Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Παρεμβάσεις στο Μαθράκι


Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, ενέταξε την πράξη ¨ Βελτίωση προσπελασιμότητας και ανάδειξης κοινόχρηστων χώρων οικισμών και μονοπατιών Μαθρακίου στην Κέρκυρα¨ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ¨Δυτική Ελλάδα- Πελοπόννησος –Ιόνιοι Νήσοι¨. 
Η παρούσα πράξη αφορά στην πραγματοποίηση παρεμβάσεων στη νήσο Μαθράκι, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου Ολοκληρωμένης Παρέμβασης στα μικρά νησιά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο χρηματοδοτείται από το Π.Ε.Π Δυτικής Ελλάδος –Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007-2013. Αναλυτικά οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι οι εξής: Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης χαμηλού ύψους 1,1 μέτρου και μήκος 615μ. περίπου, σε μήκος περίπου 430μ. θα τοποθετηθεί......
περίφραξη ύψους 1μ. στα σημεία του δρόμου που το πρανές είναι αρκετά υψηλό. Η εξωτερική πλευρά του τοιχίου καθώς και η στέψη που θα επενδυθεί με πέτρα για να εναρμονισθεί με το περιβάλλον. Αντικατάστασης των υπαρχόντων τεχνικών διευθέτησης ομβρίων υδάτων, στις περιοχές Κιοντάτικο- Παπαδάτικα- Χονδρολιά με παράλληλη αποκατάσταση των οδοστρωμάτων.
Οι εργασίες συντήρησης και ανάδειξης αφορούν στα παρακάτω μονοπάτια : Σακί - Γιόργας – Αλωνάκι- Λιμάνι- Μπενάτικα Μουλογιαννάτικα- Παραλία Φύκι Απογιάτικα -Παραλία Φύκι Τζαλή – Κλιτάτικα ) Φίλιος – Λιμνιός- Ναπουμάτικα Ναπουμάτικα- Κόντρακας ( Ντούφος – Παραλία Πορτέλο Ντούφος –Ελαιουργείο –Δημοτικό Σχολείο –Αλογομάντρι Λιμνιός – Ελαιουργείο Αργυάδες –Σωκρατέικα –Γιαννούλη Η δημόσια δαπάνη της πράξης που προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται σε 530,000.00 ευρώ και υλοποιείται από το Δήμο Κέρκυρας.
http://kinisimathrakiou.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.