Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Νέο τοπίο από σήμερα στην ακτοπλοΐα



Αλλάζει από σήμερα η τιμολογιακή πολιτική των ναυτιλιακών εταιρειών για τα δρομολόγια στη γραμμή Ζακύνθου – Κυλλήνης καθώς οι πληροφορίες που από χθες έφερε στο φως ο –Ε- αναφέρουν ότι οι τιμές ανεβαίνουν σε πιο φυσιολογικά επίπεδα.

Τόσο η IONIAN FERRIES όσο και η KEFALONIAN LINES φαίνεται πως αντιλήφθησαν πού οδηγεί αυτός ο άκρατος ανταγωνισμός και ανεβάζουν τις τιμές των εισιτηρίων για τα οχήματα και τους επιβάτες. Οι νέες τιμές τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα και έχουν ανέβει αισθητά σε σχέση με τις προηγούμενες αλλά είναι μειωμένες σε σχέση με τις παλιές τιμές που ίσχυαν πριν έλθει το πλοίο «Νήσος Κεφαλονιά» στη.....
γραμμή.

Η κατάσταση είχε οδηγηθεί σε αδιέξοδη πορεία αφού από τον περασμένο Δεκέμβριο ξεκίνησε αυτός ο ανταγωνισμός μεταξύ της ζακυνθινής και της κεφαλονίτικης εταιρείας που κράτησε 6 μήνες και είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθούν τραγικά οι εισπράξεις και να έχουν ζημιές όλες οι εταιρείες. Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι αυτός ο πόλεμος τιμών είχε και τα θετικά του καθώς οι πληροφορίες έφτασαν σε όλη τη χώρα και κατά καιρούς είχαμε αυξημένη τουριστική κίνηση στη γραμμή, ιδίως τις ημέρες του καρναβαλιού και του Πάσχα.

Το πλοίο «Νήσος Κεφαλονιά» κατέπλευσε στο νησί μας ανήμερα της γιορτής του Αγίου Διονυσίου, στις 17 Δεκεμβρίου 2013 και από τότε μέχρι σήμερα υπήρξε μία πολιτική συνεχούς μείωσης των τιμών στα εισιτήρια που έφτασε μέχρι του ποσού των 5 ευρώ για τα ΙΧ αυτοκίνητα και 2,80 ευρώ για τον κάθε επιβάτη.

Αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα δραματική πτώση εισπράξεων και μεγάλο άνοιγμα μεταξύ εσόδων-εξόδων στις εταιρείες που οδηγούσε σε αδυναμία τακτοποίησης των οικονομικών υποχρεώσεών τους.

Τώρα τα πράγματα αλλάζουν και από σήμερα οι τιμές θα είναι ως ακολούθως, σύμφωνα με όσα πληροφορηθήκαμε από τα τοπικά πρακτορεία:

Η IONIAN FERRIES έχει εισιτήριο 7,5 ευρώ για τον επιβάτη και 28,5 για το ΙΧ όχημα.

Η KEFALONIAN LINES έχει εισιτήριο 7,6 για τον επιβάτη και 27,3 για το ΙΧ όχημα.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.