Σάββατο, 17 Αυγούστου 2013

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Οι υπάλληλοι επιχειρηματιών - τρόικας απροκάλυπτα προκαλούν!

   Από την παρέμβαση της ΕΛΜΕ-ΚΙ στη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου  

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
Ανακοίνωση
Προκαλείτε!!!
…και οι προκλήσεις πρέπει να απαντηθούν
Αυγουστιάτικες εικόνες (α): Διαθεσιμότητες – απολύσεις εκπαιδευτικών - σχολικών φυλάκων και άλλων δημόσιων υπάλληλων, καταργήσεις - συγχωνεύσεις σχολείων και νοσοκομείων, υποχρεωτικές μετατάξεις και «κινητικότητα», πέταγμα χιλιάδων μαθητών στο δρόμο, τετραπλές πανελλαδικές εξετάσεις στο γενικό λύκειο – τζάμπα εργασία (μαθητεία) για τους μαθητές των ΕΠΑΛ, επιχειρηματική λειτουργία δημόσιων υπηρεσιών, απελευθέρωση των πλειστηριασμών στις πρώτες κατοικίες, νέα χαράτσια, νέες μειώσεις σε μισθούς συντάξεις για δημόσιο – ιδιωτικό τομέα…

Αυγουστιάτικες εικόνες (β): Η υφυπουργός υγείας κ. Μακρή κάνει «αιφνιδιαστική» επίσκεψη στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, ζητώντας να ενημερωθεί «εάν λείπει αδικαιολόγητα κάποιος από το προσωπικό». Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Σταυρίδης μεταφέρεται στην Κεφαλονιά με το ιδιωτικό αεροπλάνο του μεγαλοεπιχειρηματία Μελισσανίδη. Πλέει στο Φισκάρδο το 180μετρο γιοτ του εμίρη του Αμπού Ντάμπι, αξίας μισού δις ευρώ, που διαθέτει βαθυσκάφος - δύο ελικοδρόμια και αμυντικό σύστημα πυραύλων. Μαζί ένας εσμός πολυεκατομμυριούχων, αστέρων του τζετ σετ , πριγκίπων και λοιπών ανεπάγγελτων εξ επιλογής, επιδεικνύει την προκλητική του ευμάρεια. Οι συνομιλίες ξένων πρέσβεων με την τοπική διοίκηση δίνουν και παίρνουν. Από κοντά ΜΜΕ που συντρώγουν - φωτογραφίζουν και αρθρογραφούν. Η λαϊκή αλληλεγγύη στον 18χρονο που σκοτώθηκε γιατί δεν είχε λεφτά για ένα εισιτήριο, χαρακτηρίζεται «εκμετάλλευση ενός τζαμπατζή».
Από τη μία ο κόσμος της εργασίας χτυπιέται και συμπιέζεται το «κόστος» του κι από την άλλη αυγαταίνει ο παρασιτικός πλουτισμός της πλουτοκρατίας. Από τη μία η εκπαίδευση, η υγεία, η πρόνοια στο κόκκινο της κρατικής υποχρηματοδότησης και των ελλείψεων σε προσωπικό κι από την άλλη η κρατική στοχοποίηση των υπαλλήλων. Οι υπουργοί αναλαμβάνουν δήθεν το διωκτικό ρόλο των ζορό – τιμωρών. Αθωώνουν την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου και καταδικάζουν τα θύματά της. Μεγαλοστελέχη του δημοσίου δε μπαίνουν καν στον κόπο να κρύψουν τις σχέσεις τους με τους επιχειρηματίες στους οποίους πωλούν τη δημόσια περιουσία. Η μπόχα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης αναδύεται από παντού.
Πρέπει να βγουν συμπεράσματα και οι προκλήσεις να απαντηθούν. Οι εξελίξεις, και στην εκπαίδευση, δεν δρομολογούνται εξαιτίας του ότι «λεφτά δεν υπάρχουν» αλλά επειδή ο τεράστιος πλούτος είναι στα χέρια των παράσιτων της πλουτοκρατίας. Μονοπώλια – αστικό πολιτικό προσωπικό κάνουν τους σχεδιασμούς τους. Πρέπει κι ο λαός, επιτέλους, να κάνει τους δικούς του σχεδιασμούς.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση – συζήτηση για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση που οργανώνει
την ΚΥΡΙΑΚΗ
18 Αυγούστου
8.30 μμ
στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης
με ομιλητή το Δρ. Κυριάκο Ιωαννίδη, εκπαιδευτικό αναλυτή και συντάκτη του περιοδικού «Θέματα Παιδείας».


Παρέμβαση της ΕΛΜΕ-ΚΙ στη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου (φωτο)

Η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης πραγματοποίησε παρέμβαση την Παρασκευή 16 Αυγούστου, έξω από το γήπεδο Αργοστολίου, πριν τη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου. Οι εκπαιδευτικοί ξεδίπλωσαν πανό, μοίρασαν εκατοντάδες ανακοινώσεις και κατάγγειλαν την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ. Δίπλα τους βρέθηκαν εκπρόσωποι των Ενώσεων Γονέων καθώς και οι σχολικοί φύλακες, που απολύθηκαν πρόσφατα με διαπιστωτική πράξη του Δημάρχου Κεφαλονιάς. Η απήχηση ήταν ιδιαίτερα θετική στο κοινό που προσέρχονταν για τη συναυλία. Η παρέμβαση έγινε στο πλαίσιο των αποφάσεων του διευρυμένου ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ και οι δράσεις συνεχίζονται με εκδήλωση για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση. Η εν λόγω εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 18 Αυγούστου, 8.30 μμ. στο Εργατικό Κέντρο με ομιλητή τον Κυριάκο Ιωαννίδη, εκπαιδευτικό αναλυτή και συντάκτη στο περιοδικό «Θέματα Παιδείας».


Αργοστόλι 17 Αυγούστου 2013

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.