Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

ΕΝΑΚ - ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ - ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.

 ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ - ΕΝΑΚ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΕΝΑΚ - ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ - ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.
Τα σχέδια και οι "υπολογισμοί" του εγχώριου μπλοκ εξουσίας, σχετικά με το σερβιρισμένο απο τα γνωστά διεθνή κέντρα "πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης"  και περιορισμού του Δημόσιου χρέους της χώρας, παρά την σκληρή, δογματική και απολύτως ελεγχόμενη εφαρμογή του,  αιωρούνται κυριολεκτικά στο κενό, οδηγώντας την χώρα σε ακόμα πιο επικίνδυνα μονοπάτια,σε αδιέξοδα και μεγάλης κλίμακας καταστροφές. Τα πρώτα αποτελέσματα εφαρμογής του "προγράμματος" έχουν ήδη καταστρέψει και εξαθλιώσει τον λαό και την όποια οικονομική ζωή διέθετε η χώρα, με την ανεργία να καλπάζει προς το 30% και τον κόσμο να έχει γονατίσει απο τις φορολογίες και τα ατελείωτα.....
χαράτσια. 

Τώρα, σύμφωνα με τις εντολές που πρόθυμα εκτελούν, καταστρέφουν - κατεδαφίζουν και την κρατική μηχανή, τις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας, ιδιαίτερα τις κοινωφελείς και τις εθνικής στρατηγικής σημασίας, απολύοντας μάλιστα, εκτελώντας καλύτερα, χιλιάδες ανθρώπους με διαδικασίες απόλυτα αντιδημοκρατικές,  εκβιαστικές, αυταρχικές, παράνομες και αντισυνταγματικές, στο πλαίσιο μιας απίστευτης, πρωτοφανούς και  αδιανόητης ανθρωποσφαγής.Το σημαντικότερο είναι ότι καθώς ξεκαθαρίζει το τοπίο και διαγράφονται τόσο οι εγχώριες, όσο και οι διεθνείς οικονομικές τάσεις των επόμενων χρόνων, γίνεται ξεκάθαρο ότι η χώρα μας δεν μπορεί και δεν πρόκειται να αυξήσει σημαντικά και ουσιαστικά το πραγματικό της ΑΕΠ, να ανατρέψει την ενισχυμένη και παγιωμένη ύφεση και να προχωρήσει σε σημαντική "ανάπτυξη", κάτι που "θα αποτελούσε προϋπόθεση" για την μείωση του δημόσιου χρέους της, σύμφωνα με τις υποτιθέμενες και σερβιρισμένες "προβλέψεις" και τις "λογικές" του προγράμματος της Τρόικα, δηλαδή των ιμπεριαλιστικών κέντρων. 

