Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ


ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ
Hλία Ζερβού 19,Αργοστόλι
Τηλ.2671027527
Κύριο Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά
Μέγαρο Μαξίμου
Αθήνα

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση με την παρούσα επιστολή να καταγγείλουμε τις ενέργειες της κυβέρνησης σας  απέναντι στους πολίτες και τις επιχειρήσεις που συνεχίζουν να δοκιμάζονται από τις συνέπειες των σεισμών.
Εξαγγείλατε μία σειρά μέτρων ανακούφισης και ενίσχυσης όπως η αναστολή των φορολογικών  υποχρεώσεων, των ασφαλιστικών εισφορών των αποζημιώσεων κτλ. Κυρίως με την μορφή δελτίων τύπου, όμως όταν έφτασε η ώρα της εφαρμογής των εξαγγελιών με έκπληξη καταλάβαμε ότι …άνθρακες ο θησαυρός και πιο συγκεκριμένα:

1. Η αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων κατά 3 μήνες αποτελούσε καταρχήν ένα σωστό μέτρο το οποίο όμως μετά τον δεύτερο μεγάλο σεισμό θα έπρεπε να μεταβληθεί τουλάχιστον σε 6 μήνες. Παρά την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου η ΓΓΠΣ δεν εναρμονίστηκε με αυτήν, με αποτέλεσμα ο φορολογούμενος να βλέπει στο ΤΑXIS να υπολογίζονται προσαυξήσεις και να μην μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα και  να είναι αναγκασμένος να απευθύνεται στη ΔΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ .Για την έκδοση ενημερότητας όμως θα πρέπει να συμφωνήσει ο προιστάμενος της Α ΔΟΥ ΠΑΤΡΩΝ με ότι αυτό συνεπάγεται για τον άμοιρο φορολογούμενο. Κύριε Πρωθυπουργέ οι απίστευτες συνέπειες της παρουσίας του κ.Θεοχάρη είναι πλέον γνωστές στο Πανελλήνιο και πρέπει να δοθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα. Είναι δυνατόν   ο φορολογούμενος  για να διεκπεραιώσει μία φορολογική υπόθεση να πρέπει να επιβιβασθεί σε 2 πλοία να διανύσει συνολικά 55 ναυτικά μίλια και 120 χλμ οδικού δικτύου μέσα σε μία ημέρα;
2. H αναστολή της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών η οποία αναγγέλθηκε από τον κ.Μιχελάκη     οδήγησε εργοδότες και ασφαλισμένους τέλος Ιανουαρίου να μην καταβάλλουν εισφορές. Το ΙΚΑ όμως με την απόφαση του της 17/2/2014  χαρακτήρισε ως δικαιούχους της αναστολής μόνο τις επιχειρήσεις που είχαν υλικές ζημιές από τον σεισμό . Εργο  Βρούτση -Σπυρόπουλου  και αυτό.
Κύριε πρωθυπουργέ πέραν των υλικών ζημιών τα νησιά μας έχουν υποστεί και το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε μία οικονομία ΠΛΗΡΗ ΚΑΘΙΖΗΣΗ με απλά λόγια μετά τον σεισμό δεν κινείται τίποτα.  Αραγε όλοι αυτοί οι Υπουργοί και υπηρεσιακοί παράγοντες που παρέλασαν από εδώ δεν είδαν την τραγική αυτή κατάσταση ;
Πως μπορεί ένας επιχειρηματίας ή επαγγελματίας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του όταν έχει μηδενικές εισπράξεις ;
Πώς όταν ο τζίρος του έχει μειωθεί κατά 80% θα μπορέσει να πληρώσεις τις εισφορές στον ΟΑΕΕ και στο ΙΚΑ ;
Είναι επιτακτική η ανάγκη αντί οι κυβερνητικοί παράγοντες να αναλώνονται σε επισκέψεις, συσκέψεις και εξαγγελίες, να διαμορφώσουν πραγματική εικόνα της τρομακτικής κατάστασης που έχει επιβαρύνει αφάνταστα την τοπική μας οικονομία και να προχωρήσουν άμεσα σε διορθωτικά μέτρα ελάφρυνσης υποχρεώσεων αλλά και σε μέτρα αναπτυξιακής μορφής προκειμένου να αναστραφεί το αρνητικό οικονομικό κλίμα.
Ελπίζουμε ότι η προσωπική σας παρέμβαση θα είναι ουσιαστική και θα δώσει λύση στα προβλήματα που ανωτέρω σας περιγράψαμε.
Μετά τιμής 
Αργοστόλι 26 Φεβρουαρίου 2014
Για το ΔΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Μ. ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ. ΚΟΡΣΙΑΝΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΛΙΜΙΔΟΥ
ΤΑΜΙΑΣ Σ. ΜΑΡΚΑΤΟΣ
ΜΕΛΟΣ Π.ΤΖΑΝΝΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.