Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Κεφαλονιάς-Ιθάκης



Κτήριο Ξενία 28100 Αργοστόλι
(: 6973708938, 69648098312
E-mail: emporoepagelmatikos@gmail.com
Αρ. Πρωτ. Αργοστόλι, 14/05/2015
Προς
Μ.Μ.Ε.

Συναδέλφισες συνάδελφοι :
Ο Σύλλογος μας έχει πάρει απόφαση στην γενική του συνέλευση να μην μείνει κανένας συνάδελφος μόνος του στην οικονομική καπιταλιστική κρίση και οργανωμένα να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που αφανίζουν τους μικροεπαγγελματίες. Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης την Πέμπτη 14-5-2015, το Δ.Σ του εμποροεπαγγελματικού έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα της ALPHA BANK για δεσμεύσεις που γίνονται στους λογαριασμούς
συναδέλφων με εντολή του υπουργείου οικονομικών. 
Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι τα κύρια προβλήματα που έχουν φέρει στην ανεργία ένα μεγάλο μέρος των μικροεπαγγελματιών και όσους εργάζονται να βρίσκονται στα όρια της καταστροφής, είναι: Η αναδουλειά και το άδικο φορολογικό σύστημα που εξοντώνει τους μικρούς, ενώ με τις φοροαπαλλαγές που μοιράζει στους μεγάλους εντείνει τον αθέμιτο ανταγωνισμό απέναντί τους. Η δέσμευση των λογαριασμών είναι το τελευταίο χτύπημα στην συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών που αγωνιούν να καλύψουν τα χρέη που δημιουργήθηκαν από τις πολιτικές των μνημονίων και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε στο πρόγραμμα των 100 δόσεων που ευνοεί μόνο τους μεγάλους οφειλέτες.

Συναδέλφισες συνάδελφοι:

O Δρόμος του <<ΕΝΤΙΜΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ>> είναι ο ίδιος με αυτόν που χρόνια τώρα βαδίζουμε μέχρι σήμερα και μας έφερε ως εδώ. Δεν έπεσε ο τζίρος των μαγαζιών μας έτσι ξαφνικά, σε αυτό συντέλεσαν όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν μέχρι σήμερα ακλουθώντας τον ίδιο δρόμο στο <<ΚΟΙΝΟ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙ>>που είναι η Ε. Ε., όπως ισχυρίζεται και η σημερινή κυβέρνηση.

ΘΥΜΗΣΟΥ:
Κατασχέσεις.
Απελευθέρωση ωραρίου.
Απελευθέρωση των προσφορών – εκπτώσεων.
Αφορολόγητο στα πολυκαταστήματα.
Ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Απελευθέρωση των τετραγωνικών των μονοπωλίων και των πολυκαταστημάτων.
OFF SORRE εταιρείες.
Άνοιγμα των Κυριακών κ.τ.λ.

Ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει της παραστάσεις διαμαρτυρίας σε όλους τους φορείς: Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο σύλλογο μας και από κοινού να παλέψουμε για τα δίκαια αιτήματά μας. Σε αυτό το πλαίσιο κινηθήκαμε στην Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας μας που έγινε το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαΐου του 2015.
Παραβρίσκονταν εκεί οι τρεις αντιπρόσωποί μας, (Μιχάλης Μαρκάτος, Σπύρος Λουκάκης, και Σταύρος Γρηγορόπουλος). Καταδικάσαμε της λογικές των συμβιβασμένων ηγεσιών γιατί συνηγορούν στις πολιτικές που μας εξοντώνουν και το μόνο που ξέρουν είναι να ασχολούνται με προγράμματα για να διαχειρίζονται χρήματα, φτάνοντας έτσι στην άσχημη θέση την ομοσπονδία μας να κλονίζεται για σκάνδαλα και διαφθορά, ακόμη αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση της ομοσπονδίας να συμμετέχουν οι σύλλογοι στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν στις 10 Ιουνίου 2015.

ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                  Ο Γεν. Γραμματέας  


Μαρκάτος Μιχάλης           Λουκάκης Σπύρος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.