Με βάση αυτά τα δεδομένα, η χώρα οδηγείται σε τραγωδία και καταστροφές και ο λαός εξοντώνεται (μαζί με τις δομές του κράτους) χωρίς προοπτική και ελπίδα, μόνο και μόνο για να εκτελεστεί το "πρόγραμμα" των ξένων κέντρων, για να διασφαλιστεί και να αυξήσει τα κέρδη της η ντόπια αντιπαραγωγική - ανέκαθεν - ξεπουλημένη πλουτοκρατία και να εξυπηρετηθούν οι πολιτικές της ΕΕ - ευρωζώνης και του "αγίου" ευρώ. Αυτό που παγιώνεται και "κληρονομείται" στην χώρα, σαν αντικειμενική πραγματικότητα και "καθεστώς" είναι η απόλυτη ενίσχυση της εξάρτησης της, η εκμετάλλευση - διαρκής λεηλασία της, απο τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, τις πολυεθνικές, τους ιδιώτες και τα κράτη "επενδυτές"..Αυτό που επίσης παγιώνεται είναι το καθεστώς λαικής εξαθλίωσης, φτώχειας, πείνας ανεργίας και απολύσεων, το καθεστώς πολιτικής - κατασταλτικής - αντιλαϊκής ταξικής αστικής τρομοκρατίας και φασιστικού τύπου αυθαιρεσιών. Μια χώρα και ένας λαός, χωρίς ελπίδα και μέλλον, οδηγούνται απο μια συγκυβέρνηση  δύο υποταγμένων πλήρως κομμάτων, αδίστακτα, προς ακόμα χειρότερες, προς τραγικές εξελίξεις. Οι βασικές αυτές εκτιμήσεις της ΕΝΑΚ, που αποτελούν αντικειμενική προσέγγιση των δεδομένων που σήμερα έχουν διαμορφωθεί, δεν συνιστούν κανενός είδους κινδυνολογία. Αντίθετα, αποτελούν επιβεβλημένη στάση ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους, τους άνεργους τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες, την νεολαία, απέναντι στην χώρα μας την ίδια. Γιατί η σιωπή, η ανοχή, η υποταγή, αποτελούν σήμερα τον μεγαλύτερο κίνδυνο που αντιμετωπίζει η χώρα και τον μεγαλύτερο σύμμαχο μιας κατεύθυνσης και μιας πολιτικής καταστροφικής. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε η EUROSTAT, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας έφτασε στο πρώτο τρίμηνο του 2013 στο - περίπου προβλεπόμενο -160,5% του ΑΕΠ και παρουσιάζεται 24% αυξημένο μέσα σε ένα χρόνο, ενώ η χώρα μας είναι αυτή με το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος επί του ΑΕΠ στην Ε.Ε. Παράλληλα και το δημόσιο χρέος των χωρών της ευρωζώνης συνολικά, αυξήθηκε απο το 88,2% στο πρώτο τρίμηνο του 2012 στο 92,2% στο αντίστοιχο διάστημα του 2013, επιβεβαιώνοντας μία συγκεκριμένη οικονομική τάση, συνοδευμένη απο μια γενικότερη εκτίμηση και δυναμική ύφεσης που επηρεάζει βασικά και με ορισμένες μορφές τις εξαρτημένες, μη ισχυρά αναπτυγμένες χώρες, ενώ εντελώς διαφορετικά επηρεάζει τα ισχυρά καπιταλιστικά κέντρα και κράτη, λόγω και του χαρακτήρα της διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης ( πρωτίστως κρίση καπιταλιστικής υπερπαραγωγής ). 

Η γενική αυτή εκτίμηση, σχετικά με τον υφεσιακό μονόδρομο, εκτίμηση που γίνεται απο πολλές και σημαντικές  πλευρές του εσωτερικού και του εξωτερικού και αφορά ιδιαίτερα την Ελλάδα, αποτελεί κεντρικό και κρίσιμο παράγοντα των εξελίξεων στην πατρίδα μας. Η οποιαδήποτε αρνητική οικονομική πραγματικότητα εξελιχθεί επιπλέον επιβαρυντικά  στην χώρα μας, σε τίποτε δεν θα σταματήσει τις λυσσασμένες απαιτήσεις των "διεθνών δανειστών" να πάρουν πίσω τα "δάνεια" τους. Τα "δάνεια" μιας προσχεδιασμένης ληστείας. Το ευρύτατο και πολυπλόκαμο εγχώριο - οικονομικό και πολιτικό - μπλοκ εξουσίας δείχνει καθαρά ότι είναι συνδεδεμένο απόλυτα με τα διεθνή κέντρα και ότι θα τα υπηρετήσει μέχρι τέλους. Θα υπηρετήσει τις απαιτήσεις τους για νέα και πάλι νέα αντικοινωνικά μέτρα και νέα ξεπουλήματα εθνικού λαϊκού πλούτου. Μόνο ο λαός μπορεί να ορθώσει ανάστημα και να προτάξει άλλες απαιτήσεις και προοπτικές. 

Σε αυτές τις συνθήκες που διαμορφώνονται, η ΕΝΑΚ απευθύνει ΚΑΛΕΣΜΑ στον λαό και την νεολαία. ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ - ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ. Για να σταματήσουμε την λεηλασία της χώρας απο τα ιμπεριαλιστικά αρπαχτικά.Για να σταματήσουμε την θυσία του λαού στο βωμό της ευρωζώνης, των ξένων κέντρων και των συμφερόντων της ντόπιας τυχοδιωκτικής αντιπαραγωγικής πλουτοκρατίας. Για να σταματήσουμε την αισχρή εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και την ισοπέδωση του εργατικού κόστους. Για να σταματήσουμε την πλήρη διάλυση της χώρας μας. Για να σταματήσουμε την εξαθλίωση, την πείνα, την ανεργία, τις απολύσεις, την κατεδάφιση της δημόσιας υγείας και παιδείας, να σταματήσουμε το οικονομικό ξεζούμισμα μέσω των τραπεζών, της φορολογίας και των χαρατσιών. 
ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ - ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.