Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ. ΓΙΑΤΙ;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
Απευθυνόμαστε στο λαό της Κεφαλονιάς, σε όλους τους εργαζόμενους, στα μέλη του Ενιαίου Αγροτικού Συνεταιρισμού Κεφαλονιάς & Ιθάκης (Ε.Α.Σ.Κ.Ι.) καθώς και στους πελάτες του και τους ενημερώνουμε:
Από την Πέμπτη 8 Αυγούστου τρεις τεχνολόγοι γεωπόνοι, εργαζόμενοι του ΕΑΣΚΙ προχωρήσαμε σε επίσχεση εργασίας λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων διαστήματος πέντε μηνών.
Ο παραπάνω λόγος είναι μόνο η “κορυφή του παγόβουνου”. Η συντονισμένη επίθεση του Δ.Σ. και του δ/ντή του συνεταιρισμού, Σπυρίδωνα Θεοτοκάτου, έχει αναγκάσει εμάς, τους..... 
εργαζομένους, να δουλεύουμε σε συνθήκες οικονομικής και ψυχολογικής εξαθλίωσης, με διαρκή υποτίμηση της προσωπικότητάς μας και των εργασιακών μας ικανοτήτων.
Να σημειώσουμε εδώ ότι η πρόσληψή μας και η αμοιβή μας είναι επιδοτούμενη από πρόγραμμα του Ο.Α.Ε.Δ.
Η ενέργειά μας αυτή ήταν μονόδρομος καθώς είχε διαμορφωθεί ένα μεσαιωνικό εργασιακό καθεστώς.
Απαιτούμε:
-        Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας
-        Δικαίωμα στην εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
-        Να μπει ένα τέρμα στις απειλές, στους εκβιασμούς και στον γενικότερο καθημερινό ψυχολογικό πόλεμο που δεχόμαστε απ' την εργοδοσία.
-        Να παρθούν άμεσα μέτρα ασφαλείας και προστασίας των εργαζόμενων (ανθυγιεινή εργασία, άμεση επαφή με επικίνδυνα υλικά)


    Κυριακή 11 Αυγούστου 2013
    Οι εργαζόμενοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.