Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων & Ναυταθλητικών Αθλημάτων για το Τραπεζάκι


Σε απάντηση δημοσιευμάτων και φημών που αφορούν στη δράση και στις ενέργειες του Συλλόγου μας, για την διαμόρφωση του αλιευτικού καταφυγίου στο Τραπεζάκι και προς αποκατάσταση της αλήθειας, απαντάμε τα εξής:


Ο Σύλλογός μας κάνει προσπάθειες εδώ και χρόνια για την φροντίδα και την διατήρηση του αλιευτικού καταφυγίου στο Τραπεζάκι, αλλά και να εξωραϊστεί ο περιβάλλον χώρος, περιλαμβανομένων και των δύο παραλιών, για το καλό της περιοχής μας. Εδώ και αρκετά χρόνια δεχόμαστε αναίτιες επιθέσεις, οργανωμένες και μη, προκειμένου το αλιευτικό καταφύγιο να κατεδαφιστεί. Το κυριότερο επιχείρημα των ολίγων αυτών, εναντίον των στοχευμένων μας δράσεων, είναι ότι το......
αλιευτικό καταφύγιο στο Τραπεζάκι είναι υπεύθυνο για την καταστροφή του περιβάλλοντος χώρου της παραλίας όπου συγκεντρώνεται ετησίως μεγάλος όγκος φυκιών (όπως και στο μεγαλύτερο μέρος του νοτίου τμήματος της Κεφαλονιάς).

ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΑΥΤΟ, ΣΑΘΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ, ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ, καθώς κάθε χρόνο εδώ και δεκαετίες η ίδια η φύση φροντίζει για την αποκατάσταση της παραλίας ακόμη και πριν τη δημιουργία του λιμένος που υπάρχει πλέον των 27 ετών.

Λογικά λοιπόν συμπεραίνουμε ότι το μικρό αυτό καταφύγιο στο Τραπεζάκι δεν ευθύνεται για όλα τα δεινά της περιοχής και κυρίως δεν ευθύνεται για τις όποιες μεταβολές του οικοσυστήματος και του φυσικού τοπίου αυτής.

Τέλος, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, παρά τις αντιξοότητες, ορμώμενοι όχι από προσωπικά και ιδιοτελή συμφέροντα, αλλά αποκλειστικά και μόνο από την αγάπη και το ενδιαφέρον για τον τόπο μας.

ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.