Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση λόγω ΕΡΤ


Ένα «μπρα-ντε-φερ» διαχείρισης πολιτικού κόστους στην τρικομματική κυβέρνηση διεξάγεται τις τελευταίες ώρες, με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Ο ένας απειλεί τον άλλον με εκλογές και μετρά τις αντοχές του «αντιπάλου». Ποιός «μπλοφάρει» και ποιός θα πάει «πάσο» θα φανεί τα επόμενα 24ωρα. Ωστόσο όλοι πλειοδοτούν: Ο Σαμαράς επί της ουσίας επιμένει στην απόφαση του και απειλεί με προσφυγή στις κάλπες, εφόσον χρειαστεί. «Αν θέλουν ας με ρίξουν για την ΕΡΤ» λέει σε συνομιλητές του. Το κλείσιμο της κρατικής τηλεόρασης είναι μια απόφαση που......
δεν πήρε «εν θερμώ». Συμβουλεύτηκε, μετρήσεις κοινής γνώμης.
Μάλιστα μια εξ αυτών του «έλυσε τα χέρια» αφού έδειχνε ότι το 70% των ερωτηθέντων επιθυμούν αναδιάρθρωση της ΕΡΤ κι εξορθολογικοποίησή της, αν και – σύμφωνα με ορισμένες πηγές – το ερώτημα δεν περιελάμβανε «λουκέτο». Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι η πλειοψηφία της κοινής γνώμης θα επιβραβεύσει τον Σαμαρά στις κάλπες. Ορισμένοι «βασιλικότεροι του βασιλέως» μιλούν ακόμη και για… αυτοδυναμία της ΝΔ. Σε κάθε περίπτωση ο Α. Σαμαράς δεν προτίθεται να κάνει πίσω, όπως διαβεβαιώνουν, αφού κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με καταστροφική κωλοτούμπα με επιπτώσεις στο ηγετικό του προφίλ.
Από την άλλη, Βενιζέλος και Κουβέλης είναι εγκλωβισμένοι στο δίλημμα μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα: Αν επιμείνουν στην σκληρή γραμμή θα χρεωθούν πρόωρες εκλογές. Αν υπαναχωρήσουν, θα εξαερωθεί η δυναμική τους στο χώρο της κεντροαριστεράς. Έχουν συναίσθηση ότι η χώρα και η οικονομία δεν πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές αλλά και άγχος ότι μια εκλογική αναμέτρηση τώρα θα ισοδυναμούσε με τον πολιτικό ενταφιασμό ΠΑΣΟΚ (κυρίως) και ΔΗΜΑΡ. Έτσι στην απογευματινή τους συνάντηση αποφάσισαν να τηρήσουν την τακτική να πετάξουν το μπαλάκι στο Σαμαρά. «Δεν θέλουμε εκλογές, αλλά αν προκύψουν εσύ θα φέρεις την ευθύνη» είναι η φράση στελέχους του ΠΑΣΟΚ που συνοψίζει την στάση Βενιζέλου-Κουβέλη.
Read more: http://rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.