Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΝΕΛΛ ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ


Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014
ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΟΤ
Στόχος της κυβέρνησης είναι η κατάργηση του ΕΟΤ και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα πλέον μέσα στο νέο νομοσχέδιο που έχει φέρει προς διαβούλευση υπό τον τίτλο «Αναδιοργάνωση του υπουργείου Τουρισμού, Ρυθμίσεις Ειδικών Τουριστικών Υποδομών, Εκπαίδευση και Κατάρτιση στον Τουρισμό, Αγροτουριστικός και Λοιπές Διατάξεις». Τι επιχειρεί να κάνει με το νέο νομοσχέδιο η κυβέρνηση; Να απογυμνώσει τον Οργανισμό από αρμοδιότητες και υπηρεσίες μεταφέροντάς τα στο Υπουργείο Τουρισμού, αφήνοντάς του μόνο την τουριστική προβολή. Γι’ αυτό λέμε ότι πάει ουσιαστικά να τον καταργήσει! Εξάλλου οι προθέσεις της είχαν αποκαλυφθεί μέσα στο καλοκαίρι, με το αρχικό νομοσχέδιο που είχε ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής και πάλι με θέμα τη δήθεν αναδιοργάνωση του Ελληνικού Τουρισμού και την τόνωση της..... τουριστικής επιχειρηματικότητας.
Οι θέσεις μας ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι σαφείς;
α.- Ο ΕΟΤ υπηρετεί τον Ελληνικό Τουρισμό για πάνω από πέντε δεκαετίες και του ανήκει ιστορικά το μεγαλύτερο κομμάτι της επιτυχίας για το λεγόμενο Ελληνικό Τουριστικό Θαύμα.
β.- Διαθέτει εξαιρετικό επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό, άρτια εκπαιδευμένο που μπορεί να προσφέρει ακόμη σημαντικότερο έργο και υπηρεσίες οι οποίες να καλύπτουν με επάρκεια, πληρότητα και επιτυχία τις ανάγκες γύρω από την οργάνωση και εποπτεία της τουριστικής μας βιομηχανίας.
γ. Είναι αδιανόητο να απορροφηθούν οι αρμοδιότητες και οι υπηρεσίες του Οργανισμού στο ήδη υδροκέφαλο Υπουργείο Τουρισμού και να έχουμε μία υπερσυγκέντρωση αντί για αποκέντρωση που είναι και η σύγχρονη τάση και το πρότυπο.
δ.- Απαγορεύεται ρητά και αδιαμφισβήτητα κάθε σκέψη ή πράξη με κατεύθυνση την περαιτέρω αποδυνάμωση και ουσιαστικά, την κατάργηση του ΕΟΤ, αλλά αντιθέτως απαιτείται η θεσμική και λειτουργική ενίσχυσή του. Ειδικά σε αυτή την περίοδο οικονομικής κρίσης, που ο Τουρισμός μετατρέπεται εκ των πραγμάτων στην κυριότερη πηγή εισροής πόρων και δημιουργίας πλούτου και εισοδήματος.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δηλώνουμε εντελώς αντίθετοι με την κατάργηση του Οργανισμού η οποία θα αποτελέσει πλήγμα κατά του Ελληνικού Τουρισμού και της Οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.