Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Ενημέρωση για το «Κοινωνικό Παντοπωλείο»


Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας έχει ανοίξει τις πόρτες του και στηρίζει συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ξεκίνησε να λειτουργεί τον Αύγουστο του 2012.
Στηρίζει συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες, παρέχοντας βασικές ποσότητες τροφίμων, όπως ζυμαρικά, ρύζι, γάλα, όσπρια και αλεύρι ανάλογα τον αριθμό των ατόμων της κάθε οικογένειας, μία φορά τον μήνα.

Ο αριθμός των ωφελούμενων που εξυπηρετήσαμε έως σήμερα, ως αποτέλεσμα της πρώτης ανακοίνωσης, ήταν 115 άτομα ( 50 αιτήσεις). Μετά την .........δεύτερη ανακοίνωση (Νοέμβριος 2012) ο αριθμός των νέων ωφελούμενων είναι 170 άτομα.

Τα άτομα που εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο προέρχονται από όλο τον Δήμο. Μέσω του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, φροντίζουμε η παραλαβή των τροφίμων να γίνεται κατ΄οίκον για τις περιπτώσεις των ανθρώπων που έχουν δυσκολίες στην πρόσβαση.

Πέρα από την οικονομική υποστήριξη του Δήμου Κεφαλονιάς, μέσω της οποίας εξασφαλίζουμε μια σταθερή ποσότητα από διάφορα τρόφιμα ανά μήνα, το Κοινωνικό Παντοπωλείο στηρίζουν σύλλογοι, φορείς αλλά και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

Ενδεικτικά αναφέρουμε, τον Σύλλογο των Δημοτικών Υπαλλήλων, την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών, την Δημοτική Κοινότητα Αργοστολίου, τον κ. Μαρίνο Χιόνη γιατρό, μέλος της Κεφαλλονίτικης κοινότητας των Ομογενών της Αμερικής.
Οποιαδήποτε προσφορά, ακόμα και ένα μόνο κουτί γάλα, είναι σημαντική. Είναι μια ένδειξη προσφοράς για τον συνάνθρωπό μας.

Είναι μια διαδικασία ανοικτή σε όλους και με διάρκεια, όσο οι συνθήκες το επιβάλλουν, για εκείνους τους συνανθρώπους μας που είναι λιγότερο εννοημένοι από τις σημερινές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.

Ειδικά για αυτές τις ημέρες από Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012 έως και την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013, το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα είναι ανοικτό από τις 10.00 έως τις 13.00 για να δέχεται προσφορές των συμπολιτών μας.
Σε κάθε περίπτωση, όποιος ενδιαφέρεται να προσφέρει μπορεί να απευθύνεται στα γραφεία του ΟΚΑΠ, Λ. Βεργωτή 131, τηλ. 26710 22425.

                                                                           Με εκτίμηση
                                                              Ο Πρόεδρος του ΟΚΑΠ

                                                              Διονύσης Κοκόσσης
                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.