Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

Κόβουν τις ιατρικές εξετάσεις στους ερασιτέχνες αθλητές


Ένα ακόμη «χαράτσι» στον προϋπολογισμό των ελληνικών νοικοκυριών επιβάλλει η απόφαση του Υπουργείου Υγείας, η οποία απαγορεύει τη χορήγηση ιατρικών βεβαιώσεων υγείας των αθλητών από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν από τα αθλητικά σωματεία και τους χρήστες των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού.
Η πρόσφατη εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας (22238/28-06-2013) αποτελεί, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «μια ακόμα ανάλγητη μνημονιακή απόφαση που θα επιβαρύνει οικονομικά δεκάδες χιλιάδες αθλούμενους και τα αθλητικά σωματεία, ενώ ταυτόχρονα θα........
επιδεινώσει το υπάρχον πρόβλημα με τις ψεύτικες βεβαιώσεις που παρέχονται ανεξέλεγκτα από τρίτους και τους υποτυπώδεις ιατρικούς ελέγχους των αθλητών».
Εκφράζονται δε, σοβαρά ερωτηματικά «για τη πρόθεση των κυβερνητικών εντολοδόχων της τρόικας να επεκτείνουν το μέτρο και σε ότι αφορά την χορήγηση ιατρικών βεβαιώσεων προς τους μαθητές, ούτως ώστε να συμμετέχουν χωρίς κινδύνους και στο μάθημα της φυσικής αγωγής στο σχολείο, προσθέτοντας ένα ακόμα χαράτσι στον προϋπολογισμό κάθε οικογένειας».
 
Η αθλητιατρική κάλυψη και η προστασία της υγείας των αθλητών, οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι από το δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας και ένα δημόσιο εξειδικευμένο αθλητιατρικό κέντρο και η ασφάλιση των ερασιτεχνών αθλητών, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, πρέπει να αποτελούν βασικά στοιχεία μιας οργανωμένης και κοινωνικά προσανατολισμένης πολιτικής για τη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό. Γι αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την απόφαση του Υπουργείου Υγείας «με την οποία εξαιρείται ο προληπτικός έλεγχος των αθλούμενων από τον ΕΟΠΥΥ και με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ζητά την ανάκλησή της».
 
Πηγή: nez.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.