Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Μετά τις φωτο και το δημοσίευμα του infokefalonia τα σκουπίδια στα Βλαχάτα 21ιας έφυγαν αλλά ήρθαν ξανά!!! (δείτε σημερινή φωτο)


     ΦΩΤΟ - ΣΗΜΕΡΑ 17-8-13: Άνω Βλαχάτα (δρόμος προς τον Φαγιά)
Είχαμε γράψει και αναρτήσει (κλικ εδώ) σχετικά με τη κατάσταση που επικρατεί στα Βλαχάτα 21ιας, όσον αφορά τη περισυλλογή των σκουπιδιών, την εγκατάλειψη του έργου της κεντρικής πλατείας τον κεντρικό φωτισμό, τη παραλία του Λουρδά κ.α και τις ευθύνες τους Δήμου και τις Πολιτείας που υπάρχουν για αυτή την εγκατάλειψη της περιοχής και επανερχόμαστε για το ίδιο θέμα, ύστερα από ορισμένες αυτονόητες παρεμβάσεις που......
έγιναν απο τους αρμόδιους.
Η ΦΩΤΟ που είχαμε αναρτήσει: 7-8-2013 (δρόμος προς τον Φαγιά)
Η ΔΕΗ μετά το δημοσίευμα του infokefalinia αποκατέστησε τη βλάβη μετά από τρεις ημέρες. Μπράβο παιδιά και σε νέα χαράτσια τώρα! 
Ο Δήμος Κεφαλονιάς και αυτός μετά την κατάσταση που επικρατεί και την οποία δημοσιεύσαμε "συγκινήθηκε" για την υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον και έκανε την αποκομιδή των σκουπιδιών που ήταν πεταμένα έξω από τους κάδους, κάτι που θα πρέπει να γίνεται συνέχεια. 
Με την σημερινή φωτό που αναρτούμε φαίνεται ότι το πρόβλημα δεν λύθηκε στη ρίζα του διότι δεν αρκεί η αποκομιδή αλλά και οι ανάλογοι κάδοι γι' αυτού του είδους των απορριμάτων (οικιακές συσκευές, παλιά εξοπλιστικά μέσα κ.α.) τα οποία οι κάτοικοι δεν μπορούν να τα εναποθέτουν μέσα στους κάδους που είναι για τον διαχωρισμό (ανακύκλωση) τον οικιακών απορριμάτων, στους μπλέ και πράσινους κάδους .
Δείτε όμως από τις ελλείψεις μεγάλων ανοιχτών κάδων το απορρίμματα μεγάλου όγκου αρχίζουν ξανά να συγκεντρώνονται στο ίδιο σημείο. Το θέαμα απαράδεκτο, οι κίνδυνοι πολλοί η αναφθινότητα πολλών! 

Κύριοι της Διαδημοτικής επιχείρισης(!) ένα ανοιχτό όχημα να περνάει σε τακτά χρονικά διαστήματα με προγραμματισμό για κάθε ΔΔ να μαζεύει όλα αυτά τα απορρίμματα δεν το έχεται σκεφτεί ή δεν έχετε τα ανάλογα μέσα και γιατί; 
Βέβαια ευθύνες υπάρχουν και σε κατοίκους, όπου "ανεύθυνα" πετούν τα οικιακά τους σκουπίδια σε ανοιχτούς χώρους, αλλά και της δημοτική μας αρχής όπως προείπαμε, που δεν έχει φροντίσει να τοποθετήσει μεγάλους ανοιχτούς κάδους, που είναι για αυτό το σκοπό. Χρειάζονται περισσότερα για το θέμα της καθαριότητας κύριοι επί του διαδημοτικού περιβάλλοντος;
Και ένα τελευταίο για την κεντρική πλατεία τι θα γίνει τελικά κύριε Παρίση θα τύχουμε κάποιας επίσημης ενημέρωσης ώστε να γνωρίζουν και οι "δυστυχείς" Βλαχάδες πότε τελικά θα βγουν στο δικό τους πηγεμό, διότι όπως όλοι γνωρίζεται το βράδυ στο κέντρο του χωριού (αγορά) υπάρχει το απόλυτο σκοτάδι αφού τους καταργήσατε και τον φωτισμό της πλατείας, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι κάτοικοι. Ευελπιστούμε στην ευαισθησία κάποιου κόμματος τελικά να φέρει το θέμα μέχρι και τη βουλή μας είπε ο Μάκης, για να δούμε γιατί κόλλησε το έργο και δεν έχει γίνει ακόμα, όπου μας "έφαγε" η σκόνη και γίναμε θέατρο στους ξένους.
Εμείς το θέμα το παρακολουθούμε και όπως καταλάβατε συνεργάτης μας "χτενίζει" την περιοχή της Λειβαθούς καθημερινά για τα καλώς και κακώς κείμενα!     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.