Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ

«ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ» κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ!!
Στο πειθαρχικό Συμβούλιο του άρθρου 237 του Ν.3852/2010 και με το υπ. Αριθμ. 18761/13.5.2013 παραπέμφθηκε ο Δήμαρχος Ιθάκης Ιωάννης Κασσιανός την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013. Ο δήμαρχος παραβρέθηκε στο πειθαρχικό Συμβούλιο παρουσία των δικηγόρων του Θωμά και Ιωάννη Καλαϊτζίδη. Ενώπιον του προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου κατέθεσαν σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 237, παρ. 48 και 234, παρ. 3 του Ν.3852/2010 ως μάρτυρες οι Χρήστος Σκληρός Δημοτικός Σύμβουλος, Τηλέμαχος Καραβίας πρώην Δήμαρχος Ιθάκης, Αθανάσιος Λιβιτσάνης Δημοτικός Σύμβουλος,  Αμαλία Οικονόμου Προϊσταμένη Οικονομικών Δήμου Ιθάκης, Ιωάννης Βλασσόπουλος Ταμίας Δήμου Ιθάκης και εκπρόσωποι της ΙΒ ΔΟΥ Αθηνών και της ΔΟΥ Αγίου Δημητρίου 
Δεν κατέθεσε λόγω προβλημάτων υγείας ο Σπύρος Αρσένης πρώην Δήμαρχος Ιθάκης, ενώ από πλευράς του Δημάρχου κατέθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Ντέννης Γρίβας.
Η διαδικασία ήταν πολύ σύντομη και φάνηκε από την αρχή ότι ο πρόεδρος και τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου ήταν πολύ «διαβασμένοι» με τα θέματα που είχαν να..........
εξετάσουν εις βάρος του Δημάρχου Ιθάκης. Αρκούν οι δηλώσεις του μάρτυρα υπεράσπισης, κατά τη διάρκεια της εξέτασης, Δημοτικού Συμβούλου Ντέννη Γρίβα «είναι τελειωμένη η υπόθεση», και «είναι πολύ δεμένα τα πράγματα»…
Τώρα το τι διαδίδει η Πρόεδρος του ΔΣ Ιθάκης και αδελφή του Δημάρχου κ. Παναγιωτοπούλου, ότι δεν συνέβη τίποτε και ο Δήμαρχος αθωώθηκε είναι μακράν της πραγματικότητας!!!
Οι ερωτήσεις του Προέδρου και των μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου αρκέστηκαν σε δύο μόνο θέματα τα χρέη του Δημάρχου προς το δημόσιο και τα γεγονότα που αφορούσαν την αποπομπή της Προϊσταμένης Οικονομικών του Δήμου Ιθάκης.
Να θυμίσουμε τα γεγονότα κατά σειρά που έγιναν.
Τον Ιούλιο του 2011, η ΙΒ΄Δ.Ο.Υ Αθηνών με έγγραφό της, καλεί το Δήμο Ιθάκης να προβεί σε αναγκαστική κατάσχεση μέρους της αντιμισθίας του Δήμαρχου Ιθάκης για χρέη προς το δημόσιο ύψους 158.585, 41 ευρώ. Το έγγραφο αφού το παρέλαβε ο δήμαρχος δεν το παρουσίασε ποτέ στο Δήμο και το Δ.Σ.
Στις 06-07-12 επιδόθηκε και δεύτερη κατάσχεση εις χείρας του Δήμου. Η Δ.ΟΥ Αγ. Δημητρίου με έγγραφό της καλεί το Δήμο να παρακρατήσει μέρος της αντιμισθίας του  δήμαρχου, για χρέη  του προς το Δημόσιο ύψους 8.444.955,39 ευρώ. Και αυτό το έγγραφο κρατήθηκε κρυφό από το Δ.Σ και τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου.
