Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ


Συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον το πολιτικό θρίλερ στο νησί της Ιθάκης σχετικά με την υπόθεση της παύσης του Δημάρχου κ. Κασσιανού. Νέες έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες επιβεβαιώνουν την υπογραφή της υπουργικής απόφασης από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μιχελάκη κατόπιν της πλειοψηφικής απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου. Παρόλα αυτά άλλες δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι η εν λόγο απόφαση έχει φρενάρει στα «γρανάζια» της ελληνικής γραφειοκρατίας και τα συρτάρια του ΥΠ.ΕΣ.
Φαίνεται ο 15αύγουστος είναι πραγματικά μια εποχή που παγώνουν όλα στο ελληνικό δημόσιο και δεν θα αλλάξει αυτό ακόμα και στην εποχή του μνημονίου, των απολύσεων, της κινητικότητας των καταργήσεων οργανισμών και οργανικών θέσεων. Τα γρανάζια είναι “γρανάζια”!!!
Πληροφοριακά, μια παύση Δημάρχου είναι Υπουργική απόφαση η οποία υποτίθεται ότι είναι.........
άμεσα εκτελεστέα, κοινοποιείται γρήγορα στην Διαύγεια του ΥΠ.ΕΣ και σε πολλούς παραλήπτες ταυτόχρονα καθώς και στον βασικό ενδιαφερόμενο. Καθώς επίσης αρχίζουν να τρέχουν και οι ημερολογιακές προθεσμίες της έφεσης στο συμβούλιο της Επικρατείας.
Πράγματι κανείς δεν θυμάται την τελευταία φορά που παύτηκε Δήμαρχος και θα είναι η πρώτη για λόγους δημόσιου συμφέροντος. Ενδεχομένως ο Υπουργός να προσπάθησε να χειριστεί το θέμα κάπως πιο ήπια (μια παραίτηση του Δημάρχου Ιθάκης θα του έλυνε τα χέρια αν και στην εποχή του κυνηγιού των μαγισσών όλα επιτρέπονται) αλλά από την στιγμή που φέρεται να υπέγραψε το έγγραφο είναι θέμα χρόνου η αποπεράτωση της διαδικασίας. ΕΚΤΟΣ ΑΝ..!!
Η αναμονή των αναπόφευκτων εξελίξεων μόνο ηρεμία δεν μπορεί να προσφέρει στους Δημοτικούς Συμβούλους της Ιθάκης που ήδη επεξεργάζονται τα σενάρια της επόμενης ημέρας.
Τέλος μετά την επιστολή προς τους Δημοτικούς υπαλλήλους να ξοδέψουν τα 7 εκατ. Ευρώ που υπάρχουν στα ταμεία του Δήμου έως τον χειμώνα αλλιώς να παραιτηθούν, ο Δήμαρχος Ιθάκης εμφανίστηκε ζωντανά στο Έξτρα 3 για να υπερασπιστεί την παράλογη αυτή θέση του.
Η αναμπουμπούλα στις υπηρεσίες του Δήμου δεν σταμάτησε εκεί. Πρόσφατες έκτακτες αποφάσεις του Δημάρχου αναίρεσαν τις προηγούμενες, μετακινώντας έμπειρους προϊστάμενους και υπάλληλους υπηρεσιών σε άλλα άγνωστα για αυτούς καθήκοντα. λινκ1λινκ2λινκ3λινκ4.
Το σήριαλ συνεχίζεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.