλει εξαπάτηση του λαού.
Επειδή, τόσα χρόνια καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού δεν έχει γίνει, αντιθέτως πολλοί από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχουν συνταξιοδοτηθεί ή έχουν παραιτηθεί, η λειτουργία κλινικών και τμημάτων θα καταρρεύσει σε κύριους τομείς. Στο ναρκοθετημένο πεδίο του νοσοκομείου, λόγω έλλειψης προσωπικού και συνεχούς μείωσης της χρηματοδότησής του, οι εκρήξεις θα είναι συνεχείς και απανωτές.

Φυσικά ο κόσμος δεν είναι δυνατόν κάθε λίγο και λιγάκι, να διαδηλώνει πότε για το νοσοκομείο, πότε για τα σχολεία, πότε για το αεροδρόμιο και για όλα τα ζωτικά προβλήματα του τόπου που έχουν συσσωρευτεί χρόνια τώρα και ζητούν τη λύση τους.

Χρειάζεται πολιτική λύση και σχεδιασμός. Στα δύσκολα αυτά χρόνια για την πατρίδα μας, επιμένουμε ότι, αν θέλουμε να έχουμε σαν λαός καλύτερη τύχη στα θέματα υγείας στο νομό μας, χρειάζεται η έδρα της υγειονομικής περιφέρειας να εγκατασταθεί και να λειτουργεί στην πρωτεύουσα της διοικητικής περιφέρειας των ιονίων νήσων.

Δυσκολίες αναμφίβολα θα προκύψουν πολλές και μερικές θα είναι ανυπέρβλητες.

Αλλά, θεωρούμε απολύτως βέβαιο ότι με προγραμματισμό και έλεγχο, η παροχή υγειονομικής φροντίδας στους κατοίκους και τους επισκέπτες θα είναι πολλαπλώς καλύτερη.

Αυτό είναι το θέμα που καλούνται να λύσουν όλοι οι πολιτικοί του τόπου μας: βουλευτές, περιφερειάρχης, δήμαρχοι. Είναι όμως πολύ μακριά από τους πολιτικούς αγώνες που πρέπει να δώσουν και να κερδίσουν. Όλα τα υπόλοιπα είναι εξαπάτηση του λαού.
Αγωνίζονται δήθεν για τα προβλήματά του και “κατόπιν ενεργειών μου” έρχεται επικουρικός γιατρός στην παιδιατρική!

Εάν συμπορευτούμε με αυτή τη λογική, το νοσοκομείο μας θα γίνει ο τόπος των δακρύων.

Υστερόγραφο:
προσωπικά βλέποντας στο γυαλί ορισμένους, πώς μούρχεται στο μυαλό η κινηματογραφική σκηνή όπου πρωτοπαλίκαρα της μαφίας “γαζώνουν” με τα όπλα τους κάποιον και την άλλη μέρα οι νονοί με κόκκινο τριαντάφυλλο στο πέτο, μαύρο κοστούμι και γυαλιά, περίλυποι, δίνουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια και καταθέτουν στεφάνι στη μνήμη του νεκρού; Άσχημα παιχνιδίσματα του νου.

Αυτοοργάνωση Πολιτών Κέρκυρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.