Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Απάντηση στον φίλο μου Μάκη Βασιλάτο


Μάκη μου,
διάβασα στον τύπο την επιστολή σου που με αφορά.
Θα μου επιτρέψεις να συμφωνήσουμε σε συγκεκριμένα ζητήματα που θέτεις, να διαφωνήσουμε σε άλλα και να διευκρινίσουμε κάποια τρίτα:
-Συμφωνώ ότι το 1994 μία χούφτα άνθρωποι που πιστεύαμε σε μια ακομμάτιστη τοπική αυτοδιοίκηση ανατρέψαμε την τότε κυρίαρχη αντίληψη της εποχής εκείνης που ήθελε την τοπική αυτοδιοίκηση να αντλεί την δύναμη της και να εκφράζετε μέσα από τους τότε ισχυρούς κομματικούς μηχανισμούς. .

-Συμφωνώ ότι εργαστήκαμε για την ανάπτυξη των νησιών μας, της Κεφαληνίας και της Ιθάκης και δεν ξεχνώ πως ήσουν και εσύ ένας από τους πρωταγωνιστές εκείνης της εποχής.

-Συμφωνώ ότι είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό που κάναμε ακόμα και αν το 1998 χάσαμε τις δεύτερες εκλογές.

Πριν σου διατυπώσω τις διαφωνίες μου μαζί σου θεωρώ αυτονόητο ότι θα συμφωνήσουμε ότι τα πολιτικά κόμματα χάσανε πολύ ενωρίς την πολιτική τους μνήμη και σκέψη και από συστήματα παραγωγής ιδεών κατέληξαν στο τέλος στρώματα ανθρώπων που μετακινούντο ανάμεσα στο “κόμμα” και στους θεσμούς, κύρια στην Αυτοδιοίκηση την οποία καταλάμβαναν και αιχμαλώτιζαν. Δυστυχώς ο έντονος διεμβολισμός της Αυτοδιοίκησης από τα κόμματα, ιστορικά την απαξίωσε και της αφαίρεσε τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά.

Αυτό Μάκη πολεμήσαμε το 1994. Την κυρίαρχη αντίληψη που επικρατούσε για την τοπική αυτοδιοίκηση εκείνη την εποχή ανατρέψαμε.

Πολεμήσαμε για την αυτονομία του θεσμού και αυτό επιβάλαμε.

Σήμερα όμως Μάκη αυτά τα πολιτικά κόμματα δεν υπάρχουν, έχουν κλείσει τον κύκλο τους και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία είναι κόμματα ταμπέλες και η δαιμονοποίηση όσων ενεπλάκησαν ιστορικά με αυτά είναι πράξη αντικοινωνική και ανιστόρητη.

Σήμερα Μάκη πρέπει να δώσουμε τον ίδιο αγώνα για την ανατροπή του σημερινού πολιτικού κατεστημένου, που τόσο τοπικά όσο και πανελλαδικά δεν εκφράζεται ούτε αναφέρεται πλέον σε κόμματα που δεν υπάρχουν, αλλά θα σύρεται όλο και ποιο πολύ πίσω από οργανωμένα οικονομικά μπλοκ, που επιδιώκουν να ελέγξουν την δημόσια ζωή με τη συσσώρευση πλούτου και με τον έλεγχο του τύπου.
Ετσι Μάκη :
-Διαφωνώ με την κατάληψη του Δήμου Κεφαλονιάς από οποιονδήποτε κομματικό μηχανισμό οποιαδήποτε κόμματος και χρώματος γιατί αυτό το πλήρωσε ο τόπος, έτσι ακριβώς όπως έπραξα και το 1994.

-Αντιστέκομαι κατά του σημερινού πολιτικού κατεστημένου όπως έκανα το 1994

-Δεν βλέπω φοβικά εκείνους που συγκρούστηκα το 1994 γιατί το μοντέλο της τότε τοπικής αυτοδιοίκησης που τότε εκφράζανε έχει πεθάνει και δεν έχω το παραμικρό κόμπλεξ να μπορώ να συνεργάζομαι για το καλό του τόπου μου και να αναγνωρίζω τις δυνατότητες για προσφορά ικανών ανθρώπων που κάποτε η ζωή το έφερε να βρεθούμε 
σε διαφορετικές πορείες.

-Επιλέγω σήμερα ξανά αυτοδιοικητικά , γιατί αυτό έπραττα πάντα, συνεργαζόμενος με εκείνους που μπορούν να είναι αποτελεσματικοί που μπορούν να συνθέτουν μέσα από την διαφορετικότητά μας και να μπορούν να συσπειρώσουν συνάμα όσους μπορούν να αντισταθούν σε αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Κεφαλονιά.

-Τέλος Μάκη με προβληματίζει το γεγονός ότι τόσο εκείνοι που κατέχουν σήμερα το Δήμο όσο και εκείνοι που εμφανίζονται σαν δήθεν ανεξάρτητοι και διαφορετικοί αλλά και τέλος ο κομματικός συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ, όλοι μαζί αγωνίζονται μέσω του τύπου κατά του συνδυασμού της «Τετράπολης» και του υποψήφιου της Δημάρχου Αλέξανδρου Καλαφάτη, δεν έχουν πει καμία κουβέντα μεταξύ τους ο ένας για τον άλλον, δεν έχουν διατυπώσει μία πρόταση για την Αυτοδιοίκηση.

Την ίδια απορία με μένα σε διαβεβαιώνω έχουν και πολλοί άλλοι.

Όσο για τα “oh tempora, o mores” το είπε ο Κικέρωνας στους λόγους του κατά του Κατιλίνα. Ο Κικέρωνας έσωσε την πόλη και το δημοκρατικό πολίτευμα. Στο τέλος αυτοί που έσωσε , τον εξόρισαν.

Δια βίου φίλος σου

Μάκης Μεταξάς

Υ.Γ

Μόλις τώρα πληροφορούμαι από το διαδίκτυο ότι ο αγαπημένος μου φίλος και τότε μεγάλος μας αντίπαλος με τον συνδυασμό του Αλέξανδρου Καλαφάτη ο Νίκος Βαλλιανάτος θα είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια. Γνωρίζεις και γνωρίζω τις απόψεις του και την πολιτική του διαδρομή. Σε παρακαλώ μην τις προσβάλεις και αυτές.

Επί τη ευκαιρία δείξε ανοχή στο γεγονός ότι ο επίσης κοινός μας φίλος και άλλοτε στενός μας συνεργάτης Θεόδωρος Γαλιατσάτος συνεργάστηκε την τετραετία 2007- 2010 εν μέσω μνημονίων ακριβώς με το ίδιο κομματικό κατεστημένο του ΠΑΣΟΚ που αντιπαλέψαμε και χάσαμε στις εκλογές του 1998.

Θέλω να κατανοήσεις αγαπημένε μου φίλε ότι στις Αυτοδιοικητικές εκλογές δεν κατεδαφίζουμε κυβερνήσεις, ψηφίζουμε για τον Δήμο και την Περιφέρεια.
http://kefalonianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.