Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ


Γενικευμένος συντονισμός όλου του Δημόσιου Τομέα για να μην περάσει η επίθεση
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Όπως και στις αρχές του καλοκαιριού έτσι και τώρα βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι αποφάσεων για το πως θα αντιμετωπίσουμε τη συνεχιζόμενη επίθεση Τρόικας-κυβέρνησης στα δικαιώματά μας, για το πως θα σταματήσουμε το κύμα των απολύσεων-διαθεσιμοτήτων.
Ο κλάδος μας, εμείς, αποδείξαμε σε όλους, με τη μαζική μας συμμετοχή στις.......συνελεύσεις, με την πρόθεσή μας να προχωρήσουμε σε απεργία διαρκείας ότι είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε. Το παραμύθι του success story δεν έχει περάσει στον κλάδο, όπως δεν έχει περάσει και στον ελληνικό λαό.

Την προηγούμενη φορά κάτω από τον μπαμπούλα της επιστράτευσης και της απόλυσης αλλά και με ευθύνη της ηγεσίας του κλάδου η απεργία διαρκείας δεν προχώρησε.

Η Πορεία Αριστερή από τη προηγούμενη φορά είχε επισημάνει ότι χρειάζεται συνεννόηση-συντονισμός με όλους τους φορείς και τα σωματεία του Δημόσιου Τομέα.

Οι απολύσεις-διαθεσιμότητες του προηγούμενου διαστήματος έπεισαν πλέον και τους πιο διστακτικούς ότι από αυτή την επίθεση δε θα γλιτώσει κανείς. Όλοι είμαστε υποψήφιοι απολυμένοι. Την ίδια ώρα που το ελληνικό χρέος εκτινάχτηκε στα 321 δισ., οι ψεύτικες υποσχέσεις της κυβέρνησης για «όχι νέα μέτρα» αποδείχθηκαν ότι έχουν ως μόνο στόχο να μας κρατάνε σε στάση αναμονής ώστε να μην ξεσπάνε αγώνες.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

οι σημερινές συνδικαλιστικές ηγεσίες αποδείχθηκαν ανεπαρκείς να υπερασπίσουν τα δικαιώματά μας. Οι πολιτικές ηγεσίες των κοινοβουλευτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, μέσα και έξω από τη Βουλή, αποδείχθηκαν άτολμες και λίγες μπροστά στις νέες καταστάσεις.

Δεν υπάρχει άλλη λύση έξω από τον οργανωμένο μαζικό αγώνα από τα κάτω.

Να μην περάσει η τρομοκρατία της απειλής επιστράτευσης – Όχι στο νέο αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης – Να μπει τέλος στη συνεχή πορεία φασιστικοποίησης

Ενωμένο Μέτωπο με τη συμμετοχή όλων των σωματείων του Δημόσιου Τομέα και πραγματικός-ουσιαστικός συντονισμός όλου του εργαζόμενου κόσμου είναι η μόνη λύση.

29 Αυγούστου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.