Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Θ. Γαλιατσάτος: "Ισονομία με τις άλλες νησιωτικές Περιφέρειες"


Σε συγκέντρωση με εκπροσώπους φορέων και πολίτες μίλησε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο Διοικητήριο Ζακύνθου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση για το μέλλον του τόπου και της χώρας μας.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων νήσων αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έκανε ο συνδυασμός του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ζήτησε διαφάνεια.....στη λήψη αποφάσεων και στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη συνοχής της Περιφέρειας.

Στις επαφές και επισκέψεις του σε όλα τα νησιά καταγράφει τις θέσεις των τοπικών κοινωνιών και αυτά θα μπουν σε ένα προγραμματικό σχέδιο που θα εκφράσει το συνδυασμό ΑΝΑΣΑ.

Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις που έκανε για τη Ζάκυνθο ο κ. Γαλιατσάτος είπε ότι αυτές αφορούσαν το ΤΕΙ, τα δρομολόγια, τα εισιτήρια των πλοίων, το ΧΥΤΑ, την πυροπροστασία, το χωροταξικό, τα πετρέλαια και την υπέρογκη αύξηση των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα.

«Τώρα έχουμε στόχο την οντότητα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων η οποία στη δομή της αποκεντρωμένης διοίκησης τίθεται εν αμφιβόλω. Πρέπει να αντιμετωπιστούν οι αιτίες της κατάστασης με την οικονομική και διοικητική δομή της Περιφέρειας» είπε ο κ. Γαλιατσάτος εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αγωνία του για τη συνέχιση της Ιονίου Περιφέρειας με τη μορφή που την γνωρίζουμε σήμερα.

«Ο Καλλικράτης δεν είχε σκοπό να αναπτύξει τις τοπικές κοινωνίες αλλά ήταν ένα μνημόνιο και το μακρύ χέρι της κυβέρνησης στην αυτοδιοίκηση, γι’ αυτό πρέπει να καταργηθεί και να αντικατασταθεί με ένα άλλο σύστημα δημοκρατικής λειτουργίας» συμπλήρωσε ο κ. Γαλιατσάτος ο οποίος χαρακτήρισε κλειδί για την αυτονομία της Περιφέρειάς μας την ισονομία με τις άλλες νησιωτικές Περιφέρειες της χώρας.

Στην ομιλία του ο κ. Γαλιατσάτος έκανε αναφορά στην τουριστική οικονομία για την οποία είπε ότι πρέπει να την πάρουμε στα χέρια μας και να την αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο και να την διαμορφώσουμε καθώς μέχρι τώρα αυξάνονταν οι τουρίστες αλλά όχι το εισόδημα.

Οι υδρογονάνθρακες

Για την εξόρυξη των υδρογονανθράκων είπε ότι πρέπει να αγωνιστούμε για το αυτονόητο δικαίωμά μας να ζούμε χωρίς να κινδυνεύουμε και σημείωσε πως η πολιτική των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων ασχολείται με το οικονομικό μέρος, ενώ κανένας δεν έχει σεβαστεί το γεγονός ότι είμαστςε σεισμογενής περιοχή. «Τι θα γίνει αν έχουμε ένα σεισμό κοντά στις πλατφόρμες; Δεν υπάρχει πρόβλεψη για τέοιες ζημιές. Παρά το γεγονός ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο απέρριψε την περιβαλλοντική μελέτη, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση προχώρησε στην έγκρισή της. Οι εταιρείες που θα κάνουν τις εξορύξεις δεν θέλουν να έλθουν στη Βουλή οι συμβάσεις που θα υπογράψουν. Όμως εμείς υπερασπίζουμε τα αυτονόητα για τον τόπο μας» ανέφερε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ο οποίος δεν παρέλιψε να πει ότι σε άλλες περιοχές του πλανήτη έχουν γίνει τεράστιες φυσικές καταστροφές.
http://ermisnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.