Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Παρέμβαση Επιτροπής Αγώνα στο Περιφερειακό Συμβούλιο (video)


Επιτροπή Αγώνα φορέων Κεφαλονιάς
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Επιτροπή Αγώνα φορέων Κεφαλονιάς πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιου Ιονίων Νήσων, που έγινε με τηλεδιάσκεψη, στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας. Η Περιφερειακή Αρχή (ΝΔ) προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση και να θέσει τα συνολικά προβλήματα από το σεισμό καθώς και το πλάνο αντιμετώπισή τους ως δεύτερο και τρίτο θέμα. Οι συγκεντρωμένοι με συνθήματα «όχι άλλες διαβεβαιώσεις δώστε τώρα πλήρεις αποζημιώσεις», «σίτιση και στέγαση ρεύμα και νερό είναι δικαιώματα για όλο το λαό», «με ψίχουλα δεν κλείνουν του σεισμού οι πληγές - «σχολειά και κατοικίες εργατικές» κλπ, αποκάλυψαν τον κυβερνητικό εμπαιγμό και απαίτησαν λύσεις με βάση τις ανάγκες των σεισμοπλήκτων. Αναδείχθηκαν τα ζητήματα ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων, η ανάγκη ειδικών ρυθμίσεων για τους μαθητές, η αντιμετώπιση της επιβίωσης του λαού, οι ανάγκες των ευπαθών ομάδων, το πόσιμο νερό, οι δημόσιες υποδομές και τα δίκτυα, η υγιεινή και η περίθαλψη.
Προκλητικά αντέδρασε σύμβουλος της πλειοψηφίας από τη Λευκάδα λέγοντας ότι οι συγκεντρωμένοι σεισμόπληκτοι και οι μαζικοί φορείς οχλαγωγούν και δεν πρέπει να πάρουν το λόγο. 
Οι φορείς τελικά τοποθετήθηκαν, ανέδειξαν την πραγματικότητα σε αντίθεση με την εικονική, τις πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν και παρουσίασαν το διεκδικητικό πλαίσιο της Επιτροπής. Με ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής δεν πάρθηκε καμία απόφαση, αφού τελικά μόνο δεκατρείς σύμβουλοι απέμειναν να ψηφίσουν από την πλειοψηφία. Σε κάθε περίπτωση η Περιφερειακή Αρχή δεν δέχτηκε να.......
υιοθετηθούν τα αιτήματα που θίγουν την εφαρμοζόμενη πολιτική (πχ ανέγερση κατοικιών από δημόσιο φορέα με πλήρη κρατική χρηματοδότηση, διαγραφή δανείων, ρυθμίσεις κλπ).
Η Επιτροπή Αγώνα θεωρεί ότι και η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιου επιβεβαιώνει την ανάγκη οργάνωσης του λαού για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από το σεισμό. Καλεί τους συντοπίτες μας που δεν έχουν πληγεί αλλά και τους μαζικούς φορείς σε όλη την Ελλάδα να συγκεντρώσουν τα παρακάτω υλικά που έχει ανάγκη ο λαός της Κεφαλονιάς (στην πορεία – λόγω της ρευστότητα - ενδέχεται να υπάρξουν τροποποιήσεις):
1η Κατηγορία: Οινόπνευμα λευκό, πάνες για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, πάνες για παιδιά, υποσέντονα μιας χρήσης, χαρτί υγείας, χλωρίνες, γάζες άκοπες, φυσιολογικούς ορούς 1.000 ml, Betadin solution, Betadin scrable και γάντια μιας χρήσης μέγεθος small.
2η Κατηγορία – Τρόφιμα: Γάλα εβαπορέ, φρυγανιές, Άνθος Αραβοσίτου βανίλια, κομπόστες, ζάχαρη και ντοματοπολτός.
Διάφορα: Πλαστικά και γυάλινα ποτήρια, πιρούνια, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα και ράντζα, οικοσκευές [Σημείωση: στο Ληξούρι όλος ο εξοπλισμός των σπιτιών σε γυαλικά – ποτήρια – πιάτα έχει καταστραφεί].
Η συγκέντρωση των υλικών από την Κεφαλονιά θα γίνεται στο Εργατικό Κέντρο καθημερινά το πρωί Δευτέρα με Παρασκευή 9.30 πμ – 2 το μεσημέρι και τα απογεύματα της Δευτέρας – Τετάρτης – Παρασκευής 6-8 μμ. Η κατανομή των υλικών που θα συγκεντρωθούν θα γίνει με βάση την καταγραφή των αναγκών που θα κάνουν τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς. Καλούμε τα τοπικά συμβούλια της Παλικής να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια, προκειμένου να καλυφθούν οι έχοντες προτεραιότητα (βαθμός καταστροφής, οικονομική κατάσταση, οικογένειες με ασθενείς –γέρους και παιδιά κλπ). Επίσης αναζητούμε χώρο στο Ληξούρι για προσωρινή αποθήκευση υλικών. Παρακαλούμε όποιον διαθέτει κατάλληλο χώρο να έρθει σε επαφή με την τοπική Επιτροπή Αγώνα.
Τέλος οι εξελίξεις επιβάλουν να μη λείψει κανείς και καμία από τη
συγκέντρωση
την Παρασκευή 7 Φλεβάρη,
10.30 το πρωί στην πρώην Νομαρχία.
Όλοι και όλες σα μια γροθιά να διεκδικήσουμε σίτιση – στέγαση – υγιεινή και περίθαλψη για τους σεισμοπαθείς, πλήρη αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών και των πληγέντων, αντισεισμική θωράκιση και προστασία, ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Ληξούρι 5 Φλεβάρη 2014

Η Επιτροπή Αγώνα φορέων της Κεφαλονιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.