Στις 22-08-2012  ο κ. Κασσιανός εν αγνοία πάντα του Δ.Σ  και παράνομα προβαίνει για λογαριασμό του Δήμου, σε ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ προς τη Δ.Ο.Υ Αγ. Δημητρίου, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι τα χρέη του έχουν παραγραφεί. Έτσι ο Δήμος Ιθάκης στρέφεται ουσιαστικά εναντίον  του Ελληνικού Δημοσίου προκειμένου να εξυπηρετηθεί το προσωπικό συμφέρον του κ. Κασσιανού.
Στις 10-10-2012 το Ελληνικό Δημόσιο, ασκεί ανακοπή κατά του ΔΗΜΟΥ ΙΘΑΚΗΣ, για την ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ που έκανε ο κ. Κασσιανός με τη σφραγίδα του Δήμου, για να προστατεύσει τα προσωπικά του συμφέροντα. Έτσι ο Δήμος οδηγείται στη Δικαιοσύνη με αντίδικο το Υπουργείο Οικονομικών, εξαιτίας των χρεών του Κασσιανού, ύψους 8, 5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου! Η δίκη έχει οριστεί για το Νοέμβριο του 2012.
Στις 25-09-2012, η ΙΒ' Δ.Ο.Υ Αθηνών προβαίνει σε τρίτη -κατάσχεση εις χείρας του Δήμου. Με έγγραφό της καλεί το Δήμο, να κατάσχει μέρος της αντιμισθίας του δήμαρχου, λόγω χρεών του προς το Δημόσιο ύψους 169.247,48 ευρώ. Το έγγραφο απευθύνεται στην Προϊσταμένη των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου.
Με έγγραφό της, η προϊσταμένη δηλώνει ως όφειλε στο Υπουργείο Οικονομικών, ότι ο δήμαρχος μισθοδοτείται από τον Δήμο και η ίδια θα προβεί στη παρακράτηση του μισθού του. Αμέσως διώκεται από το Δήμαρχο και την αδελφή του. Με έγγραφό του ο δήμαρχος υποβαθμίζει τη Προϊσταμένη σε τηλεφωνήτρια στη Τεχνική Υπηρεσία και στη συνέχεια με άλλο έγγραφό του τη καλεί σε απολογία γιατί απάντησε  στο Υπουργείο Οικονομικών, ότι θα παρακρατήσει το μισθό του Δήμαρχου, όπως το έχει ζητήσει το Υπουργείο.
Με νέο έγγραφό του ο δήμαρχος δίνει εντολή στο Ταμία του Δήμου να παρανομήσει και να του καταβάλλει το σύνολο της αντιμισθίας του. Στη συνέχεια ο δήμαρχος προβαίνει ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ σε αρνητική δήλωση στο Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αποφύγει να πληρώσει τα χρέη του.
Με έγγραφό του ο δήμαρχος δίνει εντολή στη Προϊσταμένη Οικονομικών Υπηρεσιών, να ανακαλέσει το έγγραφο που έστειλε στη ΙΒ΄Δ.Ο.Υ και της γνώριζε ότι θα προβεί στη παρακράτηση του μισθού του. Επειδή η Προϊσταμένη αρνείται να παρανομήσει, τη καλεί σε απολογία και με το 8152/ 12-10-2012 έγγραφό του ο ίδιος ο δήμαρχος προβαίνει σε ανάκληση του εγγράφου. Τέλος μπροστά στην άρνηση του Ταμία του Δήμου να του δώσει όλο το μισθό, ο δήμαρχος παίρνει το μπλόκ των επιταγών και υπογράφει μόνος του και εισπράττει το σύνολο του μισθού του.
Το Πειθαρχικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει στις αρχές Ιουλίου –μέχρι τότε ο Δήμαρχος Ιθάκης θα πρέπει να έχει παραδώσει υπόμνημα-απολογία- όπου θα εκδώσει την απόφαση του, την οποία θα παραδώσει στον Υπουργό Εσωτερικών για να προχωρήσει στην καθαίρεσή του Δημάρχου Ιθάκης.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.