Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Τσελέντης vs δημάρχου Κεφαλονιάς: «Έρχεται ισχυρός μετασεισμός – δεν μας νοιάζει η Πενέλοπε Κρουζ, το νησί δεν είναι Περοκέ»



«Η Κεφαλονιά δεν είναι Περοκέ»

Ο πολιτευτής επικρατείας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, καθηγητής σεισμολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, κος Άκης Τσελέντης, σε συνέντευξη τύπου σήμερα το μεσημέρι, ενημέρωσε τους πολίτες των νησιών μας με επιστημονικό αλλά κατανοητό τρόπο για την κατάσταση που επικρατεί στο υπέδαφος μας και τι, κατά την άποψή του, περιμένει από εδώ και πέρα αν δεν επιλέξει η φύση να τον διαψεύσει.
Ο κος Τσελέντης δήλωσε ότι ενώ είχε ενημερώσει για επικείμενο σεισμό από την αρχή του χρόνου, βάση σημάτων που είχε από το ΒΑΝ του Πύργου, κανένας πολιτικός δεν θέλει μια καυτή πατάτα στα χέρια του και έτσι αυτή η πληροφορία έμεινε στα συρτάρια των αρμοδίων. Η ενημέρωση αυτή θα μπορούσε να έχει ενεργοποιήσει τον κρατικό μηχανισμό ορθότερα, αν όχι και νωρίτερα.
Αποκάλυψε, ότι 500.000€ που είχαν εγκριθεί για κατασκευή σεισμολογικού κέντρου στο νησί μας κάποιοι τα έχασαν-έφαγαν και το κέντρο που θα
μπορούσε να βοηθήσει τους συμπολίτες μας αλλά και την επιστήμη της σεισμολογίας δεν έγινε ποτέ.
Αναφέρθηκε σε 2.500 σπίτια προκάτ, της Πολιτικής Προστασίας, που υπάρχουν στη Μαγούλα Αττικής και παραμένουν ανεκμετάλλευτα ενώ θα έπρεπε να είναι ήδη στο δρόμο για Ληξούρι.
Το πενιχρό «επίδομα» των 500€ που δόθηκε σε κάποιες οικογένειες, έναντι των 4εκ. για τον Ξηρό, έκανε εντύπωση σε αντιπαράθεση με τις 7χιλ. € που ζήτησε ο κος Τσελέντης για φαγητό, ύπνο και βενζίνες για την ομάδα του που έφερε και έστησε 10 σεισμογράφους για να παρακολουθούν το φαινόμενο και του αρνήθηκαν.
Βρισκόμαστε σε μια περιοχή που δίνει μεγάλες δονήσεις και θα έχουμε στο μέλλον και άλλες.
Πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή, αν και σε ποιες περιοχές θα γίνουν γεωτρήσεις, για την αποφυγή φυσικών και οικολογικών επιπτώσεων.

Για τις εργατικές στο Ληξούρι, πρέπει να επέμβει ο Εισαγγελέας, διότι κάποιοι έφαγαν τα λεφτά των φορολογούμενων και των ανθρώπων που ακόμη πληρώνουν δάνεια!!
Αντίθετα, ο κος Τσελέντης απέδωσε τα εύσημα στους μηχανικούς των Νησιών μας για τις πολύ καλές κατασκευές που καθιστούν τον τόπο μας έναν από τους ποιο ασφαλείς προορισμούς στον κόσμο!!
Και φυσικά για να είμαστε ακόμη πιο σίγουροι πρότεινε να γίνουν και κάποιες αλλαγές στον ΓΟΚ.

Παρόλο που όλα τα «μεγάλα» κανάλια ήταν εκεί, για μια κόμη φορά επέλεξαν να μην προβάλουν την ενημέρωση αυτή του κου Τσελέντη προς τους κατοίκους των νησιών μας, με εξαίρεση λίγα δευτερόλεπτα σε ένα και μόνο βραδινό δελτίο.

Όλοι, εκτός από τα τοπικά μέσα που αποδίδουν τα εύσημα στον Κεφαλονίτη σεισμολόγο, προτιμούν να στήνουν πασαρέλες για όσους έρχονται να βγάλουν μερικές φωτογραφίες δίπλα στα χαλάσματα και τους κόλακες της τοπικής αυτοδιοίκησης, να προσπαθούν να κερδίσουν μια θέση στο κάδρο.
Η Παλική χρειάζεται πράξεις και τρόπους ανακούφισης των προβλημάτων της.
Τα μεγάλα ονόματα είναι για μεγάλα έργα κύριοι.
Και μην ξεχνάτε, Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΆ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΟΚΕ!!!!


Για την Συντονιστική Επιτροπή Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.