Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΕΝΑΚ - ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ


ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΕΝΑΚ)

Σε πραγματική "φαρσοκωμωδία" και ξεκάθαρη προσπάθεια εξαπάτησης του λαού, πρόκλησης σύγχυσης και συσκότισης του οφθαλμοφανούς, εξελίχθηκε η σημερινή σύσκεψη των αρχηγών της συγκυβέρνησης, που θα συνεχιστεί την Τετάρτη. 
Σε αυτήν οι "κόντρες" και οι απειλές "περί εκλογών" πήγαν περίπατο, ενώ αυτό που πραγματικά συζητήθηκε ήταν ο "καλύτερος" συντονισμός του αντιλαϊκού έργου της κυβέρνησης, η προγραμματική "επικαιροποίηση" - επισημοποίηση  των ήδη πεπραγμένων και η δρομολόγηση ενός  - ακόμα πιο αντικοινωνικού - αντιλαϊκού και υποτελούς στα διεθνή ιμπεριαλιστικά κέντρα - κυβερνητικού ανασχηματισμού. 
Η απόφαση του ΣτΕ, διατυπωμένη με εξισορροπιστικούς όρους, βάζοντας όμως.....
ταφόπλακα στην "παλιά" ΕΡΤ, βγάζει από "περιπλοκές" τον κ. Σαμαρά, χρησιμοποιείται όμως και από τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη σαν άλλοθι και πρόσχημα, προκειμένου να κρύψουν την ουσία και να κρυφτούν και οι ίδιοι. Επιπλέον, από την σύσκεψη, διαφαίνεται ισχυρή η πιθανότητα και ο κίνδυνος, στις επιβεβαιωμένες πλέον απολύσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ, να προστεθούν παράλληλα και ταχύτατα, χιλιάδες ακόμα απολύσεις και λουκέτα Δημοσίων οργανισμών. Είναι βέβαιο, ότι με όλες αυτές τις μεθοδεύσεις του εγχώριου μπλοκ εξουσίας και της κυβέρνησης, μεθοδεύσεις ενάντια στον Ελληνικό λαό, εξόντωσης και ολοσχερούς εξαθλίωσης του λαού, η εξάρτηση της χώρας ενισχύεται και θωρακίζεται ακόμα περισσότερο, ενώ τα ιμπεριαλιστικά κέντρα πανηγυρίζουν από ικανοποίηση. 
Έξαλλα πανηγυρίζει και η εγχώρια αντιπαραγωγική αλητοαριστοκρατία, ολόκληρος ο "εθνικός κορμός" της ντόπιας πλουτοκρατίας (καναλάρχες - εργολάβοι - έμπορο / βιομήχανοι κλπ) βλέποντας ότι "όλα τους πηγαίνουν καλά".Μαζί τους πανηγυρίζουν και τα τσιράκια τους της "Χρυσής Αυγής" που οι επιθυμίες τους εισακούονται..Σε αυτές τις συνθήκες που έχουν πλέον διαμορφωθεί και ωριμάζουν, η ΕΝΑΚ υπογραμμίζει πως η ανάγκη επιβίωσης του λαού και της χώρας απαιτεί ουσιαστική ισχυροποίηση και ενίσχυση της αντίστασης, του λαϊκού εργατικού αγώνα, ενάντια στην ανελέητη εξοντωτική επίθεση που δέχεται η Ελλάδα και ο λαός της. Με λαϊκή εργατική ενότητα, με αγωνιστικό προγραμματισμό στα Συνδικάτα και τους χώρους δουλειάς, με δυναμική ενεργοποίηση της εργατικής βάσης, με ισχυροποίηση της αντίληψης αλληλεγγύης. Ξεκάθαρα, κανένας εργαζόμενος δεν είναι πλέον ασφαλής, αυτό ήταν μια αυταπάτη του παρελθόντος. 
Οι άνεργοι πρέπει να πάρουν θέση, μαζικά στον αγώνα. Δεν έχουν τίποτα να χάσουν, μόνο να κερδίσουν. Μαζικός αγώνας, με δίκαιο στόχο και κατεύθυνση ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ και να κερδίσει ο λαός νίκες σημαντικές, νίκες ελπίδας.
Αγώνας ενάντια στην ΕΞΑΡΤΗΣΗ, ενάντια στα ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ενάντια στην ΑΝΕΡΓΙΑ, ενάντια στις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ενάντια στα ΛΟΥΚΕΤΑ, ενάντια στην ΠΕΙΝΑ, την ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, ενάντια στον ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ. 
Μαζικός λαϊκός ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.