Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Επιλογή υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Κεφαλονιάς


ΡΩΣΣΕΤΟΣ  ΛΟΥΖΗΣ* 
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον έμαθα την επιλογή του Γεράσιμου Δημητράτου, για υποψήφιο Δήμαρχο Κεφαλονιάς, μέσα από τις κομματικές διαδικασίες, που ακολούθησε η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ. Γνωρίζω σχετικά λίγο τον Γ. Δημητράτο, και δεν έχω στενή επαφή με τον κομματικό μηχανισμό και τα μέλη του, που δεν γνωρίζω προσωπικά. Εάν είναι δεδομένη η απόφαση, ένα κομματικό στέλεχος να τεθεί επικεφαλής αυτής της προσπάθειας, θεωρώ ότι ανάμεσα στα στελέχη του κόμματος στην Κεφαλονιά και εκτιμώντας  την ανάγκη για διάταξη των δυνάμεων του σε Βουλή, Περιφέρεια και Δήμο, μάλλον είναι η καλύτερη επιλογή,
Με ιδιαίτερο επίσης ενδιαφέρον έμαθα, ότι η πρόταση ορισμένων μελών της ολομέλειας να είμαι εγώ υποψήφιος, μειοψήφησε, συγκεντρώνοντας αρκετούς, αλλά όχι τους απαραίτητους ψήφους.
Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω όλους για την εκτίμηση και εμπιστοσύνη......
προς το πρόσωπο μου.

Έχω όμως,  μετά από τόσο καιρό  που αναφέρεται το όνομά μου για υποψήφιος Δήμαρχος , σε δημοσιεύματα αλλά και στην κοινωνία, την ανάγκη να ξεκαθαρίσω ορισμένα θέματα, προς όλους .
1.       Δεν είμαι και δεν υπήρξα ποτέ μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως κατά καιρούς έχει αναφερθεί σε διάφορα δημοσιεύματα,  δεν συμμετέχω στις κομματικές διαδικασίες, και δεν ήμουν φυσικά παρών στην διαδικασία επιλογής . Παρ’ όλα αυτά, πολλά χρόνια τώρα, πάντα η όποια πολιτική και συνδικαλιστική έκφρασή μου (στους Μηχανικούς  το ΤΕΕ και την ΔΕΗ), είναι μέσα από αυτόν τον πολιτικό χώρο.
2.       Ήταν συνειδητή επιλογή μου, να μην ασχοληθώ μέχρι τώρα άμεσα με την πολιτική, αλλά να εκφράσω τις θέσεις και απόψεις  μου σαν ενεργός πολίτης, δουλεύοντας για  τον Πολιτισμό του νησιού μας, επιλέγοντας έναν ομαδικό, συνθετικό, προοδευτικό, δημιουργικό και διεκδικητικό δρόμο, με θετικά, κατά την εκτίμησή μου, αποτελέσματα, για την κοινωνία και το νησί μας .
3.       Δεν ζήτησα ποτέ και από κανέναν να είμαι υποψήφιος για την θέση του Δήμαρχου . Η άποψή  μου ήταν και είναι , ότι πρέπει να φτιαχτεί μια πλατιά δημοτική παράταξη , στην οποία να συμμετέχουμε ενεργά οι πολίτες , ώστε να φτιάξουμε ένα διεκδικητικό πρόγραμμα , που να  απαντάει στα τεράστια προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί από όλες τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές , και μέσα από εκεί, με δημοκρατικές διαδικασίες, να επιλεγούν οι πιο άξιοι για να το εφαρμόσουν. Το θέμα δεν είναι να πάρεις έναν Δήμο, αλλά τι θα κάνεις, όταν τον πάρεις.
Αυτή ήταν και η απάντησή στους φίλους που με ρώτησαν εάν θέλω να προσφέρω στα δημοτικά πράγματα, και ίσως γι’ αυτό με πρότειναν. Δεν ζήτησα όμως ποτέ να είμαι εγώ επικεφαλής .
4.       Επίσημα κανένα  όργανο του ΣΥΡΙΖΑ δεν με κάλεσε να συζητήσουμε για τον Δήμο και να ακούσει τις απόψεις μου, και φυσικά δεν κλήθηκα να τις παρουσιάσω στην προχθεσινή ολομέλεια, που όπως εξελίχθηκε, κρίθηκα, χωρίς να το επιδιώξω και φυσικά χωρίς έστω και έτσι να αναπτύξω τις όποιες θέσεις μου.
5.       Για μένα οι αποφάσεις ενός  κόμματος  μέσα από τις συντεταγμένες διαδικασίες του, είναι σεβαστές. Θεωρώ όμως ότι τα πρόσωπα κρίνονται από τις προτάσεις και τις απόψεις τους, μόνο όταν ακουστούν  ολοκληρωμένες και αφού τους δοθεί η δυνατότητα στα ίδια τα πρόσωπα να τις αναπτύξουν και να τις υπερασπιστούν.
6.       Πιστεύω ότι εάν θέλουμε να αλλάξουν προς όφελος των συμπολιτών μας τα πράγματα στον Δήμο, σύμφωνα με τις διακηρύξεις και κεντρικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να δραστηριοποιηθούν κι άλλες δυνάμεις και πολίτες, που πονάνε αυτό τον τόπο και συμφωνούν γενικά με τις απόψεις μας.   Πρέπει, κατά την άποψή μου, να τους δοθεί αυτή η δυνατότητα . Διαφορετικά θα έχουμε μία από τα ίδια, και ειλικρινά  πιστεύω ότι δεν το αξίζουμε. Ας το αποδείξουμε λοιπόν !   

 *ΡΩΣΣΕΤΟΣ Ι. ΛΟΥΖΗΣ
ΔΙΠΛ. ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ – ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ
ΡΑΖΑΤΑ – ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 28100
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.